CSM Focșani a oficializat primele șase achiziții! Un fotbalist a evoluat sezonul trecut în SuperLigă, iar patru dintre ei vin din Liga 2

Andrei PASCU 16 Jul. 2024, 15:04 Liga 2

CSM Focșani a oficializat, marți, 16 iulie, cinci achiziții, fiind în pregătiri pentru prima etapă a Ligii 2, programată la începutul lunii august. Clubul nou-promovat din Liga 3 a comunicat jucătorii care au semnat contractele, deși patru dintre ei se aflau în lot încă din momentul reunirii, după cum a transmis la acel moment Liga2.ro.

Este vorba de jucătorii Andrei Ureche (27 ani, portar, ex FC Botoșani), Florin Simion (19 ani, fundaș, ex CSM Sighetu Marmației), Stejărel Vișinar (26 ani, fundaș, ex ACSM Ceahlăul Piatra Neamț), Denis Brînzan (27 ani, mijlocaș central, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Dodoi (25 ani, atacant, ex CSM Alexandria).

Miercuri, 17 iulie, clubul din Vrancea a mai anunțat un jucător cu care a semnat contract: Cristin Jalbă, fost și el la Ceahlăul.

Ureche, Simion, Vișinar, Brînzan și Dodoi, primii jucători anunțați ca noutăți de CSM Focșani

CSM Focșani s-a reunit destul de târziu în vederea abordării primului sezon de Liga 2 după promovarea din Liga 3. Abia la 1 iulie a avut loc prima întâlnire pentru pregătirea stagiunii 2024/2025.

Deși încă din momentul reunirii erau semnalate mutările oficializate abia acum de nou-promovată, CSM Focșani încearcă să întărească lotul cu jucători cu experiență, în speranța că va putea îndeplini obiectivul trasat pentru stagiunea următoare, salvarea de la retrogradare și menținerea în Liga 2.

Doar Gabriel Dodoi (foto articol) a venit după reunire, în timp ce ceilalți fotbaliști erau deja acontați sau au venit să dea probe în primă fază.

Și alți jucători noi se mai află în lotul echipei CSM Focșani

În lotul echipei CSM Focșani se mai află și Ștefan Moraru (19 ani, atacant, ex Metalul Buzău), după cum a anunțat Liga2.ro, iar ulterior nou-promovata a confirmat și prezențele altor jucători, Florin Simion (19 ani, fundaș, ex CSM Sighetu Marmației), Luc Zango (26 de ani, fundaș născut în Franța, cu cetățenie a statului Burkina Faso, ex Ethnikos Assias – Cipru), Daniel Mihai (fundaș, 23 de ani, ex Metalul Buzău) și Thyery Guilherme.

Vă prezentăm mai jos 5 jucători nou-veniți la echipa de fotbal a CSM Focșani 2007:

Gabriel Andrei Ureche (27 ani)/ portar
A mai jucat la:
– FC Botoșani
– FC Brașov
– Academica Clinceni
– Union Adarve (Spania)
– SC Bacău

Florin Cristian Simion (19 ani)/ fundaș dreapta și fundaș central
A jucat la:
– CSM Sighetu Marmației

Stejărel Stelian Vișinar (26 ani)/ fundaș central (fost căpitan la Ceahlăul Piatra Neamț)
A mai jucat la:
– CS Aerostar Bacău
– Bucovina Rădăuți
– Foresta Suceava

Denis Brînzan (27 ani)/ mijlocaș central (fost căpitan la Viitorul Pandurii Tg. Jiu)
A mai jucat la:
– CSM Reșița
– FC Argeș (promovare în SuperLigă)

Ioan Gabriel Dodoi (25 ani)/ atacant
A mai jucat la:
– CSM Alexandria
– Viitorul Pandurii Târgu Jiu
– Chindia Târgoviște
– Sepsi Sf. Gheorghe
Are 30 goluri marcate în Liga a 2-a.

Baftă, băieți!

Bun venit în familia CSM Focșani 2007!”, a transmis CSM Focșani pe pagina de Facebook.

Cristin Jalbă, luat după el de Mahu Moisii de la Ceahlăul

Ulterior, miercuri, CSM Focșani a anunțat și aducerea fundașului Cristin Jalbă, luat de la Ceahluăl, de unde au venit și nou-președinte Daniel Mahu Moisii și unde a jucat ultima dată și Stejărel Vișinar.

Fundașul născut la Chișinău a jucat pentru Ceahlăul în 21 de meciuri din cele 25 desfășurate în ediția trecută a Ligii 2. A înscris 2 goluri în cele 1536 de minute petrecute pe teren.

”Încă un transfer la echipa de fotbal a CSM Focșani 2007”
Cristin Jalbă (26 ani)/fundaș central este născut în R. Moldova, pe 2 septembrie 1997, și vine de la Ceahlăul Piatra Neamț.
A mai jucat în cariera sa la:
Speranța Nisporeni, Academia Chișinău, Dacia Chișinău (toate 3 din R. Moldova) și SCM Zalău.
Are peste 60 meciuri în prima ligă din Moldova, bifând și 8 meciuri în reprezentativa Moldovei U21.
Bun venit în familia CSM Focșani 2007, Cristin Jalbă!”, sună anunțul celor de la CSM Focșani.

Un singur amical a disputat CSM Focșani până acum

CSM Focșani a disputat și primul meci amical al verii, contra ACSM Ceahlăul, cu care a remizat, scor 1-1. De acum, echipa antrenată de Călin Moldovan va mai avea și alte amicale, toate organizate pe teren propriu, cu Aerostar Bacău (17 iulie), Steaua (20 iulie) și FC Bacău (26 iulie).

Așadar, doar o formație din Liga 2 va mai întâlni în partidele de verificare CSM Focșani, celelalte două fiind din Liga 3.

Foto: CSM Focșani

Andrei PASCU 16 Jul. 2024, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă