Amicalul ”FC U” Craiova – CSM Slatina a fost anulat. Eugen Trică a anunțat motivul: ”Nu au testele COVID-19 făcute”

Andrei PASCU 10 Jul. 2020, 14:03 Liga 3
Amicalul ”FC U” Craiova - CSM Slatina a fost anulat. Eugen Trică a anunțat motivul: ”Nu au testele COVID-19 făcute”

U Craiova 1948 SA și CSM Slatina nu se vor mai întâlni în meciul de verificare din 11 iulie. Potrivit declarațiilor antrenorul Eugen Trică, slătinenii nu au efectuat până acum vreun test pentru depistarea virusului COVID-19, astfel că partida amicală nu mai poate avea loc.

În urmă cu două săptămâni, lucrurile erau clare, iar amicalul era prezentat ca fiind oficial de către ”FC U” Craiova. Cu câteva zile înaintea meciului, Eugen Trică a fost sunat de antrenorul Mihai Ianovschi și informat că nu va mai avea loc.

”Acum două săptămâni s-a vorbit cu Mihai Ianovschi și s-a stabilit că vom juca pe data de 11 iulie un meci amical. Însă, în urmă cu cinci zile am fost sunat de la Slatina și am fost anunțat că ei nu au testele COVID făcute. Cum nu și-au făcut aceste teste, atunci eu nu vreau să riscăm absolut deloc cu jucătorii mei. Sănătatea este mai presus de toate”, a spus Eugen Trică pentru Ediție.

CSM Slatina a anulat amicalul cu CS Mioveni din același motiv 

Nu este pentru prima dată când CSM Slatina anulează un amical din acest motiv. Oltenii ajunseseră la un acord cu CS Mioveni pentru disputarea unei partide de verificare, până ca play-off-ul din Liga 2 să înceapă, dar pentru că, la fel, jucătorii și stafful nu au fost testați de COVID-19, confruntarea a fost anulată.

U Craiova 1948 SA este pregătită de primele meciuri amicale. Echipa promovată în Liga 2 după pandemia de COVID-19 a programat câteva partide de verificare, cu ajutorul cărora să ajungă la un nivel cât mai bun în momentul în care va debuta în următorul sezon. Se pare că Eugen Trică nu-și menajează jucătorii, întrucât a programat, până acum, nu mai puțin de șase meciuri de verificare. Cum meciul cu CSM Slatina a fost anulat, au mai rămas cinci. Partidele vor avea loc în perioada 17 iulie – 8 august, însă sunt slabe șanse ca toate să se desfășoare, fiindcă jocurile sunt permise doar dacă echipele au efectuat până în momentul respectiv trei teste împotriva noului coronavirus.

17 iulie, ”FC U” Craiova – CSM Alexandria
22 iulie, ”FC U” Craiova – CSM Reșița
29 iulie, ”FC U” Craiova – Flacăra Horezu
5 august, ”FC U” Craiova – Pandurii Târgu Jiu
8 august, ”FC U” Craiova – ASU Politehnica Timișoara

Spre deosebire de CSM Slatina, ”FC U” Craiova a efectuat două teste de depistare a virusului COVID-19, pe 22 iunie, când au făcut și un prim antrenament, la baza Aripile, și pe 6 iulie. Acesta e primul stagiu pe care îl propune Eugen Trică, pe plan local, și care se va finaliza cu disputarea celor cinci meciuri de verificare. Al doilea stagiu va fi efectuat în afara României, dacă li se va permite să părăsească țara în această situația cu pandemia.

CSM Slatina, calificată la meciul de baraj pentru Liga 2 

”FC U” Craiova a fost desemnată campioană în Seria 4 a Ligii 3. Conform deciziei Federației Române de Fotbal, eșalonul al treilea fotbalistic s-a suspendat definitiv în acest sezon, acolo unde liderul are un avans de cel puțin patru puncte față de următoarea clasată. În Seria 4, ”FC U” conducea clasamentul cu 42 de puncte, în timp ce a doua clasată, Șoimii Lipova, avea doar 29. Situația se repetă doar în Seria 1, acolo unde Aerostar Bacău a terminat cu un avans de șapte puncte peste locul secund, Foresta Suceava.

În restul seriilor vor avea loc meciuri de baraj în dublă manșă: Mostiștea Ulmu – Unirea Slobozia (Seria 2); Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3); Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea (Seria 5).

Foto: FC Universitatea Craiova 1948

Andrei PASCU 10 Jul. 2020, 14:03 Liga 3
Pe aceeași temă