Ilie Poenaru e istorie la Concordia Chiajna! Clubul, anunț oficial despre stafful tehnic

Marius ANGHEL 10 Oct. 2024, 16:17 Liga 2
Ilie Poenaru e istorie la Concordia Chiajna! Clubul, anunț oficial despre stafful tehnic

Ilie Poenaru, Marin Dună și colaboratorii lor n-au avut viață lungă la Concordia Chiajna! Clubul ilfovean devine, astfel, al patrulea în această ediție a Ligii 2, 2024-2025, care schimbă cel puțin antrenorul principal.

Informația prezentată ieri de ProSport, privind rezilierea contractului dintre Concordia, Poenaru și ceilalți componenți ai staffului tehnic al echipei ilfovene, a fost oficializată astăzi de club.

Ilie Poenaru nu mai este antrenorul Concordiei Chiajna

Instalat în martie 2024, în partea a doua a sezonului trecut, la Concordia, pentru a pregăti din timp lotul ca să se atace din nou promovarea în noul sezon de Liga 2, Ilie Poenaru a rezistat pe banca echipei la care și-a și încheiat cariera de fotbalist circa șapte luni.

Rezultatele dezastruoase din noul sezon de Liga 2, trei victorii, două remize și patru eșecuri, cât și eliminarea din Cupa României înainte de faza grupelor, în fața, totuși, unui adversar din prima ligă, Poli Iași, au dus la ruptura dintre Poenaru și președintele clubului ilfovean.

Ruptura definitivă s-a produs joi, 10 octombrie 2024, când cele două părți au ajuns la un acord amiabil de despărțire, așa cum ProSport scria de ieri ceea ce se va întâmpla.

”Conducerea Clubului Sportiv Concordia Chiajna si antrenorii Ilie Poenaru (principal), Marin Duna si Paul Ceausean (secunzi) si Alexandru Petcu (preparator fizic) au incetat astazi pe cale amiabila colaborarea.
Clubul nostru le multumeste si le doreste succes in cariera!”, sună anunțul Concordiei.

  • 16 din 22 este locul ocupat de Concordia Chiajna după 9 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, cu 11 puncte acumulate, la fel ca FC Bihor și CSC Dumbrăvița, care se situează mai bine în clasament datorită golaverajului lor.

Încă un rateu în cariera de antrenor a lui Poenaru, după ultimele trei echipe din prima ligă conduse!

Poenaru îi lua locul lui Erik Lincar, în sezonul trecut, după ce un meci antrenor interimar a fost Claudiu Ionescu, antrenor la juniorii clubului.

Acum, până la numirea unui nou antrenor principal, interimatul va fi asigurat de Ion ”Liță” Dumitru, cel care a revenit la club în partea a doua a lunii august, în funcția de director tehnic, o poziție superioară celei de antrenor principal. Președintele Cristian Tănase spunea, ulterior, că Dumitru și Poenaru au idei diferite despre cum trebuie să meargă lucrurile la Concordia, semn că între cei doi nu era o colaborare bună.

Ca antrenor, Ilie Poenaru a condus echipele Inter Clinceni, FC Voluntari, Dinamo U19, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș, UTA Arad și din nou FC Voluntari. Cu aceasta din urmă a reușit în primul mandat o promovare în prima ligă în 2015. O promovare în prima ligă, în 2019, are și cu Academica Clinceni. Cu echipa din Clinceni reușea chiar o calificare spectaculoasă în play-off-ul primei ligi, în sezonul 2020-2021. Ultimele experiențe ca antrenor ale lui Poenaru, la Mediaș, UTA, Voluntari și Concordia au fost, însă, ratate!

  • Următorul meci al Concordiei are loc joi, 17 octombrie, de la ora 20:00, la București, cu Steaua (locul 4, 17 puncte), în etapa a 10-a a Ligii 2.

Rezultatele Concordiei Chiajna cu Ilie Poenaru antrenor principal:

  • 2-0 la Unirea Dej, 1-0 cu Progresul Spartac, 1-0 la Chindia Târgoviște, 3-2 cu CSM Slatina, 2-1 la CS Tunari, 1-1 cu Viitorul Pandurii și 0-2 la Steaua – în sezonul trecut de Liga 2,
  • 2-4 cu CS Afumați, 1-1 cu FC Voluntari, 0-2 cu Ceahlăul, 2-0 la Viitorul Pandurii, 1-0 cu AFC Câmpulung Muscel, 2-3 la CFC Argeș, 1-0 cu Metalul Buzău, 1-3 la ACSM Reșița și 0-0 cu CSC Dumbrăvița – în acest sezon de Liga 2,
  • 0-0, 0-0, 4-1 la lovituri de departajare cu Steaua (Turul 3) și 0-2 cu Poli Iași (Turul 3) – în acest sezon al Cupei României.

Așadar, cu Poenaru antrenor, Concordia a disputat 18 meciuri oficiale, în care au fost înregistrate nouă victorii, trei remize și șase înfrângeri.

Concordia Chiajna, al patrulea club care schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2

Concordia Chiajna devine al patrulea club din sezonul 2024-2025 de Liga 2 care schimbă antrenorul.

Primul a fost AFC Câmpulung Muscel, care l-a înlocuit pe Costin Lazăr cu tandemul Marian Rada – Marius Bratu, după o etapă în care maseurul Vasile Slăninoiu a asigurat interimatul. Ruptura de Lazăr s-a produs după cinci etape.

Apoi a urmat altă nou-promovată, CSM Focșani, care s-a despărțit de Călin Moldovan după șase etape. Ulterior, două etape, 7 și 8, pe bancă a rămas ”secundul” Rareș Forika, pentru a asigura interimatul, iar clubul vrăncean l-a numit, după aceea, pe Sorin Colceag.

Campionii FC Argeș a fost al treilea club cu mutare pe banca tehnică. În locul lui Nicolae Dică, ”principal” pe bancă în primele șapte etape, a fost adus Bogdan Andone.

Foto: Răzvan Păsărică și Gică Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 10 Oct. 2024, 16:17 Liga 2
Pe aceeași temă