VIDEO | Motivele pentru care Marcel Pușcaș e de părere că ”FC U” Craiova e adevărata continuatoare a Universității Craiova, nu clubul aflat acum în Liga 1, ”înființat la Mogoșoaia”

Președintele echipei U Craiova 1948 SA, nou-promovată în Liga 2 după ”înghețarea” acestui ediții de campionat din Liga 3, și-a spus, la ProSport LIVE, opinia în privința clubului din Bănie care are dreptul să pretindă că este continuatoarea originalei Universitatea Craiova. Marcel Pușcaș recunoaște că nu există un act care să dovedească acest lucru, însă spune că actuala echipă a lui Adrian Mititelu, înființată din Liga a 4-a, în 2017, poate fi considerată adevărata urmașă, dând exemplul listei salariale a clubului până în 2011, înainte de decizia FRF de dezafiliere. Totodată, dă exemplu și decizia FIFA, care l-a obligat pe Mititelu să plătească prin actuala echipă o datorie a vechiului său club către Josh Mitchell.

Marcel Pușcaș, despre cine e adevărata U Craiova: ”Adrian Mititelu și clubul nostru au parcurs toate aceste etape la momentele impuse de statul român și de legislația din România până în 2011”

Despre echipa Craiovei din Liga 1, patronată de Mihai Rotaru, Marcel Pușcaș spune că nu are cum să fie considerată adevărata Știința, având în vedere că a fost înființată în 2013, la Mogoșoaia, lângă București.

„Ce este sigur, tot prin hotărâre judecătorească definitivă, este că palmaresul nu îl au cei de la CSU. Nu există ca act. Ce știu eu, și chiar am fost implicat în privatizarea clubului Steaua, pe vremuri, chiar adânc, și am pledat în permanență pentru privatizarea fotbalului profesionist din România. Iar în ’94, cluburile de fotbal profesioniste au fost obligate să își modifice statutul juridic pe o lege 21, din 1924. Așa au funcționat până la apariția în 2000 a Legii Sporturilor, care a permis alte modificări și în societăți comerciale ale cluburilor de fotbal din Romania.

Ori, Adrian Mititelu și clubul nostru au parcurs toate aceste etape la momentele impuse de statul român și de legislația din România până în 2011, când a fost dezafiliat de către Federația Română de Fotbal. Chiar și FIFA, recent, a dar dreptate și a recunoscut continuitatea clubului nostru prin datoria care a și fost achitată.

Există și alt numitor comun. Vedeți lista salarială a clubului nostru până în 2011 și o să vedeți ce nume cuprinde și unde sunt acele nume astăzi. Momentul delicat a fost în anul 2012, când Universitatea Craiova și-a recâștigat dreptul, prin hotărâre judecătorească, de a fi reînscrisă de FRF în Liga 2. Între timp, cu o lună înainte, FRF a acordat un loc în Liga 2 unei noi societăți care, vezi Doamne, să reprezinte orașul Craiova. Până acolo ajunge cu lucrurile, după care urmează procesele și probabil că se va elucida și această mare, vezi Doamne, problemă.

Deci nu poți să spui că un club înființat la Mogoșoaia, în 2013, este continuatorul Universității Craiova din 1948”, a declarat Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-u-craiova-va-avea-un-buget-impresionant-in-liga-2-marcel-puscas-problema-este-ca-nu-joaca-banii-vezi-cazul-u-cluj-presedintele-nou-promovatei-vorbeste-si-des-19133616

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/cum-comenteaza-marcel-puscas-atacul-asupra-lui-sorin-cartu-nu-putem-spune-sigur-ca-sunt-suporterii-nostri-video-exclusiv-prosport-live-19032393

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/fcu-craiova-se-pregateste-pentru-duelurile-cu-trupa-lui-mihai-rotaru-in-liga-1-vor-fi-lucruri-mai-putin-placute-exclusiv-prosport-live-19032187

Pe aceeași temă