”FC U” Craiova are liber din 2021 să joace pe ”Ion Oblemenco”! Taxa pe care trebuie să o achite, după ce autoritățile locale permit acum ca pe arena din Bănie să se joace și meciuri din Liga 2

Marius ANGHEL 11 Dec. 2020, 20:43 Liga 2
”FC U” Craiova are liber din 2021 să joace pe ”Ion Oblemenco”! Taxa pe care trebuie să o achite, după ce autoritățile locale permit acum ca pe arena din Bănie să se joace și meciuri din Liga 2

Universitatea Craiova, echipa din Liga 1, nu va mai avea exclusivitate asupra stadionului ”Ion Oblemenco” începând cu 2021. Din nou an, potrivit noului proiect de hotărâre privind impozitele și taxele locale din Craiova, care include și costurile de folosire a celor două stadioane din proprietatea municipiului, ”Ion Oblemenco” va putea fi închiriat și pentru meciuri din campionatul Ligii 2. Astfel, U Craiova 1948 SA, clubul lui Adrian Mititelu, va putea evolua ”acasă” pe cea mai mare arenă din Bănie, după ce până acum i s-a interzis acest lucru.

Primăria Craiova a stabilit taxele pe anul 2021 care vor trebui plătite pentru închirierea celor două stadioane pe care le are în administrare: Complexul Sportiv ”Ion Oblemenco” și stadionul de atletism de 5.000 de locuri.

Noutatea o reprezintă taxa de folosire a stadionului ”Ion Oblemenco” pentru meciuri din campionatul Ligii 2, scris Gazeta de Sud.

”Ion Oblemenco” va găzdui, din 2021, și meciuri din Liga 2

Până acum, de la inaugurarea sa, noul stadion ”Ion Oblemenco” nu putea fi închiriat pentru meciuri din ligi inferioare, tocmai pentru ca ”FC U” Craiova să nu poate juca acasă în Bănie.

  • În sezonul trecut, când era în Liga 3, echipa lui Adrian Mititelu a evoluat fie la Drobeta Turnu Severin, Filiași sau Târgu Jiu. În actualul sezon, în Liga 2, a disputat partidele de acasă la Drobeta Turnu Severin.

Din 2021, ”Ion Oblemenco” va putea găzdui meciuri și din Liga 2, pe lângă meciurile echipei naționale (inclusiv antrenamente oficiale), meciurile din Liga 1, Cupa României începând cu faza șaisprezecimilor și Supercupa României, meciurile din fazele preliminare UEFA Champions League și UEFA Europa League (inclusiv antrenamente oficiale). În plus, vor putea găzdui și antrenamente de la EURO 2021, turneu care se desfășoară și în România.

  • Pentru toate acestea, taxa de folosire a stadionului va fi de 48.859 de lei/eveniment (față de 47.070 lei, cât a fost în 2020).
  • 5.000 lei plătește ”FC U” Craiova pentru un meci disputat pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. Taxa pentru un joc desfășurat pe stadionul Municipal din Târgu Jiu este de 10.000 lei.

”FC U” Craiova a jucat doar de două ori pe noul ”Ion Oblemenco”

Dacă Universitatea Craiova (Liga 1) și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu, de la inaugurarea noului stadion din Bănie, doar pe ”Ion Oblemenco”, ”FC U” Craiova (Liga 2) a evoluat pe această arenă doar de două ori.

S-a întâmplat de fiecare dată în faza 16-imilor Cupei României, în sezon trecut, când a pierdut cu 2-3, după prelungiri, jocul cu ”U” Cluj, și în ediția actuală, când a cedat cu 1-3 partida cu ASU Politehnica Timișoara.

U Craiova 1948 SA, liderul Ligii 2, mai are trei meciuri ”acasă” în sezonul regular

U Craiova 1948 SA este liderul Ligii 2 după desfășurarea a 15 etape din actualul sezon, cu 30 de puncte acumulate în 14 meciuri, cu patru mai mult decât Viitorul Pandurii și Rapid, ocupantele locurilor 2, respectiv 3.

Din sezonul regulat mai sunt de disputat șase etape începând cu 20 februarie, iar ”FC U” Craiova mai are meciuri cu Turris Oltul Turnu Măgurele (acasă), Concordia Chiajna (deplasare), CS Mioveni (acasă), Universitatea Cluj (deplasare), Farul Constanţa (acasă) și CSM Reșița (acasă).

Deci, echipa patronată de Adrian Mititelu va putea juca pe ”Ion Oblemenco” cu Turris Oltul, CS Mioveni și Farul, iar apoi urmează play-off-ul de promovare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-plecari-de-la-fc-u-craiova-la-cateva-zile-dupa-ultimul-meci-al-anului-oltenii-au-reziliat-contractele-a-doi-fotbalisti-19161933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-sub-lupa-lui-madalin-ciuca-fostul-capitan-al-oltenilor-despre-plusul-care-a-dus-echipa-pe-primul-loc-in-liga-2-si-problemele-pe-care-trebuie-sa-le-rezolve-g-19161825

Marius ANGHEL 11 Dec. 2020, 20:43 Liga 2
Pe aceeași temă