Eugen Neagoe dezvăluie că la Astra se vorbea de insolvență de la începutul anului, când echipa se lupta pentru play-off-ul Ligii 1: ”Oamenii care conduceau în februarie umblau pe mai multe căi…” Ce crede că se va întâmpla cu clubul

Andreea VISU 20 Jun. 2021, 11:05 Liga 2
Eugen Neagoe dezvăluie că la Astra se vorbea de insolvență de la începutul anului, când echipa se lupta pentru play-off-ul Ligii 1: ”Oamenii care conduceau în februarie umblau pe mai multe căi…” Ce crede că se va întâmpla cu clubul

Eugen Neagoe (53 de ani), fost antrenor la Astra, a anunțat că echipa patronată de către Ioan Niculae va intra în insolvență, confirmând ceea ce ProSport a scris zilele trecute.

Deși a ajuns să joace finala Cupei României, Astra a retrogradat în Liga 2 după 12 ani, iar problemele financiare se țin lanț de ea, în timp ce patronul Ioan Niculae se află în închisoare.

Eugen Neagoe spune că la Astra se vorbea de insolvență din februarie, când echipa lupta pentru play-off

Antrenorul care a condus Astra în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, fiind înlocuit cu Ionuț Badea, a dezvăluit că în cadrul clubului se vorbea despre intrarea în insolvență încă din luna februarie a acestui an.

Mai mult decât atât, Eugen Neagoe a recunoscut că a purtat discuții cu un jucător de la Astra, care are o sumă importantă de bani de încasat, însă se teme că nu își va mai primi salariile prea curând sau deloc, tocmai pentru că se va intra în insolvență.

”Sunt luni de zile în care jucătorii sunt neplătiți. Informațiile mele așa sunt, așa am auzit, că Astra va intra în insolvență. La noi, în februarie, când ne luptam pentru play-off, pierdusem jucătorii… Ok, l-ai vândut pe Alibec, dar n-a rămas niciun leu în club. După aceea, îl dai pe Radunovic pe nimic la FCSB. După aceea, îl pierzi pe Budescu fără niciun euro. Îl mai dai și pe Lazar în timpul campionatului, când tu ai jocuri oficiale, iar Lazar se accidentează și nu mai joacă.

Oamenii care conduceau în februarie umblau pe mai multe căi… cum să facă să intre în insolvență. De ce se gândeau din februarie? În februarie, când noi aveam șanse să intrăm în play-off! Am înțeles că mai sunt două-trei echipe care, la fel, vor să intre în insolvență.

Ce înseamnă când intri în insolvență? Nu mai plătești pe nimeni, nu mai plătești ce ai de plătit.

Pe mine m-a sunat un jucător de la Astra, acum două zile. Băiatul s-ar putea să plece la o altă echipă, un jucător valoros, și îmi spunea că are de luat vreo 60-70 de mii de euro. Nu-și va mai primi banii”, a spus Eugen Neagoe, la DigiSport.

Eugen Neagoe îl îmbărbăta pe Gabriel Șerban după ce l-a scos de pe teren în timpul meciului Astrei cu Campionii FC Argeș. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Foto principal: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Andreea VISU 20 Jun. 2021, 11:05 Liga 2
Pe aceeași temă