Final de cantonament în Turcia pentru Poli Iași. Leo Grozavu și Cornel Șfaițer au tras concluziile

Narcis POHOAȚĂ 16 Feb. 2023, 22:28 Liga 2

Politehnica Iași și-a încheiat joi, 16 februarie, stagiul de pregătire din Turcia. După aproape zece zile în care ședințele de antrenament au alternat cu meciurile amicale, patru la număr, delegația ieșeană a părăsit în cursul după-amiezii stațiunea Belek de la Mediterană.

Jucătorii Politehnicii Iași s-au antrenat și în cursul dimineții ultimei zile petrecute în Antalya

Nu înainte de a efectua un ultim antrenament. Având în vedere că până luni vor avea liber, înainte de plecarea spre aeroport antrenorul Leo Grozavu și-a scos elevii, în cursul dimineții, la o ultimă ședință de pregărie în Antalya.

Delegația ieșeană va ajunge acasă în cursul nopții, jucătorii vor avea trei zile libere, iar de luni vor intra în linie dreaptă cu pregătirea pentru meciul cu CS Comunal Șelimbăr de sâmbătă, 25 februarie.

Leo Grozavu: ”Am regăsit spiritul de echipă”

La final de stagiu, Leo Grozavu s-a declarat mulțumit de implicarea jucătorilor, chiar dacă, spune el, nu întotdeauna au făcut cel mai reușit joc în meciurile amicale. Antrenorul admite că mai sunt lucruri de pus la punct, dar a subliniat faptul că s-a regăsit spiritul de echipă.

”Eu cred că ne-am atins obiectivele în acest cantonament. În primul rând ne-am dorit să jucăm cu adversare care să ne pună probleme și am jucat cu echipe de diferite tipuri. Băieții s-au străduit. Poate nu de fiecare dată am reușit să facem cele mai bune jocuri, dar una peste alta cred că am regăsit spiritul de echipă. Chiar dacă avem și jucători noi, s-au adaptat destul de bine la noul colectiv. Sigur, mai avem de muncă. Sunt un tip pretențios, niciodată nu sunt mulțumit pe deplin, dar m-am bucurat de atitudinea băieților și de modul cum am crescut de la meci la meci, de la zi la zi. Primele zile au fost destul de dificile, pentru că am acumulat o oboseală pe care nu am planificat-o, dar apoi, ușor-ușor băieții au început să-și revină”, a declarat Leo Grozavu.

Mesajul lui Grozavu către jucători: ”Nu se încheie nimic după prima etapă. Este nevoie de toți jucătorii”

Antrenorul Iașiului a făcut un apel la jucători să nu se descurajeze dacă nu se vor regăsi pe teren la prima etapă.

”Sigur, sunt și aspecte care nu mă mulțumesc pe deplin, pentru că e normal, suntem într-o perioadă în care nu am avut încă meciuri oficiale. Abia atunci o să vedem omogenitatea jucătorilor, care este 11-le de bază. În momentul de față mi-am făcut foarte multe idei. Am jucători care încă nu au sută la sută din pregătirea pentru campionat, dar sper să fie în regulă în ultima săptămână, dar și după primul meci. Pentru că nu se încheie nimic cu prima etapă, Sunt 13 jocuri oficiale, fiecare când i se oferă șansa trebuie să dea maxim pe teren. Trebuie să avem dubluri și concurență pe fiecare post, așa că îmi doresc ca jucătorii să nu considere lupta încheiată atunci când nu se văd pe teren de la prima etapă. Pentru că în orice moment este nevoie de toată lumea și eu sunt convins că vom forma cu toții un grup foarte unit, care la final să-și atingă obiectivul”, a mai spus Leo Grozavu, care le-a cerut suporterilor să fie alături de echipă chiar și în momentele mai puțin bune: ”Mesajul meu pentru suporteri este același. Ei de fiecare dată să știe că au în față o echipă care va da totul pe teren, care va lupta pentru fiecare minge, pentru fiecare petic de teren. Mi-aș dori să fie alături de echipă până la finalul jocului, suporter înseamnă să-ți susții echipa indiferent de situație.”

Președintele Cornel Șfaițer: ”Ne dorim să atingem forma maximă în play-off”

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a tras și el concluziile la final de stagiu. Oficialul din Copou speră ca echipa să atingă forma maximă în play-off.

”A fost un stagiu reușit, cu antrenamente bune și meciuri excelente, condiții foarte bune de pregătire. Sperăm ca la ultimele trei meciuri din sezonul regulat să ajungem la forma pe care și-o dorește staff-ul tehnic, dar cel mai important este să acumulăm punctele. Important este să fim sănătoși. Eu cred în obiectivul propus la începutul campionatului, pentru că echipa a arătat bine în meciurile de pregătire și cred că vom arăta din ce în ce mai bine în campionat. Asta ne și dorim, să acumulăm puncte în sezonul regulat, după care să atingem forma maximă în lupta pentru promovare. Suporterii să aibă încredere în noi”, a concluzionat Cornel Șfaițer.

Patru amicale și un sfert în Antalya

Poli Iași a disputat în Turcia patru meciuri amicale, al cincilea, cel de miercuri, cu bosniacii de la FK Sarajevo, fiind întrerupt după doar 21 de minute, din cauza tensiunilor existente pe teren între jucătorii celor două echipe.

În primele patru meciuri, Poli a înregistrat următoarele rezultate:

3-1 cu Jedinstvo Ub (liga secundă din Serbia) – goluri Vașvari, Mogoș, Roman;
1-1 cu Nordsjaelland (rima ligă din Danemarca, echipă formată din rezerve) – gol Harrison;
0-2 cu Dinamo Kiev (prima ligă din Ucraina);
2-0 cu FC 08 Homburg Saar (liga a patra din Germania) – goluri Tincu, Mogoș.

În meciul cu FK Sarajevo, Poli reușise să deschidă scorul prin Cătălin Itu, în minutul 7.

  • Înaintea plecării în Turcia, Poli a disputat alte cinci meciuri amicale: 2-4 cu Bucovina Rădăuți, 1-1 cu FC Bălți, 1-1 cu Zimbru Chișinău, 2-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 3-1 cu Foresta Suceava.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicalul-politehnicii-iasi-cu-bosniacii-de-la-fk-sarajevo-suspendat-dupa-doar-21-de-minute-dupa-ce-jucatorii-au-sarit-la-bataie-reactiile-celor-doua-cluburi-19260524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-test-fara-gol-primit-in-antalya-poli-iasi-a-invins-din-faze-fixe-o-echipa-din-germania-19260460

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-evolutia-jucatorilor-sai-in-esecul-cu-dinamo-kiev-am-vazut-multe-plusuri-moldovenii-l-au-invitat-din-nou-pe-mircea-lucescu-in-copou-19260376

Narcis POHOAȚĂ 16 Feb. 2023, 22:28 Liga 2
Pe aceeași temă