Final de cantonament pentru CSM Slatina. Impresiile antrenorului Daniel Oprescu și ce amicale vor mai disputa oltenii

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2022, 16:54 Liga 2
Final de cantonament pentru CSM Slatina. Impresiile antrenorului Daniel Oprescu și ce amicale vor mai disputa oltenii

CSM Slatina a terminat cantonamentul de pe plan local, vineri seară, iar acum va continua perioada de pregătire în funcție de strategia antrenorului Daniel Oprescu. Încă două meciuri amicale va mai juca formația din Olt până la prima rundă din Liga 2, iar un adversar e de calibru, din Liga 1.

CSM Slatina a terminat cantonamentul de pe plan local

CSM Slatina va întâlni o formație care a evoluat sezonul trecut în play-off-ul Ligii 1, Campionii FC Argeș, dar și un club din Liga 3, Unirea Bascov. E clar că echipa nu va fi la potențial maxim la început de sezon, dar stafful tehnic pare că își caută scuze încă de acum, când mai sunt aproximativ două săptămâni până la prima rundă.

Există un decalaj între CSM Slatina și punctul pregătirilor în care se află adversarele din Liga 2, dar asta din cauza faptului că formația din Slatina a început pregătirile ceva mai târziu, asta și datorită / din cauza faptului că a promovat sezonul trecut din Liga 3. O situație asemănătoare este și la SC Oțelul, care a început destul de târziu antrenamentele și pierde consecutiv în partidele amicale.

Daniel Oprescu: ”Suntem puțin în urmă față de ceea ce voiam eu”

E drept că problema poate fi găsită și la nivelul conducerii, pentru că despărțirea de ”principalul” din sezonul trecut, Ovidiu Burcă, s-a produs destul de târziu, cu mai puțin de o săptămână înaintea reunirii.

Ieri (n.r. – vineri, 15 iulie) am terminat cantonamentul de pe plan local, am terminat cu un joc între noi, am făcut trei echipe, iar fiecare jucător a evoluat. Urmează, săptămâna următoare, două meciuri de pregătire, unul dintre ele, în proporție de 99 la sută, cu FC Argeș, iar apoi cu Unirea Bascov.

Suntem puțin în urmă față de ceea ce voiam eu, dar sper ca până la startul campionatului să mai recuperăm din decalaj. Campionatul cred că va fi echilibrat, va fi puternic. Anul trecut au fost câteva echipe care au avut probleme, cum a fost Călărași. Anul acesta, poate Dinamo la început să aibă ceva probleme, în rest toate parcă sunt organizate.

Nu mai sunt echipe la nivelul Universității Cluj sau Petrolului, dar de aceea am și spus că e un campionat mai echilibrat”, a declarat antrenorul Daniel Oprescu la Sport Total FM.

CSM Slatina, cu lotul aproape conturat

CSM Slatina este una dintre echipele care oferă cele mai mici salarii din Liga 2, așa a afirmat ”principalul”, iar modul în care s-au făcut schimbările de lot în această vară au avut în centru și acest detaliu. Chiar dacă era nevoie de o eventuală întărire mai puternică a lotului, oltenii s-au rezumat până acum doar la câteva achiziții.

Ultimele două veniri la CSM Slatina sunt Robert Gherghe (26 de ani), ultima dată la FC Brașov, și Ionuț Pop (25 de ani la 1 august), venit sub formă de împrumut de la FC Hermannstadt, dar anterior au mai ajuns și fundașii Ionuţ Mitran (U Craiova) și Cătălin Ion (Academica Clinceni), mijlocaşii Marian Şerban (Chindia Târgovişte), Andrei Traşcu (Unirea Slobozia) și atacantul Luis Niţu (Gaz Metan Mediaş).

90 la sută lotul e conturat, dar, așa cum am spus mereu, dacă va apărea un jucător care să se încadreze în plafonul salarial, dar să fie peste valoarea noastră, atunci ușa e deschisă.

Sunt niște condiții pe care trebuie să le respectăm, în primul rând să se încadreze în plafonul nostru salarial. Suntem printre echipele cu fondul salarial cel mai mic”, a mai spus antrenorul, în privința următoarelor achiziții pe care CSM Slatina le-ar putea face.

CSM Slatina, o victorie și un eșec în amicale

CSM Slatina și-a măsurat forțele cu două echipe până acum, după ce a început să se pregătească pentru stagiunea 2022-2023 a Ligii 2. A cedat clar în confruntarea cu U Craiova 1948 SA (scor 0-5) și a trecut la limită de Viitorul Pandurii (scor 1-0).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-perfectat-doua-noi-achizitii-un-fundas-fost-la-fc-brasov-si-un-portar-adus-sub-forma-de-imprumut-de-la-fc-hermannstadt-19237283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-cu-viitorul-pandurii-pe-parcursul-a-doua-ore-de-joc-unicul-gol-marcat-din-penalty-19237262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministerul-sportului-a-introdus-obligativitatea-utilizarii-sportivilor-romani-in-procent-de-40-la-suta-iar-cluburile-incep-sa-isi-spuna-nemultumirile-legea-sanctionata-pe-principiul-discriminarii-19236840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cele-cinci-nou-promovate-au-primit-certificarea-pentru-liga-2-corvinul-hunedoara-si-csm-resita-raman-sa-astepte-minuni-cele-20-de-echipe-care-vor-evolua-in-sezonul-2022-2023-de-esalon-secu-19236838

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2022, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă