Corona Brașov, învinsă de noul Farul în primul amical de după promovarea în Liga 2 și înainte de transformarea în ”noul FC Brașov”. Ilie Stan, viitorul antrenor al echipei, a luat loc în tribună

Marius ANGHEL 24 Jun. 2021, 10:12 Liga 2
Corona Brașov, învinsă de noul Farul în primul amical de după promovarea în Liga 2 și înainte de transformarea în ”noul FC Brașov”. Ilie Stan, viitorul antrenor al echipei, a luat loc în tribună

Nou-promovata în Liga 2 Corona Brașov, echipă pentru care autoritățile au alte planuri, de a o transforma în ”noul FC Brașov”, a desfășurat miercuri un prim meci amical de la reunirea care a avut loc în urmă cu o săptămână. Noul Farul Constanța, Viitorul contopit cu Farul, a fost adversarul întâlnit, iar trupa condusă de Gheorghe Hagi a câștigat cu 2-0.

Ely Fernandes și Vlad Mihalcea au înscris golurile Farului

Partida desfășurată pe stadionul Metrom din Brașov a avut și circa 200 de spectatori prezenți, în mare parte veniți să-l vadă la treabă pe Gheorghe Hagi.

Farul s-a impus însă cu 2-0, cu câte un gol marcat pe repriză. După o primă repriză echilibrată, Ely Fernandes a reușit să deschidă scorul cu un șut deviat de la marginea careului, în minutul 42. În partea a doua, după ce antrenorii au schimbat majoritatea jucătorilor, tot constănțenii au înscris. Vlad Mihalcea (65), ajuns de la Aerostar la Farul în această vară, a majorat diferența în minutul 65, cu un șut plasat din 10 metri lateral.

Corona Brașov, prima repriză: Mutu (Ciuperceanu 30) – Aszalos (A. Damian 38), Burlacu, Talmaciu, Dumbravă – Lingurar, Leonte, Alupoaie – Drăgoi, Roșu, Boția
Corona Brașov, a doua repriză: Ciuperceanu (Laszlo 60) – Iakabfi, Burlacu (Stancuțu 79), Toader, Voicu – Leonte (Olaru 70), Nicolau, Alupoaie (Argăseală 70) – Manole, A. Damian (Turcu 75), Nechita
Antrenor: Călin Moldovan

Farul Constanța: Aioani (Dur-Bozoancă 30, Tordai 60, Mușat 75) – Damian (Georgescu 46), Bîrzu (Mladen 46), Ghiță (Dobrosavlevici 46), Buta (Lazăr 46) – Josemi (Mălăele 46, Grosu 70), Artean (Popescu 46, Dănuleasa 70), Radaslavescu (Casap 46) – Chițu (Mihalcea 46, Malama 70), Ely Fernandes (Andronache 46), Pitu (Bodișteanu 46)
Manager tehnic: Gheorghe Hagi

Ilie Stan, viitorul antrenor al echipei brașovene, a urmărit amicalul din tribună

Corona a fost condusă în acest amical, ca și în ședințele de pregătire de o săptămână, de antrenorul Călin Moldovan, cel care a promovat echipa în Liga 2.

În schimb, în tribună, s-a aflat și viitorul antrenor, Ilie Stan, cel pe care autoritățile îl vor ”principal” la AFC Brașov Steagul Renaște, echipa căreia Corona îi va cesiona locul în Liga 2.

”Mă bucur că am putut juca acest amical cu echipa lui Gică Hagi”, s-a rezumat să spună Călin Moldovan, citat de Monitorul Expres.

Dur-Bozoancă, singurul jucător care ”continuă” cu Farul. Vlad Mihalcea, șansă nesparată după ce n-a convins nici la Aerostar

Din lotul noului Farul fac parte și doi jucători care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2.

Portarul Cosmin Dur-Bozoancă (23 de ani) a evoluat la Farul, în 18 meciuri, el fiind împrumutat chiar de la Viitorul.

Vlad Mihalcea (22 de ani) a jucat ultima dată la Aerostar Bacău, în 10 meciuri, doar 397 de minute, fără să înscrie. Jucătorul brașovean fost la FCSB, ACS Poli, Academica Clinceni, FC Voluntari sau ”U” Cluj a primit o șansă nesperată din partea lui Gheorghe Hagi.

”Nu mă așteptam să primesc o asemenea ofertă. Sincer, veneam și pe jos. Sunt foarte încântat. Este o experiență unică să îl ai pe Hagi antrenor. Cu toții avem enorm de învățat de la dânsul. Este un nou început pentru mine”, a spus Mihalcea, citat de Monitorul Expres.

Un al treilea portar folosit, Ștefan Mușat, a evoluat sezonul trecut la Steaua, în Liga 3, cu care a reușit promovarea.

Farul are încă șase amicale programate, două cu echipe din Liga 2

Farul Constanța se află din această săptămână în cantonament la Poiana Brașov, iar în perioada următoare va mai disputa amicale cu Rapid (26 iunie, ora 11:00), CS Mioveni (30 iunie, ora 11:00), Chindia Târgoviște (30 iunie, ora 18:00), FK Csikszereda (3 iulie, ora 11:00) și Petrolul Ploiești (3 iulie, ora 17:00). Ulterior, înainte de startul sezonului de Liga 1, Farul va mai disputa un joc amical pe teren propriu, la 10 iulie, de la ora 19:00, cu Cernomore Varna.

Foto: Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutiile-pentru-noul-fc-brasov-continua-dar-partile-nu-cad-la-acord-si-se-arunca-vorbe-grele-presedintele-acs-sr-brasov-e-campanie-furibunda-care-incearca-sa-disparem-s-19190180

Marius ANGHEL 24 Jun. 2021, 10:12 Liga 2
Pe aceeași temă