FC Hermannstadt a terminat cantonamentul din Turcia cu două victorii și două egaluri obținute în meciurile amicale. Concluziile lui Marius Măldărășanu | VIDEO

Marius ANGHEL 11 Feb. 2022, 14:32 Liga 2

FC Hermannstadt se întoarce astăzi, 11 februarie, din stagiul de pregătire din Turcia, unde plecase în data de 28 ianuarie. Trupa sibiană a disputat în această perioadă patru meciuri amicale, în care a obținut două victorii și două remize. În acest timp, ocupanta locului 2 în Liga 2 după 16 etape a anunțat oficial încă o achiziție, a șasea din această iarnă, polivalentul Alexandru Tudor Negrea, ultima dată fost la Sportul Șimleu Silvaniei, în Liga 3.

1-1 cu Vardar Skopje, cu Buhăcianu înscriind din al doilea penalty

Echipa lui Marius Măldărășanu a câștigat primele două amicale disputate în Turcia, 1-0 (1-0) cu FC Saburtalo Tbilisi (locul 4 în sezonul trecut al primei ligi din Georgia), la 1 februarie, prin golul lui Ionuț Năstăsie, și 2-0 (1-0) cu Valmiera FK (locul 2 în sezonul trecut al primei ligi din Letonia), la 4 februarie, prin reușitele lui Mino Sota și Valentin Buhăcianu.

Ulterior, trupa din Sibiu a remizat la scorul de 1-1 (0-1) cu FK Vardar Skopje, locul 3 în grupa de Vest a ligii secunde din Macedonia de Nord după 15 etate, la 7 februarie. FC Hermannstadt a fost condusă la pauză, însă a restabilit egalitatea în partea a doua a jocului, printr-un gol marcat de Valentin Buhăcianu din penalty, din a doua încercare. Inițial, execuția de la punctul cu var a lui Buhăcianu a fost parată în lateral de portarul advers, însă mingea respinsă a fost interceptat de un jucător al lui Măldășanu, care a fost blocat de goalkeeper, iar arbitrul a dictat din nou penalty. De această dată, Buhăcianu a înscris.

Au evoluat: I. Pop – Tomșa, Bejan, Issah, Opruț, P. Petrescu, I. Năstăsie, Biceanu, Gab. Șerban, Al. Oroian, Buhăcianu. În partea a doua a meciului au mai intrat: Negrea, Sota, C. Popescu, D. Paraschiv, Hora, Antoche și Bucuroiu.

Au lipsit, indisponibili din cauza unor accidentări, Stoica, Balaure și Blejdea, însă n-au jucat nici Muțiu, Pantea și Alhassan, față de lotul disponibil anunțat de FC Hermannstadt.

0-0 cu rușii de la Khimki

În ultimul test programat pe pământ turcesc, FC Hermannstadt a terminat la egalitate, la scorul de 0-0, cu FK Khimki, ocupanta locului 16, ultimul, în prima ligă din Rusia.

În partida desfășurată la 9 februarie, Măldărășanu a început cu jucătorii: Muțiu – Sota, Hora, D. Paraschiv, Opruț, Pantea, Alhassan, Antoche, Balaure, C. Popescu, Bejan. În partea a doua a meciului au mai intrat pe parcurs: I. Pop – Gab. Șerban, Bucuroiu, Al. Oroian, I. Năstăsie, P. Petrescu, Buhăcianu, Biceanu, Negrea, Issah și Tomșa.

Au lipsi Stoica și Blejdea, în continuare indisponibili din cauza unor accidentări.

  • Având în vedere acțiunile trecute ale echipei sibiene, rămân câteva rezerve în privința adevărului în ceea ce privește informațiile furnizate de FC Hermannstadt. Reamintim că după primele două amicale disputate în Turcia, clubul a anunțat că a semnat un contract cu Alexandru Negrea, despre care dezvăluia la acel moment că a fost utilizat în toate cele patru jocuri amicale desfășurate de echipă în această iarnă. Practic, FC Hermannstadt și-a dat singură peste picioare, informându-și suporterii că i-a mințit în privința jucătorilor utilizați în primele trei jocuri test, cât și a lotului deplasat în cantonamentul din Antalya. Totul, pentru a ascunde un jucător aproape anonim!

În țară, de la reunire și până la plecarea în cantonamentul din Turcia, FC Hermannstadt a jucat două amicale, cu Unirea Dej (scor 1-0) și CS Comunal Șelimbăr (scor 3-3).

Echipa sibiană va juca primul meci oficial din 2022 în jurul datei de 26 februarie, la Mediaș, cu Dunărea Călărași, iar până atunci va mai disputa două amicale, însă nu a anunțat adversarii pe care îi va întâlni.

Concluziile trase de Marius Măldărășanu la finalul cantonamentului din Turcia:

”A fost un cantonament reușit, hai să-i spun aproape perfect. Condiții foarte bune, nici nu se pune problema de antrenament, de refacere, de vreme, chiar dacă am prins vreo două zile cu ploaie, vânt. (…) Au fost patru jocuri tari, cu trei echipe de primă divizie din țara respectivă, plus Vardar, care am înțeles că a retrogradat în vară, o echipă destul de bună, din liga a doua a Macedoniei.

Ca o comparație, vizavi de cantonamentul din Slovenia, din vară (n.r. – efectuat în vara trecută, înainte de startul sezonului), s-a văzut omogenitatea, chiar dacă, bineînețeles, au venit câțiva jucători noi, s-au integrat foarte bine. Totul a decurs bine.

Minusurile sunt accidentările. Am avut ceva probleme pe început și atunci, făcându-ne un plan cum să dăm minute de joc jucătorilor, s-a dereglat un pic treaba asta și au fost jucători care au evoluat 90 de minute, când nu intenționam să facem asta. Dar ne-am adaptat, asta a fost situația. La momentul ăsta suntem ok din punctul ăsta de vedere. Până la urmă, orice antrenor își dorește ca echipa să se pregătească bine și să ajungem acasă sănătoși. Dar Blejdea a suferit o entorsă încă din primul amical, de la Cluj, contra Unirii Dej, s-a recuperat destul de bine, a intrat la antrenamente, dar a dat în pământ și atunci a recidivat. Este în recuperare și nu știm cât va dura asta. Aici este un semn de întrebare. Și Ionuț Stoica, de aia nici nu a fost folosit în ultimele două jocuri, s-a lovit la antrenament la genunchi și, la fel, probabil, în două-trei săptămâni cred că-l vom avea”, au fost câteva dintre concluziile lui Marius Măldărășanu.

”Avem un lot foarte bun, și valoric, și numeric. Noi am avut ceva probleme anul trecut, în prima parte a sezonului, cu accidentările. Acum există o concurență, este clar benefică fiecărui jucător și mai ales echipei”, a mai spus Măldărășanu.

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-castigat-si-al-doilea-amical-disputat-in-antalya-sibienii-au-mai-perfectat-o-achizitie-cu-sapte-prezente-in-liga-1-pentru-chindia-19218730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-castigat-primul-amical-disputat-in-antalya-cu-o-echipa-din-prima-liga-a-georgiei-sibienii-nu-s-au-putut-baza-pe-doi-dintre-jucatorii-nou-veniti-19218321

Marius ANGHEL 11 Feb. 2022, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă