OFICIAL | Bogdan Andone, anunțat de CFC Argeș! Durata contractuală a antrenorului

Andrei PASCU 24 Sep. 2024, 14:18 Liga 2
OFICIAL | Bogdan Andone, anunțat de CFC Argeș! Durata contractuală a antrenorului

Campionii FC Argeș l-a prezentat marți, 24 septembrie, pe noul antrenor, pe Bogdan Andone, care luni a condus primul antrenament al formației din Liga 2. Părțile au bătut palma de câteva zile, dar marți a transmis echipa din Pitești că a fost semnat contractul.

Chiar dacă inițial s-a speculat că Bogdan Andone (49 de ani) a acceptat o ofertă pe un an și jumătate, se pare că durata este până în vara anului 2026, pentru două sezoane așadar.

El îi ia locul lui Nicolae Dică, numit în vară și demis sâmbătă, la scurt timp după remiza din derby-ul local cu CS Mioveni (scor 1-1), la mai puțin de patru luni de la instalarea sa pe banca tehnică.

Bogdan Andone este noul antrenor al Campionii FC Argeș

Până la conferința de prezentare a lui Andone, moment în care, probabil, va fi anunțat și stafful tehnic pe care îl va avea, Campionii FC Argeș a comunicat că antrenor secund sau unul din antrenorii secunzi este Marius Suller (foto principal, alături de Bogdan Andone).

”Ajutorul” lui Bogdan Andone este cu trei ani mai tânăr decât acesta, iar în trecut a mai colaborat cu formații precum Universitatea Cluj, Concordia Chiajna, Apollon Limasson sau FC Botoșani, acestea două din urmă chiar ultimele două echipe pe care le-a condus Andone.

Bine ai venit, Bogdan Andone!

Clubul FC Argeș și Bogdan Andone au ajuns astăzi la un acord pentru postul de antrenor principal al grupării noastre. Înțelegerea se va întinde pe două sezoane.

De-a lungul carierei, tehnicianul român în vârstă de 49 de ani le-a mai antrenat pe FCSB, Astra Giurgiu, FC Voluntari, Politehnica Timișoara, Apollon Limassol și FC Botoșani. Sezonul trecut a salvat-o pe FC Botoșani de la retrogradare, despărțindu-se de moldoveni la începutul acestei stagiuni.

Bogdan Andone îl va avea ca secund pe Marius Suller. În vârstă de 46 de ani, secundul nostru a mai pregătit în carieră echipe precum Universitatea Cluj, Concordia Chiajna, Apollon Limassol sau FC Botoșani.

Mult succes pe banca vulturilor!”, a comunicat Campionii FC Argeș, în privința lui Bogdan Andone.

Ultima dată, Bogdan Andone a antrenat în prima ligă

Bogdan Andone le-a mai pregătit, ca ”principal”, pe FC Voluntari, Astra, Olimpia Satu Mare, ASU Poli Timișoara, Metaloglobus București, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), FCSB, din nou Astra, FC Voluntari, ASU Poli Timișoara, apoi Apollon Limasol (Cipru) și FC Botoșani. Așadar, ultima dată a fost antrenor în SuperLiga României, la clubul din Moldova, pe care l-a pregăti din decembrie 2023 până în iulie 2024, preluându-l într-un moment extrem de delicat și salvându-l miraculos de la retrogradare.

Are și un titlu al României în palmares, cu Astra, în sezonul 2015/2016, când era ”secund” în mandatul lui Marius Șumudică.

Andone a fost dorit și în vară la CFC Argeș, înainte de numirea lui Nicolae Dică, dar atunci a preferat să continue cu FC Botoșani, pe care o salvase de la retrogradare.

Primul meci al lui Andone pe banca piteștenilor va avea loc în weekend, în etapa a 8-a, cu Corvinul Hunedoara, pe teren propriu. Obiectivul lui Bogdan Andone la Campionii FC Argeș este unul clar, accederea în play-off-ul campionatului Ligii 2.

CFC Argeș, locul 13 în Liga 2

Nicolae Dică, fostul antrenor al piteștenilor, a rezistat doar șapte etape în campionatul diviziei a doua pe banca formației Campionii FC Argeș, timp în care a înregistrat următoarele rezultate, începând cu prima etapă: 0-0 la Steaua, 2-0 cu CSM Focșani, 0-1 la FC Bihor, 0-1 cu FK Miercurea Ciuc, 0-0 la CSM Slatina, 3-2 cu Concordia Chiajna și 1-1 la CS Mioveni. Așadar, a bifat două victorii, trei remize și două eșecuri. Andone trebuie să urce echipa în clasament și să o ducă rapid în rândul favoritelor la play-off.

CFC Argeș și-a îndeplinit obiectivul în Cupa României, pătrunzând în faza grupelor. În această competiție a bifat două victorii, în turul 3, 2-1 la ARO Câmpulung Muscel, și în play-off, 2-0 acasă cu Corvinul, chiar deținătoarea trofeului.

În acest moment, piteștenii sunt pe locul 13 în Liga 2, cu 9 puncte, cu un punct peste locul 14, CS Mioveni, și cu un punct sub locul 12, ACSM Ceahlăul.

Foto: Jurnalul de Argeș și CFC Argeș

Andrei PASCU 24 Sep. 2024, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă