EXCLUSIV | Viorel Moldovan ezită să meargă la Poli Iași! Moldovenii nu sunt dispuși să mai aștepte și au început discuțiile cu alți antrenori

Narcis POHOAȚĂ 19 Jun. 2021, 14:15 Liga 2
EXCLUSIV | Viorel Moldovan ezită să meargă la Poli Iași! Moldovenii nu sunt dispuși să mai aștepte și au început discuțiile cu alți antrenori

Dacă la nivelul conducerii situația Politehnicii Iași s-a clarificat încă de la începutul săptămânii, viitorul băncii tehnice continuă să fie incert.

Executivul clubului din Copou speră totuși ca până luni dimineață echipa să aibă un nou antrenor, iar miercuri, așa cum s-a anunțat deja, să aibă loc reunirea lotului.

Viorel Moldovan ezită să dea un răspuns, ieșenii nu mai așteaptă

Viorel Moldovan a fost primul favorit de pe lista conducătorilor din Copou, dar acesta nu pare dispus să vină la Poli Iași.

Fostul internațional a fost contactat de managerul general Florian Briaur încă de joi, dar nici până astăzi nu a oferit un răspuns. Cum timpul îi presează, ieșenii, care așteptau un răspuns până cel târziu vineri dimineață, nu sunt dispuși să mai aștepte și au fost nevoiți să abandoneze pista Moldovan.

Prin urmare, oficialii din Copou vor relua discuțiile cu alți doi antrenori de pe lista scurtă, Eugen Neagoe și Costel Enache. Acesta din urmă e și pe lista ”noului FC Brașov”.

Eugen Neagoe ar solicita un salariu de 7.000 de euro pe lună

Neagoe ar fi favoritul ieșenilor în acest moment, având în vedere și experiența sa, însă marea problemă în cazul său o reprezintă salariul ridicat pe care îl solicită tehnicianul.

Potrivit surselor Liga2.ro, ”Geană” ar fi cerut un salariu de 7.000 de euro pe lună, mult peste media ligii secunde și a posibilităților actuale ale Politehnicii Iași.

În plus, acesta ar vrea să vină la Poli cu stafful său, iar pentru gruparea ieșeană, care trebuie să restrângă serios bugetul de salarii, pentru a mai scăpa de datoriile din trecut, ar fi un efort financiar mult prea mare. De aceea, ieșenii speră să-l convingă pe Neagoe fie să accepte un salariu mai mic, fie să accepte să vină la Poli cu un singur colaborator, iar stafful să fie completat cu localnici care au mai activat până acum la echipă.

Costel Enache urmează pe lista de antrenori. Cornel Sfaițer e dorit ca manager sportiv

În cazul în care și Neagoe refuză, principal favorit ar rămâne Costel Enache, avantajul acestuia fiind că știe bine liga secundă, fiindcă în ultimele două sezoane a antrenat la Petrolul și ”U” Cluj, și acceptă un salariu mai mic.

Legat de viitorul manager sportiv, ieșenii poartă discușii în continuare cu Cornel Șfaițer. În cazul în care actualul oficial al lui Sepsi OSK nu va veni la Poli, sunt șanse mari ca în funcția de manager sportiv să vină Marius Stan, cel care a mai lucrat în Copou în urmă cu 16 ani.

Stan ar fi anunțat de altfel că nu este dispus să revină în fotbal, dar ar accepta să ajute Poli Iași în cazul în care nu va fi găsit un alt manager sportiv experimentat.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Narcis POHOAȚĂ 19 Jun. 2021, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă