FC Brașov își întâlnește coșmarul în ultima etapă a sezonului regular. Unirea Slobozia a spulberat pe Tineretului echipa condusă în trecut de Ilie Stan

Adi MARICA 09 Mar. 2023, 15:08 Liga 2
FC Brașov își întâlnește coșmarul în ultima etapă a sezonului regular. Unirea Slobozia a spulberat pe Tineretului echipa condusă în trecut de Ilie Stan

În ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, FC Brașov va juca duminică, în deplasare, de la ora 13:00, cu Unirea Slobozia. Este singurul joc din runda a 19-a în care se întâlnesc două echipe aflate încă în lupta pentru accederea în play-off.

FC Brașov ocupă locul 9, cu 27 de puncte, iar Unirea Slobozia se află pe poziția a 5-a, cu 30 de puncte. Între ele sunt Dinamo, Gloria Buzău (ambele cu câte 30 de puncte) și Concordia Chiajna (29 puncte).

”New FC Brașov”, cel mai dur eșec cu Unirea Slobozia, în sezonul trecut

Pentru echipa brașoveană, jocul cu Unirea Slobozia trezește amintiri dureroase.

În sezonul trecut, cele două echipe se întâlneau în runda a 3-a, iar Unirea Slobozia dădea de pământ cu Brașovul antrenat la aceea vreme de Ilie Stan, chiar sub prinvirile primarului Allen Coliban, cu un neverosimil 0-6!

FC Brașov a acuzat eliminarea lui Marius Burlacu din minutul 2, după care, echipa antrenată atunci de Adrian Mihalcea a făcut instrucție pe Tineretului. Din lotul brașovenilor din acel meci mai fac parte și acum Marius Burlacu, Daniel Dumbravă și Andrei Lascu.

Antrenorul actual, Dan Alexa, cere răbdare și susținere și spune că jucătorii au nevoie de încredere.

Ilie Stan: ”A fost un dezastru”

Înfrângerea cu 0-6 din sezonul trecut este cel mai drastic eșec pentru ”New FC Brașov”, echipă finanțată de muncipalitate.

”A fost un dezastru. Nu caut scuze, dar atunci când o echipă nou formată, cum suntem noi, începe de la 0-1 din minutul 2 și rămânem și în zece jucători, e greu. Ce poți mai faci tu ca antrenor? Îmi pare rău că am pierdut un joc pe care eu spun că nu-l pierdem niciodată dacă jucam 11 contra 11! La acest impact cu Liga a 2-a este nevoie de răbdare. Sunt jucători care au calitate, dar trebuie să le dăm încredere. Nu e ușor să construiești o echipă, îți trebuie timp. Nu sunt Mafalda!”, spunea Ilie Stan.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit în sezonul trecut pentru că Unirea Slobozia a mers în play-off, iar Brașovul avea să joace în play-out.

În vara trecută, FC Brașov și Unirea Slobozia s-au întâlnit într-un meci amical disputat la Tărlungeni și încheiat la egalitate, scor 1-1. Milcho Angelov a dechis scorul în minutul 20 pentru FC Brașov, iar Christo Bolohan a restabilit egalitatea un minut mai târziu.

Nici Unirea Slobozia, nici FC Brașov nu stau la mâna lor pentru accederea în play-off

Duminică, cele două echipe se vor duela la Slobozia într-un meci cu miză pentru ambele echipe.

În acest moment, cu o rundă înainte de final, sunt calificate matematic în play-off echipele Steaua, Poli Iași și SC Oțelul Galați, iar pentru celelalte trei poziții sunt în luptă Unirea Dej, Unirea Slobozia, Dinamo, Gloria Buzău, Concordia Chiajna și FC Brașov.

Dacă FC Brașov are nevoie de o victorie și de cel puțin alte două rezultate favorabile în celelalte meciuri ale contracandidatelor, Unirea Slobozia este într-o situație ceva mai bună, dar tot nu stă la mâna ei. Ialomițenii pot învinge și tot nu sunt siguri de calificare, având nevoie în plus de un rezultat favorabil și în celelalte partide.

Adi MARICA 09 Mar. 2023, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă