Concordia și-a pus încă un eșec în cont, și cu ”Liță” Dumitru pe bancă. Antrenorul este optimist după înfrângerea cu Steaua: ”Băieții îmi dau speranțe”

Marius ANGHEL 18 Oct. 2024, 01:13 Liga 2

Concordia a schimbat antrenorul, însă nu și obișnuința din acest sezon. Echipa din Chiajna, condusă acum de pe bancă de Ion ”Liță” Dumitru, după îndepărtarea lui Ilie Poenaru, a suferit al cincilea eșec în campionat în această ediție a Ligii 2, în zece partide disputate, dintre care doar trei au fost câștigate.

Joi seară, în deschiderea etapei a 10-a, în Ghencea, Concordia a deschis scorul, dar a pierdut cu 1-2 în fața Stelei, chiar echipa pe care o învingea la debutul în aceast sezon al Cupei României, din care și ilfovenii au fost eliminați între timp.

După meci, ”Liță” Dumitru a spus că experiența jucătorilor a făcut diferența în câștigarea partidei.

Concordia a pierdut în Ghencea, la primul meci cu ”Liță” Dumitru numit antrenor în locul lui Ilie Poenaru

Concordia a fost dominată autoritar în Ghencea în debutul meciului, însă a echilibrat jocul și chiar a marcat pe final de primă repriză, în minutul 39, după o acțiune frumoasă de atac finalizată de Giovani Ghimfuș. La vestiare s-a intrat, însă, cu rezultat de egalitate, după ce Dani Iglesias (45+1) l-a învins cu un șut pe jos, la colțul lung, pe Vâlceanu, după o altă fază cursivă de atac.

Nu la mult timp după debutul părții secunde a marcat din nou Steaua, de această dată prin Bogdan Chipirliu (61), cu o execuție de finețe din careul mic, iar Concordia a presat pe final, în încercarea de a egala. Cea mai mare ocazie a avut-o în chiar ultima fază, dar Rafael Munteanu a reținut lovitura de cap din 6 metri a lui Marc (90+6), astfel că trupa ilfoveană s-a recunoscut învinsă pentru a cincea oară în acest sezon de Liga 2.

După meci, Ion Dumitru, numit director tehnic la Concordia în jumătatea a doua a lunii august și acum instalat antrenor, după ce Ilie Poenaru a fost demis, a apreciat fotbalul practicat de cel două echipe și este încrezător că echipa sa încă mai poate prinde paly-off-ul.

”În primul rând, felicit cele două echipe, pentru că s-a jucat un fotbal bun. Se pare că cei cu mai multă experiență au câștigat. Mă bucur că băieții mei s-au ridicat la nivelul Stelei. Felicit Steaua și îi felicit și pe băieții mei, care îmi dau speranțe că ne putem stabili un obiectiv și să facem o echipă bună.

Mă bucur că am reușit să ajung din nou acolo unde îmi doream de mult, am venit cu mare dragoste. Am venit pentru un an sau doi. Deocamdată suntem acolo unde suntem și sper ca prin jocul pe care l-a făcut echipa astăzi să arătăm că ne dorim să promovăm”, a spus, la flash-interviu, ”Liță” Dumitru, citat de DigiSport.

”Liță” Dumitru îi dorește Stelei să-și rezolve problema cu dreptul de promovare!

Ion Dumitru l-a avut alături de el pe banca tehnică pe Marius Pena. Fostul atacant al Concordiei și al Oțelului este o noutate în stafful echipei din Chiajna și pe durata partidei din Ghencea a fost cel care a dat indicații de pe margine. A fost cel care a transmis jucătorilor ceea ce discuta cu ”Liță” Dumitru.

În vârstă de 74 de ani, fostul fotbalist al Rapidului, Stelei, Politehnicii Timișoara sau Universității Craiova a mai antrenat Concordia în două rânduri, între 2007 și 2008 și între 2009 și 2010, dar a mai avut și alte funcții în cadrul clubului ilfovean, printre care cea de antrenor la echipa secundă, între 2016 și 2017. După o perioadă în care a locuit în SUA, ”Liță” Dumitru a revenit în această vară în țară și a fost cooptat din nou de Concordia, pentru ca acum să îi ia locul lui Ilie Poenaru, rămânând de văzut pentru cât timp.

”Am două cluburi la care țin: Steaua și Rapid. Steaua pentru mine a fost experiența și rezultatele mari pe care le-am avut în fotbal. Steaua este un club mare. Sper să se clarifice situația și să se rezolve problema cu promovarea”, a spus Ion Dumitru despre Steaua.

  • Concordia Chiajna, în eșecul cu Steaua: Oct. Vâlceanu (cpt.) – Ad. Iancu, Marc, R. Lazăr, Dobrescu – J. Rodriguez (Prejmerean 70′), Aur. Ciuciulete (G. Petcu 86′) – Ghimfuș, Neicuțescu (Ad. Petre 70′), A. Burcea (Rob. Ion 78′) – Boiciuc (Ad. Bălan 78′). Rezerve neutilizate: Fara – Tsymbaliuk, Dumbravă, Al. Burlacu.

Concordia este abia pe locul 16 în clasamentul Ligii 2

Concordia reușise să învinsă la lovituri de departajare Steaua, în Turul 3 al acestei ediții a Cupei României. În campionat, echipa din Ghencea are rezultate net favorabile în fața ilfovenilor. În șapte întâlniri directe, Steaua s-a impus de patru ori, iar trei dintre meciuri s-au terminat la egalitate.

În acest moment, Concordia, cu 11 puncte și 11-15 golaveraj, ocupă locul 16 în Liga 2, putând coborî cel mult o poziție până la finalul rundei.

Etapa viitoare, Concordia joacă acasă cu CSM Focșani (locul 21, 4 puncte), sâmbăta următoare, 26 octombrie, de la ora 11:00. Până atunci, formația vrânceană joacă sâmbăta aceasta, acasă cu CSM Slatina.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 Oct. 2024, 01:13 Liga 2
Pe aceeași temă