FC Brașov Steagul Renaște a învins FC Hermannstadt cu un autogol, într-un amical desfășurat pe Tineretului. Marius Măldărășanu e îngrijorat

Marius ANGHEL 23 Jul. 2021, 11:49 Liga 2

FC Brașov Steagul Renaște și FC Hermannstadt, două dintre echipele care vor evolua în noul sezon de Liga 2, au disputat joi, 22 iulie, un meci amical pe stadionul Tineretului din Brașov. Trupa antrenată de Ilie Stan s-a impus la limită, cu 1-0.

Un autogol a decis amicalul de la Brașov

După o primă repriză albă, încheiată la scorul de 0-0, amicalul de la Brașov a fost decis de un gol norocos. După un corner executat de Dumbravă, portarul sibienilor Ionuț Pop și-a deviat mingea în propria plasă.

Ilie Stan l-a avut la dispoziție în aceast amical și pe Vlad Mihalcea, jucător brașovean achiziționat în trecut de FCSB, ulterior împrumutat la mai multe echipe, fost ultima dată la Aerostar Bacău, iar în această vară Gheorghe Hagi l-a luat la noul Farul Constanța, însă unde nu va rămâne. Totodată, în lot se regăsește și Iulian Roșu, mijlocaș crescut de Steaua pe care Stan l-a avut elev la SCM Gloria Buzău.

Dacă ”noul FC Brașov” este zero la nivel de comunicare, neputând pune la dispoziția mass-media nici de această dată jucătorii utilizați, în schimb, FC Hermannstadt este printre cele mai active din Liga 2.

Marius Măldărășanu a început meciul de la Brașov în formula: Muțiu – Mățel, Bejan, Issah, Vodă – Mino Sota, L. Niță – Buzan, P. Petrescu, C. Popescu – Buhăcianu. Pe parcurs au mai intrat: I. Pop – Pantea, F. Constantin, I. Stoica, Andr. Lungu, Balaure și Plazonja.

Marius Măldărășanu, îngrijorat că echipa sa nu înscrie. Își mai dorește cel puțin un atacant

După joc, Marius Măldărășanu și-a spus nemulțumirea față de elevii săi: că își crează ocazii, însă le ratează cu seninătate.

”Orice antrenor își dorește la un moment golul, pentru că să așteptăm să dăm doar goluri frumoase este mai greu, mai ales că, din păcate, asta este problema noastă. Am pierdut astăzi. Din punct de vedere al jocului, prima repriză am început foarte prost, nu am avut o repriză bună. Nu știu de ce, vom analiza asta. Însă, contrar cursului jocului, în a doua repriză am început foarte bine, am luat golul acela din fază fixă, dar problema cea mai mare a noastră și dezamăgirea mea este că ratăm foarte mult. Un antrenor se bucură că echipa lui ajunge în fața porții, pentru că este un plus asta, fiindcă am avut ocazii foarte mari la fiecare meci, însă, din păcate, nu le fructificăm. Dacă în cantonament puteam să le dau circumstanțe, pentru că veneau după o perioadă de acumulare, pe un fond de oboseală, lipsa lucidității, de data asta nu se mai pune problema. A urma o descărcare după cantonament, cu antrenamente frumoase, tactice, dar, repet, ratăm și trebuie să reglăm cât mai repede aceste situații”, a spus Măldărășanu.

Antrenorul echipei FC Hermannstadt și-ar mai dori cel puțin un jucător, un atacant. Perioada de transferuri mai durează însă mai mult de o lună, astfel că achiziții se mai pot face lejer și după ce începe campionatul.

”Ne mai dorim un atacant. E posibil să mai vină un atacant. Așteptăm, vom vedea, pentru că perioada de transferuri durează până la începutul lui septembrie și atunci e posibil. Să sperăm că se va întâmpla lucrul ăsta. Avem nevoie și nu neapărat că aș fi dezamăgit de atacanții noștri. Nu, pentru că, până la urmă, e o perioadă de pregătire, dar e campionatul lung, e un campionat atipic și avem nevoie de jucători care să ne ajute pentru acest obiectiv. Poate jucătorii au înțeles greșit ceea ce am spus eu după primul meci, cu Gaz Metan, că nu mă interesează rezultatele, de fapt, că nu sunt o prioritate pentru mine, și poate i-am influențat pe chestia asta. Sper să nu. Dar, sincer, mi-aș și dorit ca astăzi, și avem și jocul de sâmbătă, o victorie în primul rând pentru moralul lor. Vom vedea”, a mai declarat Măldărășanu după jocul de la Brașov.

Declarații oferite după meciul de la Brașov de Vlad Muțiu, Călin Popescu, Alexandru Mățel și Marius Măldărășanu:

Brașovenii, amical cu Sepsi 2. Sibienii întâlnesc CS Comunal Șelimbăr

Astăzi, tot pe stadionul Tineretului, FC Brașov Steagul Renaște joacă ultimul amical înainte de startul campionatului Ligii 2. O întâlnește pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2.

De partea cealaltă, FC Hermannstadt are ultimul amical programat pentru sâmbătă, cu CS Comunal Șelimbăr, altă viitoare adversară din Liga 2.

  • Anterior, FC Brașov Steagul Renaște, care a cesionat locul de Liga 2 de la Corona Brașov, a mai disputat amicale cu noul Farul Constanța (scor 0-2), pe când încă se numea Corona, Rapid (scor 1-2), CS Comunal Șelimbăr (scor 2-2), KSE Târgu Secuiesc (scor 4-0), Olimpic Zărnești (scor 1-0) și Metaloglobus București (scor 1-0).
  • De partea cealaltă, FC Hermannstadt a mai disputat amicale cu: Gaz Metan Mediaș (scor 1-0), Hrvatski Dragovoljac (Croația, scor 0-1), Paksi FC (Ungaria, scor 1-1 și 1-4) și NK Roltek Dob (Slovenia, scor 0-0), ultimele patru desfășurate în cantonamentul din Slovenia.

Foto și video: FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 23 Jul. 2021, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă