”FC U” Craiova va avea un buget impresionant în Liga 2. Marcel Pușcaș: ”Problema este că nu joacă banii. Vezi cazul U Cluj.” Președintele nou-promovatei vorbește și despre relația pe care o are cu patronul Adrian Mititelu

U Craiova 1948 SA a promovat în Liga 2 în urma deciziei Federației Române de Fotbal de a ”îngheța” sezonul de Liga 3 după doar 16 etape desfășurate dintr-un total de 30, din cauza pandemiei de COVID-19. Acest lucru a fost posibil și datorită diferenței de 13 puncte pe care echipa olteană o avea față de a doua clasată, Șoimii Lipova, altfel, dacă distanța era egală sau mai mică de trei puncte ar fi jucat baraj de promovare. Acum, trupa patronată de Adrian Mititelu e în ”război” cu cealaltă echipă din Craiova, de Liga 1, și autoritățile locale pentru a i se permite să joace pe stadionul ”Ion Oblemenco”, dar își face planuri și pentru noul sezon.

Marcel Pușcaș (foto text, alături de fiul lui Adrian Mititelu), președintele echipei U Craiova 1948 SA, a spus la ProSport LIVE, că Adrian Mititelu pune la bătaie un buget de 1,5 – 2 milioane de euro pentru participarea în Liga 2, campionat din care se vrea promovezea din primul sezon. Conducătorul formației oltene spune însă și că un astfel de buget, peste media acestui eșalon, nu asigură și accederea în Liga 1, dând exemplul celor de la ”U” Cluj sau Petrolul.

”Universitatea Craiova se ridica peste nivelul Ligii a 3-a. Este un club mare, care a scos jucători pentru echipa națională. Este un proiect serios, un proiect care beneficiază de un buget bun. Există un scop, un țel și un număr impresionant de suporteri. Avem în jur de 2 milioane de euro, un milion și jumătate de euro buget pentru Liga 2. Nu este o sumă mică, mai ales că ea provine din buzunarul unui singur om. Nu suntem beneficiarii încă, la nivelul Ligii a 2-a, a unor sume impresionante din drepturile TV. Sunt aproape insignifiante sumele provenite din drepturi TV la Liga a 2-a. Problema este că nu joacă banii.

Au fost și cluburi tot cu două milioane de euro, vezi U Cluj, care de doi ani de zile vor să promoveze și, iată că, urmează al treilea an pentru ei în care vor să realizeze acest obiectiv. Petrolul, la fel.

Dacă nu vom promova din primul an, eu zic că o avem susținere din partea lui, pentru că un om care s-a opintit să aloce fonduri și la nivelul campionatului județean, de ce nu ar face-o și la Liga a 2-a. Sper să reușim promovarea pe care ne-o propunem însă din primul an. Încercăm!”, a spus Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

Marcel Pușcaș, despre relația angajat – patron cu Adrian Mititelu: ”Mi-a cam dat mână liberă”

Marcel Pușcaș a vorbit și despre relația patron – angajat în fotbalul românesc, dar și cum se înțelege el cu Adrian Mititelu, care îi ”cam dă mână liberă” în decizii, fiindcă gândesc ”cam la fel”. Totodată, vede normală intervenția unui finanțator peste antrenor, când solicită un anumit jucător în echipă, și explică de ce.

”Adrian Mititelu nu este un bau-bau în fotbalul românesc. Sigur că are reacții, doar îi vedem pe toți patronii din fotbalul românesc și puțini sunt reali. Mă refer la Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, și chiar fotbalul feminin și futsal. Sunt tot felul de oameni, tipuri, caractere, și tot felul de stări și de forme de exprimare, mai vocale, mai puțin vocale, mai vizibile pe post sau mai invizibile. Dar, nu este ușor de lucrat cu niciunul, așa cum este ușor dacă știi să lucruzi cu astfel de persoane.

Sigur că trebuie și o diplomație, nu spun nu, dar, să nu uităm că, până la urmă, în cazul neobțineri de rezultate, singurul sau cel mai mare prejudiciat este el însuși: patronul. Salariații unui patron, ca în orice alt domeniu de activitate, trebuie să îl ajute să-și îndeplinească un obiectiv. Deci nu poți să spui că dacă ai o idee sau o inițiativă trebuie ignorată. Tot aud de ani de zile discuții pe tema că Gigi Becali se bagă peste antrenor. Sigură că poate nu e bine, dar dacă asta e dorința lui? Să se bage peste antrenor, să-și bage un jucător în echipă sau să spună galeriei nu știu ce lucru, sau să dea un interviu mai interesant, să spun așa. Ce poți să faci? Cunosc și patroni de presă care sunt la fel ca cei din fotbal.

În general, Adrian Mititelu mi-a cam dat mână liberă și sunt sigur că ține cont de părerile mele. Sigură că poți să ți cont de părerile unui angajat, atâta timp cât ele sunt pertinente și competente. Dacă vezi că bate câmpii, cum se spune, și o ia pe arătură, cu tot felul de lucruri cotidiene, trebuie să intervină și patronul, ca în orice instituție. Dacă lucrurile sunt în regulă și patronul vede că ce spui se și adeverește, nu te joci cu vorbele și faptele, atunci nu cred că nu poți fi lăsat în pace să lucrezi.

Alaltăieri seară am discutat în contradictoriu cu Adrian Mititelu, dar a fost constructiv. Eu văd într-un fel un lucru, el vede în alt fel un lucru, același lucru. Uneori. Dar, de obicei, le vedem cam la fel. Sunt lucruri inerente, normale”,a mai spus Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/marcel-puscas-a-rabufnit-la-adresa-patronilor-din-liga-1-nu-este-in-regula-nu-e-de-acord-cu-regulile-impuse-jucatorilor-exclusiv-prosport-live-19032150

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/fcu-craiova-se-pregateste-pentru-duelurile-cu-trupa-lui-mihai-rotaru-in-liga-1-vor-fi-lucruri-mai-putin-placute-exclusiv-prosport-live-19032187

Pe aceeași temă