Eugen Neagoe, asaltat cu oferte inclusiv în ziua în care a semnat cu CFC Argeș: ”Ieri puteam să virez la stânga, spre o echipă bună de primă ligă, și să nu mai ajung aici, azi am primit un telefon din Cipru.” Ce l-a convins să coboare în Liga 2 și ultima săgeată a lui Tudose către Nicolae Dică

Marius ANGHEL 10 Oct. 2023, 15:55 Liga 2
Eugen Neagoe, asaltat cu oferte inclusiv în ziua în care a semnat cu CFC Argeș: ”Ieri puteam să virez la stânga, spre o echipă bună de primă ligă, și să nu mai ajung aici, azi am primit un telefon din Cipru.” Ce l-a convins să coboare în Liga 2 și ultima săgeată a lui Tudose către Nicolae Dică

Trei săptămâni ar fi durat negocierile dintre Viorel Tudose, principalul sponsor al Campionii FC Argeș, și Eugen Neagoe, pentru convingerea acestuia din urmă să accepte să preia echipa din Liga 2 aflată în acest moment, după nouă etape trecute din acest sezon, pe locul 12.

”Sper ca FC Argeș sub comanda lui Eugen Neagoe să joace exact ca presingul pe care l-am făcut eu la Eugen Neagoe în această perioadă de trei săptămâni”, a spus Tudose în conferința de presă în care l-a prezentat pe Neagoe, luni, 9 octombrie 2023.

În cadrul aceluiași eveniment, antrenorul care ultima dată a condus-o pe Universitatea Craiova, inclusiv în primele etape din acest sezon de SuperLigă, a spus că i-a fost greu să accepte oferta echipei din Liga 2, însă și-a dat în cele din urmă cuvântul și s-a ținut de promisiune, chiar dacă a fost curtat inclusiv în ziua dinaintea prezentării la Pitești de alte formații, chiar din prima ligă.

Eugen Neagoe a avut multe oferte, inclusiv în ziua prezentării la CFC Argeș, însă a preferat să-ți țină cuvântul dat!

La prezentarea sa la Campionii FC Argeș, Eugen Neagoe a fost chestionat dacă i-a fost greu să accepte oferta unei echipe din Liga 2 aflată pe locul 12, ținând cont că ultima dată a condus U Craiova, cu care țintea titlul de campioană a României.

Neagoe a spus că a primit oferte inclusiv cu o zi înainte, de la un club din prima ligă, putea ajunge acolo dacă ar fi vrut asta, însă își dăduse deja cuvântul lui Viorel Tudose. A fost dorit și în Cipru, telefonat chiar în ziua în care era în drup spre Pitești, apoi a zis că trei cluburi din prima ligă l-au sunat în ultimele zile, dar și unul din Turcia. Pe toate le-a refuzat!

”Nu a fost o hotărâre simplă, ușoară. Pe deasupra, inclusiv ieri am avut ofertă din prima ligă, inclusiv în drum spre această conferință am primit un telefon din Cipru, de la o echipă din prima ligă, dar a fost foarte târziu. Ieri puteam să virez la stânga și să nu mai ajung aici. Era doar cuvântul meu dat, bătusem palma cu domnul Tudose, inclusiv cu domnul primar, prin telefon! Puteam să merg la echipa de primă ligă, și o echipă bună de primă ligă, dar nu am putut să fac așa ceva, pentru că nu era corect din partea mea și dezamăgeam foarte mulți oameni. Am avut și o ofertă din Turcia, de asta nu am putut să iau o decizie mai repede. Nu pot să spun numele echipei din prima ligă, au fost trei echipe din prima ligă”, a spus Neagoe.

Viorel Tudose, o nouă săgeată otrăvită către Nicolae Dică!

În momentul în care Neagoe spunea că ar fi dezamăgit foarte mulți oameni dacă s-ar fi răzgândit în ultimul moment să semneze cu CFC Argeș, lângă el, Viorel Tudose a izbucnit în râs și a intervenit. ”Eu eram obișnuit cu dezamăgirile. Am mai negociat cu antrenori care au ajuns printr-alte părți pe urmă și… da (n.r. – s-a oprit, fără să-și mai continue ideea), a spus Tudose, râzând.

Sponsorul piteștenilor a vorbit la plural despre antrenori cu care a negociat, însă el s-a referit în mod expres la Nicolae Dică, pe care l-a dorit în locul lui Alexandru Pelici, acesta ar fi revenit la echipa pe care a mai antrenat-o în două rânduri, atât în Liga 3, de unde a promovat-o pe când se numea SCM Argeșul Pitești, cât și în Liga 2, însă a fost ofertat și de FC Botoșani, a mers la discuții la trupa din Moldova, unde nu a semnat însă. Tudose a aflat atunci și s-a simțit trădat de Dică, fiindcă antrenorul a trecut clubul din orașul natal în plan secund în fața unei prim-divizionare. L-a atacat public, Dică a răspuns, iar clubul alb-violet a avut și el o reacție în care s-a poziționat de partea lui Tudose și a comunicat că fostul atacant nu va mai fi ofertat niciodată să vină ca antrenor.

Neagoe: ”Dacă nu aș fi crezut că se poate promovara și în acest sezon nu aș fi venit”

Altfel, Eugen Neagoe a fost întrebat și dacă nu teme că nu va reuși ce și-a propus, să promoveze echipa din acest sezon, ținând cont că în acest moment ”nimic nu e cum ar trebui să fie”. Argeșul își dispută meciurile de acasă la Mioveni, jocul nu arată bine, iar în clasament stă rău după nouă etape, abia pe locul 12.

”Nu-mi este nici frică, echipele pe care le-am antrenat, în general, pe unele dintre ele le-am luat din mers și în situații destul de grele, inclusiv Pandurii, dacă îmi aduc aminte, Politehnica Iași, Sepsi Sfântu Gheorghe, s.a.m.d. Nu am nicio problemă, pentru că nu-mi este frică de muncă, știu posibilitățile fotbalului românesc, ale jucătorilor din campionatul nostru, activez de atâția ani aici, îi cunosc foarte bine. Muncă, seriozitate… Am un contract corect, și din punct de vedere al meu, și din punct de vedere al clubului”, a răspuns noul antrenorul al CFC Argeș.

”Dacă nu aș fi crezut că se poate promovara și în acest sezon nu aș fi venit. Am discutat mult, le-am spus să se gândească încă o dată, fiindcă nu vin aici să vă păcălesc, nu pot să vin să promit că promovăm în vară. Este deja târziu. Au trecut nouă etape, echipele din față s-au distanțat. Dar vom face tot ce depinde noi, asta vreau să le transmit suporterilor, că voi face tot ce depinde de mine și de stafful meu, echipa, să ajungem în play-off și atunci putem să vorbim și de promovare. Foarte important este să ajungem acolo. De asta sunt aici, să ducem FC Argeș mult mai rapid în prima ligă”, a mai spus Eugen Neagoe.

Totuși, Viorel Tudose a comunicat că obiectivul echipei cu Neagoe antrenor nu este neapărat promovarea la finalul acestui sezon, ci cel târziu în vara anului 2025.

12 mii de euro, salariul lui Eugen Neagoe la Campionii FC Argeș?

Din informațiile Liga2.ro, Eugen Neagoe ar fi cerut un salariu de 12.000 de euro ca să accepte oferta Argeșului, în speranța că suma va fi considerată prea mare, peste posibilitățile actuale ale clubului, și va fi refuzat. Numai că Viorel Tudose i-a oferit acest salariu!

Din stafful tehnic al lui Eugen Neagoe la Campionii FC Argeș fac parte, momentan, antrenorul secund Paul Ciobanu, om de-al casei și singurul rămas din staffurile celor doi antrenori principali avuți de echipă în acest sezon, Ionuț Boșneag, ca antrenor cu portarii, și Bebe Carmel Bărbulescu, ca preparator fizic. Se vrea încă un antrenor secund, cel ofertat inițial la dorința lui Neagoe refuzând și fiind ironizat de Tudose: ”Prima opțiune pe care domnul Neagoe a avut-o nu a reușit să aleagă FC Argeș, să spun așa, ghilimelele le puneți dumneavoastră.”

Nu ar fi exclus ca al doilea antrenor secund să fie Eugen Beza, ”secundul” și analistul video al echipei în primele patru etape, sub comanda lui Alexandru Pelici, apoi, până acum, antrenorul principal. Beza a mai colaborat cu Neagoe din aceeași postură la FC Hermannstadt, în prima ligă, în perioada ocombrie-decembrie 2019.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-despre-contractul-lui-eugen-neagoe-cu-cfc-arges-19288403

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-noul-antrenor-al-campionii-fc-arges-19288234

Marius ANGHEL 10 Oct. 2023, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă