FC Bihor a mai achiziționat un mijlocaș, de la ”underii” unei formații din SuperLigă. Suma plătită de orădenii pentru acest transfer

Andrei PASCU, Călin MNERIE 20 Aug. 2024, 14:08 Liga 2
FC Bihor a mai achiziționat un mijlocaș, de la ”underii” unei formații din SuperLigă. Suma plătită de orădenii pentru acest transfer

FC Bihor Oradea a reușit o nouă mutare, marți, 20 august, de această dată pe postul de mijlocaș lateral. Nou-promovata din Liga 3 în Liga 2 a obținut semnătura unui jucători care a fost sub contract cu un club din prima divizie în ultimele sezoane, a lui Adelin Nica (17 ani), în ultimii ani sub contract cu UTA.

Nica nu a apucat să debuteze oficial pentru echipa mare a celor de la UTA, el evoluând în ultima perioadă și la formația sub 19 ani a clubului arădean.

5.000 de euro a costat-o pe FC Bihor aducerea jucătorului de 17 ani!

UPDATE: Interesant este că transferul lui Nica la FC Bihor nu a fost cu titlu gratuit. UTA a încasat grila de formare a fotbalistului ce atinge suma de 25 de mii de lei, adică 5 mii de euro. Ceea ce spune multe despre nou-promovata în Liga 2 și banii de care dispune ea, în mare parte bani publici!

Orădeanul Cătălin Sărmășan, agentul fotbalistului de 17 ani, a avut un rol important în realizarea mutării. De altfel, Sărmășan a mai întărit lotul argentinianului Gustavo Aragolaza cu încă un fotbalistul arădean, ceva mai experimentatul Albert Stahl (25 de ani).

Adelin Răzvan Nica a început fotbalul la Viitorul Arad, iar la vârsta de 11 ani a trecut la UTA. Aici, a jucat doar în competițiile de juniori, iar în iarnă a fost împrumutat la Șoimii Lipova, în Liga 3.

Nica a început pregătirea estivală sub comanda lui Mircea Rednic, a și marcat un gol foarte frumos în amicalul cu Pecica, dar nu a fost luat în cantonamentul din Slovenia al „roș-albilor”. Se pregătește cu orădenii din ziua reuniri lotului, dar a semnat contractual doar luni.

FC Bihor a mai achiziționat un mijlocaș, pe Adelin Nica

Conform informațiilor oferite de FC Bihor, Nica a semnat pentru trei ani, până în vara lui 2027, urmând să îmbrace tricoul cu numărul 19 al formației din Oradea.

Bun venit, Adelin Răzvan Nica!

Clubul FC Bihor Oradea are plăcerea să anunţe transferul jucătorului Adelin Răzvan Nica.

Născut la 11 septembrie 2006, Adelin Răzvan are 1,72 m înălţime, 66 kg şi evoluează ca mjlocaş de bandă. El a aparţinut de clubul UTA Arad, iar acum a semnat pentru o perioadă de trei ani cu clubul nostru.

La FC Bihor, Adelin Nica va purta tricoul cu numărul 19.

Clubul FC Bihor îi transmite bun venit lui Adelin Răzvan Nica şi multe realizări în echipamentul roş-albastru!”, a transmis FC Bihor pe site-ul oficial.

Achizițiile făcute de FC Bihor în această vară

FC Bihor i-a mai prezentat în această vară pe Ioan Hora (atacant, ex Crişul Sântandrei), Ionuţ Ban (mijlocaș, ex Crișul Sântandrei), Ioan Filip (mijlocaș, ex FC Botoșani), Andreas Chirițoiu (atacant, ex Progresul Spartac), David Sala (mijlocaș, ex CS Tunari), Albert Stahl (mijlocaș, ex UTA Arad), Deniz Giafer (fundaș, ex CS Tunari), Rodrigo Accinelli (portar, ex Beroe Stara Zagora / Bulgaria), Gelu Gitye (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix), Sebastian Cucu (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix), Ober Yesid Almanza (mijlocaș central, ex Watford U21), Robert Curescu (mijlocaș lateral, ex SSU Poli Timișoara) și Rodrigo Accinelli (portar, ex Beroe Stara Zagora).

FC Bihor, fără victorie în Liga 2

În privința părții sportive, FC Bihor Oradea a câștigat doar în Cupa României, în turul 2 și turul 3, trecând de Crișul Sântandrei cu scorul de 2-1 și învingând Gloria Lunca Teuz Cermei cu 6-2 în urma reprizelor adiționale de câte 15 minute, după 2-2 la finalul primelor 90 de minute.

În Liga 2, orădenii au un punct, acumulat în prima etapă, după 0-0 cu Viitorul Pandurii pe teren propriu. În etapa a 2-a au pierdut duelul cu AFC Câmpulung Muscel, din deplasare, de la Buftea, scor 1-2.

În runda a 3-a va întâlni, pe teren propriu, CFC Argeș, marți, 20 august, de la ora 17:00.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU, Călin MNERIE 20 Aug. 2024, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă