”FC U” Craiova renunță la un fotbalist. Atacantul nu mai primește propunerea de prelungire. ”M-a sunat dl. președinte Pușcaș și mi-a spus că nu se vor mai baza pe mine”

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2020, 14:30 Liga 2
”FC U” Craiova renunță la un fotbalist. Atacantul nu mai primește propunerea de prelungire. ”M-a sunat dl. președinte Pușcaș și mi-a spus că nu se vor mai baza pe mine”

U Craiova 1948 SA și-a anunțat în mod public intenția de a nu sta foarte mult în Liga 2, deși abia a promovat. Reprezentanții clubului au spus că vor să se lupte la primele locuri în sezonul următor și se pare că deja au luat anumite măsuri cu privire la conturarea unui lot cât mai competitiv. Oltenii au decis să renunțe la atacantul Claudiu Dragu (28 de ani), care a venit la echipă în vara anului trecut, de la Turris Oltul Turnu Măgurele. Mai are contract cu ”FC U” Craiova până în iunie și a fost anunțat că nu va mai continua și după această perioadă.

Cladudiu Dragu: ”Consider că este o decizie corectă, deoarece nici nu am jucat prea mult”

Decizia a fost confirmată de jucător, care a fost sunat de președintele Marcel Pușcaș și înștiințat că înțelegerea nu va mai fi prelungită. Atacantul le ține pumnii colegilor săi și speră să îndeplinească obiectivul trasat de club, să promoveze în Liga 1 după un singur sezon în Liga 2.

M-a sunat domnul președinte Pușcaș și mi-a spus că nu se vor mai baza pe mine și de la vară. Contractul meu cu Universitatea expiră pe 30 iunie. Aprecizez foarte mult corectitudinea dânșilor, deoarece mi-au spus din timp. Am înțeles această hotărâre. Până a urmă eu consider că este o decizie corectă, deoarece nici nu am jucat prea mult. Le urez băieților multă baftă în lupta lor pentru promovare și sunt convins că Universitatea Craiova (n.r. – U Craiova 1948 SA) o să revină în Liga 1”, a spus Dragu pentru Ediție.

”FC U” Craiova va avea un buget de două milioane de euro în sezonul 2020-2021

Oltenii vor avea un buget destul de mare pentru nivelul Ligii 2, dată fiind situația creată de pandemia de coronavirus. Vor începe sezonul următor cu aproximativ două milioane de euro în conturi. Informația a fost oferită de președintele Marcel Pușcaș, în cadrul emisiunii ProSport Live. Dă însă exemplul a două echipe din eșalonul secund, Petrolul și ”U” Cluj, care cu un buget asemănător nu au reușit să urce în prima divizie.

U Craiova 1948 SA ia astfel în calcul și posibilitatea ca obiectivul să nu fie îndeplinit, iar echipa să petreacă mai mult timp Liga 2. Pușcaș spune că dacă se va întâmpla acest lucru, proiectul nu va avea de suferit și totul va merge mai departe.

Universitatea Craiova (n.r. – U Craiova 1948 SA) se ridica peste nivelul Ligii a 3-a. Este un club mare, care a scos jucători pentru echipa națională. Este un proiect serios, un proiect care beneficiază de un buget bun. Există un scop, un țel și un număr impresionant de suporteri. Avem în jur de 2 milioane de euro, un milion și jumătate de euro buget pentru Liga 2. Nu este o sumă mică, mai ales că ea provine din buzunarul unui singur om. Nu suntem beneficiarii încă, la nivelul Ligii a 2-a, a unor sume impresionante din drepturile TV. Sunt aproape insignifiante sumele provenite din drepturi TV la Liga a 2-a. Problema este că nu joacă banii.

Au fost și cluburi tot cu două milioane de euro, vezi U Cluj, care de doi ani de zile vor să promoveze și, iată că, urmează al treilea an pentru ei în care vor să realizeze acest obiectiv. Petrolul, la fel. Dacă nu vom promova din primul an, eu zic că o avem susținere din partea lui, pentru că un om care s-a opintit să aloce fonduri și la nivelul campionatului județean, de ce nu ar face-o și la Liga a 2-a. Sper să reușim promovarea pe care ne-o propunem însă din primul an. Încercăm!”, a spus Marcel Pușcaș la ProSport Live.

”FC U” Craiova a fost deja desemnată campioană în Seria 4 a Ligii 3. Conform deciziei Federației Române de Fotbal, eașonul al treilea fotbalistic se suspendă definitiv în acest sezon, acolo unde liderul are un avans de cel puțin patru puncte față de următoarea clasată. În Seria 4, ”FC U” conducea clasamentul cu 42 de puncte, în timp ce a doua clasată, Șoimii Lipova, avea doar 29.

Foto: FC Universitatea Craiova 1948 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/baraj-pentru-liga-1-intr-o-singura-mansa-razvan-burleanu-spune-care-sunt-concluziile-discutiilor-purtate-pana-acum-echipele-din-liga-2-au-iesit-pana-acum-de-fiecare-data-invinse-19133941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-obligati-sa-stea-in-cantonamente-pana-la-terminarea-sezonului-razvan-burleanu-in-8-iunie-am-stabilit-o-noua-intalnire-pentru-a-analiza-evolutia-pandemiei-la-nivel-national-19133943

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tiberiu-curt-despre-situatia-financiara-a-clubului-farul-este-de-departe-cea-mai-buna-din-ultimii-12-ani-managerul-evidentiaza-lucrurile-bune-care-se-petrec-acum-la-constanta-19133962

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-au-liber-din-partea-frf-sa-incalce-protocolul-medical-reactia-lui-razvan-burleanu-dupa-ce-rapid-nu-a-respectat-conditiile-de-pregatire-iar-adversarele-din-play-off-au-facut-plangeri-19133922

 

 

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2020, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă