FC Brașov și CSM Reșița au fost egale în meciul amical cu care cele două echipe și-au încheiat cantonamentul din Antalya. Echipa lui Dan Alexa a revenit de la 0-2

Adi MARICA, Marius ANGHEL 21 Feb. 2022, 11:39 Liga 2
FC Brașov și CSM Reșița au fost egale în meciul amical cu care cele două echipe și-au încheiat cantonamentul din Antalya. Echipa lui Dan Alexa a revenit de la 0-2

Deși nu a avut parte de adversari puternici în stagiul de pregătire din Antalya, FC Brașov nu a reușit să câștige niciun amical din cele trei desfășurate. În ultimul, disputat duminică, divizionara secundă a remizat la scorul de 2-2 cu CSM Reșița, liderul Seriei a 7-a a Ligii 3.

Până la primul meci oficial, cel din deplasare cu Poli Iași, mai sunt doar câteva zile, iar Calin Moldovan are toate motivele să fie îngrijorat.

Egal cu CSM Reșița în ultimul amical din Turcia pentru FC Brașov

FC Brașov a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-0), meciul amical disputat ieri, în finalul cantonamentului din Antalya, cu CSM Reșița, echipă antrenata de Dan Alexa și care are în componență o mulțime de jucători cunoscuți cel puțin la nivelul ligii secunde, un lot chiar superior celui de care dispune Călin Moldovan.

Echipa din Valea Domanului are jucători ca Ștefan Bărboianu, Valentin Lazăr, Călin Cristea, Ionuț Cioinac, Valentin Munteanu, Cristian Zimmermann, Marian Drăghiceanu, Amir Jorza, Antoniu Manolache sau Mediop Ndiaye. Prin comparație, la FC Brașov cel mai cunoscut este Vlad Mihalcea, urmat de Marius Burlacu, Luka Maric, fost la Dinamo și Argeș, și Laurențiu Popescu, portar împrumutat de la U Craiova.

Brașovenii au condus la pauză cu 2-0 prin golurile marcate de Zakaria El Azzouzi (penalty) și Milcho Angelov. În partea secundă, reșițenii au revenit și au reușit să egaleze grație dublei lui Ndiaye Mediop.

În acest amical, la FC Brașov, portarii Daniel Mutu și Laurențiu Popescu nu au fost folosiți, Gârniță fiind integralist, iar Contantin, Iorga, Andronic si Voicu nu au jucat pentru că sunt accidentați.

FC Brașov: Gârniță – M. Burlacu, Maric, Fustar, Dumbravă – Lambrinoc, Leonte, Tesija, Negrean – El Azzouzi, Angelov
În partea secundă au mai jucat: Răducioiu, Gherghe, Vl. Mihalcea, H. Popa, Lascu, Drăgoi, Piper, Bg. Roșu, Toderascu, Mitroi
Antrenor: Călin Moldovan

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Cioinac, Iul. Ciubotaru, Breșneni, C. Cristea, Val. Munteanu, Mediop, Val. Lazăr
Au mai intrat: Zimmermann, Mereu – Sima, Fota, Mura, Negru
Antrenor: Dan Alexa

Bilanț modest în Antalya pentru FC Brașov

FC Brașov a jucat în Antalya trei amicale, înregistrând următoarele rezultate: 0-1 cu FK Tekstilshchik Ivanovo (ultima clasată în liga secundă din Rusia), 0-0 cu KS Wieczysta Krakow (lider în una din seriile ligii a cincea din Polonia) și 2-2 cu CSM Reșița (locul 1 în Seria 7 Liga 3).

În țară, FC Brașov a înregistrat următoarele rezultate: 7-2 cu Olimpic Zărnești (Liga 4 Brașov), 3-2 cu KSE Târgu Secuiesc (locul 6 în Seria 5 Liga 3), 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria 5 Liga 3), 2-1 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (locul 3 în Seria 5 Liga 3) și 7-1 cu CSM Jiul Petroșani (locul 6 în Seria 7 Liga 3).

FC Brașov s-a întors în țară și în această săptămână pregătește primul meci oficial din 2022, în deplasare, la Poli Iași, sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 17-a a Ligii 2, antepenultima din sezonul regular. FC Brașov ocupă locul 16, cu 12 puncte, iar Poli Iași se află pe poziția a 12-a, cu 21 de puncte, ambele echipe având ca obiectiv menținerea în acest eșalon fotbalistic.

CSM Reșița a încheiat stagiul din Turcia cu două remize și o înfrângere. Dan Alexa: ”A fost un cantonament reușit”

De partea cealaltă, CSM Reșița și-a încheiat și ea stagiul din Antalya, unde a disputat tot trei meciuri amicale. În primul a pierdut cu 2-3 cu echipa U19 a clubului Dinamo Kiev, iar apoi a obținut o remiză la scorul de 1-1 cu FK Astana, vicecampioană în Kazahstan. Anterior, în țară, echipa antrenată de Dan Alexa a mai disputat jocuri cu Phoenix Buziaș (4-0), Poli Timișoara (0-0) și Progresul Ezeriș (10-0).

Dan Alexa a tras concluzii despre amicalul cu FC Brașov și cantonamentul din Turcia.

”A fost un meci împotriva unei echipe superioare nouă ca și nivel, o echipă întărită cu patru sau cinci jucători față de turul campionatului. Din păcate, n-am putut să utilizăm șase fotbaliști importanți pentru noi, ei fiind gripați. A fost un amical bun, în prima repriză Brașovul ne-a fost superioară, iar apoi, în repriza secundă, am reușit să dominăm noi și să egalăm pe final.
A fost un cantonament reușit, iar marele plus a fost că am întâlnit adversari care ne-au pus probleme și cred că ne-am descurcat foarte bine. Din păcate, n-am putut să mă bazez pe cinci jucători pe tot parcursul cantonamentului din cauza gripei. Dudea și Velcotă au avut probleme musculare încă de la începutul cantonamentului, dar miercuri, la reunirea echipei de la Reșița, voi avea tot lotul apt. Mai avem două săptămâni până va începe campionatul și vom mai încerca să jucăm un amical la Șimian”, a declarat Alexa, citat de Caraș online.

Campionatul Liga 3 se reia la 11 martie, astfel că CSM Reșița mai are o perioadă bună de pregătire.

Foto: FC Brașov și CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/polonezii-de-la-wieczysta-krakow-echipa-din-liga-a-cincea-lectie-de-imagine-si-profesionalism-pentru-fc-brasov-19219830

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-rezultat-mare-in-cantonamentul-din-turcia-contra-kazahilor-de-la-astana-valentin-lazar-ultima-noutate-a-echipei-lui-dan-alexa-a-inscris-pentru-banateni-19219840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fc-brasov-a-pierdut-primul-amical-din-turcia-cu-fk-tekstilshchik-ultima-clasata-din-liga-secunda-din-rusia-19219372

Adi MARICA, Marius ANGHEL 21 Feb. 2022, 11:39 Liga 2
Pe aceeași temă