Faliment la Astra? 43 de cesiuni garantate cu drepturile tv din sezonul următor al Ligii 1, bani care s-au evaporat în momentul retrogradarii | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 25 May. 2021, 11:45 Liga 2
Faliment la Astra? 43 de cesiuni garantate cu drepturile tv din sezonul următor al Ligii 1, bani care s-au evaporat în momentul retrogradarii | EXCLUSIV

Astra a retrogradat în Liga 2, dar probleme sale cele mai mari sunt de ordin financiar. Mai mult ca sigur se pare că gruparea patronată de Ion Niculae va intra în insolvență, asta în varianta optimistă.

Clubul care își petrece majoritatea timpului la Ploiești, însă își dispută meciurile la Giurgiu a stabilit de comun acord, acum câteva luni, o eșalonare cu jucători, impresari sau firme, cărora le este dator.

Banii urmau să vină ulterior din următoarea tranșă din drepturile tv aferentă sezonului 2021-2022 de Liga 1.

43 de cesiuni garantate cu drepturile tv din sezonul următor al Ligii 1, la Astra

Printre aceștia se află mulți fotbaliști, plecați sau actuali, printre care și Valerică Găman, căpitanul echipei în ultimele meciuri de campionat.

Cele 43 de cesiuni valorează peste 1,5 milioane de euro, la care se adaugă salarii restante din actuala echipă, plus litigiul cu fostul antrenor Eugen Neagoe, informează surse din cadrul clubului al cărui președinte a fost în acest sezon Dani Coman.

Eugen Neagoe a preluat-o pe Astra în noiembrie 2020, dar s-a renunțat la serviciile sale după ce fosta campioană a României a adunat cinci meciuri la rând fără victorie în Liga 1. A fost adus Ionuț Badea și a retrogradat după ce în ultima etapă au pierdut la Viitorul, scor 0-1.

Sâmbăta trecută, Astra a pierdut și în finala Cupei României, 2-3 după prelungiri cu Universitatea Craiova, după ce a condus cu 2-1.

Salvarea Astrei ar putea veni din vânzarea a trei fotbaliști aflați sub contract

Marea lovitură pentru redresarea echipei ar putea fi dată cu trei fotbaliști aflați în lot, doriți de echipe din țară și din străinătate precum Valentin Gheorghe (24 de ani), Albert Stahl (22 de ani) și George Merloi (22 de ani), toți trei sub contract cu formația giurgiuveană încă un sezon.

Președintele Dani Coman a anunțat că nu mai rămâne la Giurgiu, după ce echipa a retrogradat. Speră, totuși, ca aceasta să primească o veste bună din partea comisiilor. Speră ca UTA să fie retrogradată, astfel echipa lui Niculae să rămână în Liga 1. E un scenariu aproape imposibil.

”Sunt ferm convins că această echipă se puteau califica în play-off, dacă nu existau aceste probleme. Jucătorii străini au plecat de lângă familii, le-a fost greu”, a declarat Dani Coman, după finala Cupei României.

Astra, după 12 ani din nou în Liga 2

Astra se întoarce în Liga 2 după 12 ani. În ediția 2008/2009 promova sub denumirea de CSM FC Ploiești (de pe locul 2 al Seriei 1, după Ceahlăul), iar odată cu trecerea în Liga 1 își schimba numele în Astra Ploiești.

La finalul anului 2012, Ioan Nicolae își lua echipa și o muta la Giurgiu, unde continuă să își dispute meciurile de pe teren propriu, cu toată că aproape toată activitatea de zi cu zi și-o desfășoară în continuare la Ploiești.

Astra a obținut performanțe notabile în acești ani petrecuți în Liga 1. În 2016 a câștigat campionatul, în 2014 a câștigat Cupa României, în 2014 și 2016 a luat Supercupa României, iar prezențele în cupele europene au fost constante în anii 2014-2017.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-a-doua-echipa-retrogradata-direct-din-liga-1-fc-hermannstadt-si-fc-voluntari-merg-la-barajul-de-evitare-a-retrogradarii-cu-echipele-din-play-off-ul-ligii-2-19185896

Daniel NAZARE 25 May. 2021, 11:45 Liga 2
Pe aceeași temă