Eșec drastic la debutul oficial al lui Daniel Oprescu pe banca nou-promovatei CSM Slatina. Fostul selecționer al naționalei U18 a găsit repede scuze

Mircea OGLINDOIU 08 Jul. 2022, 21:42 Liga 2

Reunită de două săptămâni, nou-promovata în Liga 2 CSM Slatina a susținut în această dimineată primul amical al verii. Adversara echipei de pe malul Oltului a fost ”FC U” Craiova, iar gruparea preluată de Marius Croitoru s-a impus, pe terenul din cadrul bazei sportive aflată în cartierul Craiovița Nouă, din Bănie, cu scorul de 5-0, prin golurile izbutite de Andrea Campagno (19 – penalty, 58), Yassine Bahassa (50) și Claudiu Bălan (64 – penalty, 71).

CSM Slatina a cedat la scor amicalul cu ”FC U” Craiova, în Bănie

CSM Slatina, preluată oficial vara aceasta de Daniel Oprescu, fostul selecționer al naționalei U18, cel care coordona de fapt activitatea echipei oltene de sezoane bune, a avut o replică bună în prima repriză, după care n-a mai făcut față ritmului jocului.

Pe pagina sa de Facebook, echipa din Slatina a ținut să precizeze că se află într-un cantonament pe plan local, ”cu un program de pregătire intens, cu două antrenamente pe zi”, și că a întâlnit un adversar care ”peste o săptămână va începe confruntările oficiale”, ca o scuză pentru acest eșec drastic. Totodată, a anunțat că Daniel Oprescu a folosit toţi cei 29 de jucători aflaţi în lot, jucători al căror nume clubul nu l-a comunicat nici la reunire și nici de această dată, într-o lipsă crasă de respect pentru suporterii ei, pe care, cu siguranță, va dori să-i aibă alături de ea la meciurile oficiale.

Daniel Oprescu: ”Era oarecum previzibil deznodământul dintre cele două echipe, ţinând cont că noi suntem în plin cantonament”

În aceeași notă de găsit alibiuri pentru eșec a fost și antrenorul Daniel Oprescu. Acesta a pus înfrângerea la scor pe seama faptului că echipa sa se află în plin cantonament, nu neapărat că ”FC U” Craiova joacă într-o ligă superioară și are un lot de jucători mult mai bun valoric. Ulterior a recunoscut că echipa lui Mititelu e de altă valoare.

”Un antrenament fizic bun pentru noi, asta a şi fost intenţia. Era oarecum previzibil deznodământul dintre cele două echipe, ţinând cont că noi suntem în plin cantonament. Se ştie că nu sunt adeptul jocurilor de pregătire în plin cantonament, dar, una peste alta, a fost un joc bun, având în vedere momentul în care ne aflăm. A fost o primă repriză bunicică, în care am avut trei ocazii mari, dintre care două singur cu portarul. Puteam termina la egalitate prima repriză. Repriză a doua a fost mult mai slabă, fiindcă am folosut și foarte mulţi jucători nou-veniţi. Lipsa omogenităţii şi oboseala şi-au pus amprenta, dar trebuie să recunoaştem şi diferenţa de valoare. Au jucat toţi cei 29 de jucători care au făcut deplasarea, era normal, suntem în cantonament şi a fost primul joc de pregătire. Totdeauna pot apărea modificări în lot, dacă apar jucători care sunt peste ceea ce avem din punct de vedere valoric, dar care să se încadreze şi în fondul nostru salarial”, a declarat Dan Oprescu la finalul partidei, fără să ofere și formula de joc utlizată în amicalul cu ”FC U” Craiova.

  • ”FC U” Craiova a început în formula: Rob. Popa – Negru, Duarte, Huyghebaert, Van Durmen, Achim, Asamoah, Baeten, Bauza, Aur. Chițu, Compagno.

Următorul amical, cu Viitorul Pandurii

În data de 12 iulie, CSM Slatina va susţine și un prim amical pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, după care va mai întâlni Dinamo, CS Comunal Șelimbăr, CSM Alexandria sau Unirea Bascov.

Nou-promovata în Liga 2 s-a despărțit de portarul Alexandru Achiriloaie, de fundaşul Cristian Preda și de mijlocaşii Marius Grigore, Alexandru Cincă și Elijah Seymour. La capitorul achiziții, noutățile anunțate le reprezintă fundașii Ionuţ Mitran (Universitatea Craiova 2) și Cătălin Ion (Academica Clinceni), mijlocaşii Marian Şerban (Chindia Târgovişte) și Andrei Traşcu (Unirea Slobozia) și atacantul Luis Niţu (Gaz Metan Mediaş).

Nou-promovata CSM Slatina se va pregăti pe plan local până la startul sezonul 2022-2023, care începe în data de 6 august.

Foto: FC Universitatea 1948 și CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-are-antrenor-dupa-despartirea-de-ovidiu-burca-daniel-oprescu-cel-care-avea-un-cuvant-greu-de-spus-la-club-si-cand-era-selectioner-numit-oficial-in-functie-primele-mutari-in-lot-la-nou-19236274

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-unirea-constanta-iau-locul-echipelor-academica-clinceni-si-gaz-metan-medias-in-noul-sezon-de-liga-2-frf-a-anuntat-cluburile-cu-certificare-pentru-editia-2022-2023-a-esalonului-secun-19235835

Mircea OGLINDOIU 08 Jul. 2022, 21:42 Liga 2
Pe aceeași temă