FC Hermannstadt a câștigat și al doilea amical disputat în Antalya. Sibienii au mai perfectat o achiziție, cu șapte prezențe în Liga 1 pentru Chindia

Ovidiu BOICA 06 Feb. 2022, 14:32 Liga 2

FC Hermannstadt s-a impus cu 2-0 în fața ocupantei locului secund din prima divizie a Letoniei, Valmiera. Pe lângă mijlocașul nipon Mino Sota, pe lista marcatorilor sibienilor și-a trecut numele și Valentin Buhăcianu.

După victoria la limită cu FC Saburtalo Tbilisi (scor 1-0), o echipă care a terminat pe locul al patrulea sezonul 2021 al primului eșalon din Georgia, fără să prindă însă preliminariile Europa League, fotbaliștii echipei sibiene au obținut un nou succes în cantonamentul din Antalya. Vineri, jucătorii lui Marius Măldărășanu s-au impus cu 2-0 în fața celor de la Valmiera, ocupanta locului secund în primul eșalon din Letonia, în momentul de față.

Mino Sota și Valentin Buhăcianu au marcat pentru FC Hermannstadt în amicalul cu Valmiera

Scorul a fost deschis în minutul 17 de Mino Sota, niponul fiind la prima reușită în tricoul alb cu roșu. Mijlocașul a profitat de o eroare în defensiva letonilor, înscriind cu o reluarea din marginea careului mare.

Valentin Buhăcianu, golgheterul echipei FC Hermannstadt, a dublat avantajul în partea a doua, stabilind rezultatul final.

Antrenorul Marius Măldărășanu nu i-a avut la dispoziție pentru acest meci pe Raul Opruț, Andrei Blejdea, Gheorghe Tomșa și Gabriel Șerban, cu probleme medicale. În schimb, a revenit Ioan Hora, cel care lipsise în precedentul joc din Antalya, tot din cauza unei ușoare accidentări.

Măldărășanu a făcut mai multe schimbări în formula de start

Măldărășanu l-a inclus în ”unsprezecele” de start pe Alexandru Negrea, jucător venit în probe și care l-a convins pe tehnician, ulterior semnând cu FC Hermannstadt.

Față de jocul cu Saburtalo, antrenorul sibienilor a făcut mai multe modificări în formula de start, apelând de data aceasta la Muțiu, Issah, Paraschiv sau Baba Alhassan.

Cu Valmeira, Măldărășanu a început cu ”unsprezecele”: Vlad Muțiu – Alexandru Pantea, Ionuț Stoica, Saeed Issah, Alexandru Negrea – Baba Alhassan, Mino Sota – Silviu Balaure, Ionuț Năstăsie, Cosmin Bucuroiu – Daniel Paraschiv. Pe parcurs au mai intrat portarul Ionuț Pop și jucătorii de câmp Ioan Hora, Paul Antoche, Valentin Buhăcianu, Florin Bejan, Călin Popescu, Alexandru Oroian și Petrișor Petrescu.

FC Hermannstadt mai are programate două meciuri de verificare în Antalya. Primul dintre ele este programat luni, 7 februarie, în compania celor de la Vardar Skopje (Macedonia de Nord), pentru ca miercuri, 9 februarie, să o întâlnească pe Khimki din Rusia.

În țară, sibienii au jucat două amicale, cu Unirea Dej (scor 1-0) și CS Comunal Șelimbăr (scor 3-3). Revenirea în România din Turcia este programată la data de 11 februarie.

Rezumatul amicalului FC Hermannstadt – Valmiera 2-0:

Alexandru Negrea a semnat cu FC Hermannstadt. A fost ținut la secret până acum de sibieni!

Revenind la Alexandru Tudor Negrea, acesta este al șaselea transfer al echipei sibiene din această iarnă.

În vârstă de 23 de ani, fotbalistul de picior stâng a fost menționat pe rețelele de socializare de clubul sibian de-abia cu ocazia amicalului cu Valmiera, deși recunoaște că acesta a fost folosit în toate cele patru meciuri de verificare ale ”alb-roșilor” de până acum.

Negrea este originar din Satu Mare și a evoluat la nivelul juniorilor la FC Augsburg, în Germania, acolo unde a locuit cu familia vreme de un deceniu. Noul jucător al lui Hermannstadt a trecut pe la FC Augsburg Youth, apoi pe la grupele U17 și U19 .

În toamna lui 2019 a revenit în țară, la Chindia Târgoviște, pentru care are 7 prezențe în Liga 1, șase în ediția 2019-2020 (349 minute jucate) și una în ediția 2020-2021 (25 de minute jucate), după care a ajuns la Sportul Șimleu Silvaniei, clasata a 6-a în Seria a 10-a a Ligii 3 după 15 etape.

Negrea are zece prezențe sub tricolor, trei pentru naționala U18, iar restul, pentru România U19.

Alex Tudor Negrea este un fotbalist de picior stâng, care poate evolua pe toate posturile de pe banda stângă fundaș, mijlocaș și «aripă» (winger). Alex are 23 de ani și se alătură echipei noastre din postura de jucător liber de contract. Acesta a bifat prezențe în toate cele 4 meciuri amicale disputate în acest an și a convins staff-ul FCH de calitățile pe care le are. Tânărul are 10 selecții în loturile naționale de juniori (România U18 și U19), iar în carieră a mai evoluat până acum pentru echipe ca FC Augsburg din Germania, țară în care Alex a locuit timp de 10 ani și s-a format ca fotbalist, Sportul Șimleu și Chindia Tîrgoviște (7 prezențe în Liga 1), a anunțat clubul sibian.

  • Andrei Blejdea (ex ”U” Cluj), Ionuț Biceanu (ex Concordia Chiajna), Daniel Paraschiv (ex FC Voluntari, venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj), Ioan Hora (ex UTA), Gabriel Șerban (ex Astra) sunt celelalte achiziții făcute de clasata pe locul 2 în Liga 2 după 16 etape.

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-castigat-primul-amical-disputat-in-antalya-cu-o-echipa-din-prima-liga-a-georgiei-sibienii-nu-s-au-putut-baza-pe-doi-dintre-jucatorii-nou-veniti-19218321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-andrei-sintean-a-semnat-cu-poli-timisoara-dupa-despartirea-de-fc-hermannstadt-19218163

Ovidiu BOICA 06 Feb. 2022, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă