Remiza cu FC Voluntari a umplut paharul! FCU Craiova și Marius Croitoru s-au despărțit. Anunțul clubului

Marius ANGHEL 22 Oct. 2024, 18:49 Liga 2
Remiza cu FC Voluntari a umplut paharul! FCU Craiova și Marius Croitoru s-au despărțit. Anunțul clubului

Remiza de pe teren propriu cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 10-a a Ligii 2, a umplut paharul la FCU Craiova. Clubul patronat de Adrian Mititelu a anunțat a doua zi după jocul cu ilfovenii despărțirea de antrenorul Marius Croitoru (44 de ani).

Două jocuri a mai rezistat Croitoru pe banca oltenilor după ce cele două părți luaseră inițial hotărârea să se despartă, dar, în cele din urmă, s-au răzgândit, la acel moment fiind sacrificat preparatorul fizic Vlad Țăran, iar ”principalului” i se oferea tot creditul să își ducă mai departe treaba.

FCU Craiova și Marius Croitoru s-au despărțit amiabil, afirmă clubul

Situată pe locul 12 în Liga 2 după un început dezastruos de campionat, cu doar trei victorii, cinci remize și două eșecuri, cu 14 puncte acumulate în zece etape, sub CSC Dumbrăvița ca golaveraj, timișenii având același număr de puncte, FCU Craiova a decis că nu se mai poate continua cu același antrenor principal.

Astfel, s-a ajuns la despărțirea de Marius Croitoru, cel numit pe bancă în vară, după retrogradarea în Liga 2, și care mai antrenase echipa în perioada iunie-octombrie 2022, în prima ligă, tot fără succes.

”Mulțumim, Marius Croitoru!
Clubul nostru si Marius Croitoru au decis de comun acord rezilierea contractului de colaborare.
Mulțumim pentru activitatea depusă la FCU 1948 și îi dorim mult succes pe viitor!”, a comunicat FCU Craiova.

  • Rezultatele înregistrate de FCU Craiova în al doilea mandat al lui Marius Croitoru ca antrenor: 0-2 la ACSM Reșița, 1-0 cu Chindia Târgoviște, 1-0 la Petrolul Potcoava (echipă din Liga 3 / Turul 3 Cupa României), 2-1 la CSC Dumbrăvița, 1-1 cu CSC Șelimbăr, 1-1, 1-1, 4-5 la lovituri de departajare la Unirea Alba Iulia (echipă din Liga 3 / Turul 4 Cupa României), 0-0 la Steaua București, 2-0 cu Unirea Ungheni, 1-1 la CSM Focșani, 0-3 cu CS Afumați, 1-1 la FC Bihor Oradea și 0-0 cu FC Voluntari.

Două meciuri a mai rezistat Croitoru după ce s-a discutat inițial ruptura

Inițial, Marius Croitoru luase decizia să nu mai continue la FCU Craiova după umilința din Bănie contra CS Afumați, scor 0-3, în etapa a 8-a a Ligii 2. Adrian Mititelu l-a ofertat atunci pe Andrei Prepeliță, însă cele două părți nu au ajuns la un acord, iar apoi s-a decis continuarea colaborării cu Croitoru.

Adrian Mititelu ieșea apoi în public cu declarații, în care se transmitea că îi acordă credit în continuare lui Croitoru, fiindcă rezultatele nu țin numai de el. Era arătat cu degetul preparatorul fizic Vlad Țăran, despre care patronul FCU spunea că i-a distrus echipa, lui punându-i-se în spate inclusiv retrogradarea din prima ligă.

”Marius Croitoru este în continuare antrenorul echipei noastre și deși la sfârșitul jocului cu cei de la Afumați și-a manifestat intenția de a înceta colaborarea, spunând că este epuizat și că simte că nu mai poate, și eu, inițial, am fost de acord să accept demisia lui, ulterior, datorită discuțiilor care au avut loc și parcurgeri acelor ore, la cald, cum se spune, am ajuns la concluzia că nu asta este soluția pentru a rezolva problema echipei. Pentru că, de fapt, în această perioadă se conturase și o concluzie la care noi am ajuns la ea după mai multe analize și mai multe informații și opinii ale celor care conlucrează în club. Și anume, faptul că, de fapt, prăbușirea echipei nu are legătură cu antrenorii principali în primul rând”, spunea Mititelu senior.

”Prin urmare, Marius Croitoru rămâne, încercăm de astăzi cu un nou preparator să facem o remontada (n.r. – din limba spaniolă și înseamnă, de fapt, o întoarcere spectaculoasă a scorului), să refacem echipa fizic și eu cred că începând cu meciul cu Voluntari, nu spun că-i vom bate, dar cu siguranță că vom arăta ca o echipă puternică. Asta vă garantez și o să vedeți că echipa asta în următoarele două-trei săptămâni va fi o altă echipă și o să confirme ceea ce vă spun eu acum. Atât am avut să vă spun!”, mai declara Mititelu.

A urmat remiza de la Oradea cu FC Bihor, apoi pauza din campionat pe durata acțiunilor naționalelor, iar ieri a fost jocul cu FC Voluntari, terminat la egalitate în Bănie.

Deși Mititelu spunea că nu ia în calcul neapărat o victorie cu FC Voluntari, iată că după acest meci s-a decis despărțirea de Croitoru. Oltenii au evoluat în ultima jumătate de oră a partidei cu ilfovenii în inferioritate numerică, dar n-au avut emoții pentru menținerea rezultatului de egalitate.

FCU Craiova, al cincilea club care schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2

FCU Craiova devine al cincilea club din sezonul 2024-2025 de Liga 2 care schimbă antrenorul.

Primul a fost AFC Câmpulung Muscel, care l-a înlocuit pe Costin Lazăr cu tandemul Marian Rada – Marius Bratu, după o etapă în care maseurul Vasile Slăninoiu a asigurat interimatul. Ruptura de Lazăr s-a produs după cinci etape.

Apoi a urmat altă nou-promovată, CSM Focșani, care s-a despărțit de Călin Moldovan după șase etape. Ulterior, două etape, 7 și 8, pe bancă a rămas ”secundul” Rareș Forika, pentru a asigura interimatul, iar clubul vrâncean l-a numit, după aceea, pe Sorin Colceag.

Campionii FC Argeș a fost al treilea club cu mutare pe banca tehnică. În locul lui Nicolae Dică, ”principal” pe bancă în primele șapte etape, a fost adus Bogdan Andone.

Cea mai recentă echipă care și-a schimbat antrenorul este Concordia Chiajna. După nouă etape s-a despărțit de Ilie Poenaru, iar în locul său l-a lăsat pe directorul tehnic Ion ”Liță” Dumitru.

Foto: Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

Marius ANGHEL 22 Oct. 2024, 18:49 Liga 2
Pe aceeași temă