Unirea Slobozia a mai făcut două achiziții și a disputat două meciuri amicale. Cum s-a descurcat în testele cu Metaloglobus și Olimpic Zărnești

Andrei PASCU 19 Jul. 2023, 11:53 Liga 2
Unirea Slobozia a mai făcut două achiziții și a disputat două meciuri amicale. Cum s-a descurcat în testele cu Metaloglobus și Olimpic Zărnești

Unirea Slobozia continuă strategia de pregătire pentru noul sezon de Liga 2, în care antrenorul Adrian Mihalcea trebuie să ducă echipa în play-off. Două noi achiziții a făcut formația din Ialomița, dar a mai disputat și două partide de verificare.

Unirea Slobozia a legitimat doi tineri, Mario Aioanei (fundaș, 18 ani, împrumutat / ex echipele ”under” ale clubului Farul Constanța) și Cosmin Atanase (mijlocaș, 22 de ani, ex Chindia Târgoviște).

Unirea Slobozia, două noi achiziții

Apărătorul a evoluat și în Liga 3, la Farul 2, echipă retrasă din campionat în această vară, dar are și câteva selecții la echipa națională sub 18 ani. Cu precădere, el a evoluat la formațiile ”under” ale Farului, club care acum a decis să îl trimită la Unirea Slobozia. Nu este clar dacă a venit liber de contract sau sub formă de împrumut.

Cosmin Atanase a fost adus și el, conform Independent Online, de Unirea Slobozia. Mijlocașul a plecat de la Chindia Târgoviște după eșecul din sezonul trecut, retrogradarea în Liga 2. Anul fotbalistic precedent, fotbalistul născut la Târgoviște a bifat 11 apariții în SuperLiga României și a marcat un gol.

Ce achiziții a mai făcut Unirea Slobozia în această vară

La clubul din județul Ialomița au mai ajuns până acum Mihai Șandru (26 de ani, ex Progresul Spartac), Cosmin Bîrnoi (25 de ani, ex Poli Timișoara), Ștefan Georgescu (21 de ani, ex CSO Plopeni – Liga 3), Denis Rusu (32 de ani, ex Gloria Buzău), Serafim Cojocari (22 de ani, ex Sheriff Tiraspol), Ștefan Pacionel (mijlocaș, 24 de ani, ex Steaua), Alexandru Melniciuc (atacant, 18 ani, împrumutat de la Universitatea Craiova) și Milos Zukanovic (atacant, 27 de ani, ex Metaloglobus).

În acest timp, Unirea Slobozia are un jucător în probe, pe Robert Băceanu (18 ani), iar Adrian Mihalcea va decide, în zilele următoare, dacă va evolua în tricoul Unirii în sezonul următor.

Băceanu este un tânăr care s-a format și a crescut la Academia Farul Constanța, până acum evoluând și la echipa U19 a clubului de la malul mării, dar și la ”satelitul” campioanei României.

Unirea Slobozia, victorii în testele cu Olimpic Zărnești și Metaloglobus

Echipa din Liga 2 a debutat în testele de vară contra SFC Urziceni (Liga 4), de care a trecut fără probleme, la diferență mare, 11-0, iar al doilea test a fost susținut, sâmbătă, 1 iulie, în compania formației de Liga 3- Abatorul Slobozia. Elevii lui Adrian Mihalcea nu au avut probleme și s-au impus la scor, 7-1. Ulterior, Unirea Slobozia a întâlnit și Chindia Târgoviște, pe care a învins-o la limită, 1-0.

Unirea Slobozia a stabilit șapte meciuri amicale în total, în această vară, iar primele trei au avut loc înaintea cantonamentului, programat la Tărlungeni, în perioada 10-21 iulie. În stagiul de pregătire, au fost stabilite trei partide, cu Olimpic Zărnești (Liga 3), Metaloglobus, FC Brașov, iar după, cu o săptămână înainte de startul Ligii 2, Unirea Slobozia va întâlni Metalul Buzău (Liga 3).

Au avut loc duelurile cu Olimpic Zărnești și Metaloglobus, pe care ialomițenii le-au câștigat. Primul a fost câștigat cu 4-1, în urma reușitelor lui Alexandru Melniciuc, Florinel Ibrian, Milos Zukanovic și Gabriel Lazăr. Primele două goluri au fost marcate în prima repriză, iar Adrian Mihalcea a mizat pe următoarea formulă:

  • Prima repriză: Rusu (Ciupercă 30’) – Aioanei, Ibrian, Dinu, Șandru – Pacionel, Ekollo – Cojocari, Afalna, Bârnoi – Melniciuc.
    A doua repriză: Ciupercă (Georgescu 60’) – Dorobanțu, Lazăr, Iancu, Toma – Coadă, Lemnaru – Milotin, Afalna, Vlăsceanu – Zukanovic

Unirea Slobozia a învins și Metaloglobus, scor 2-0, dar la pauză rezultatul a fost egal, 0-0. A marcat, de această dată, Laurențiu Vlăsceanu, în minutele 64 și 79. Jucătorii pe care a mizat Mihalcea:

  • Prima repriză: Georgescu – Aioanei, Ibrian, Lazăr, Toma – Coadă, Ekollo – Cojocari, Melniciuc, Bârnoi – Zukanovic.
  • A doua repriză: Rusu – Dorobanțu, Dinu, Lazăr (Iancu 80’), Șandru – Pacionel, Lemnaru – Atanase, Ekollo (Milotin 80’), Vlăsceanu – Afalna.

Foto: Unirea Slobozia 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-cedat-in-amicalul-cu-macedonenii-de-la-fk-sileks-19277512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-invinsa-de-olimpic-zarnesti-19277508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-mai-renuntat-la-un-jucator-19277493

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-pierdut-amicalul-cu-echipa-lui-cosmin-olaroiu-absent-de-la-joc-sharjah-a-decis-partida-test-din-austria-in-prima-repriza-19277432

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 19 Jul. 2023, 11:53 Liga 2
Pe aceeași temă