CFC Argeș, memoriu la CCA după ultimele arbitraje. Managerul Răzvan Tunaru, ieșire publică: ”Am fost viciați în cel puțin trei meciuri”. De câte puncte ar fi fost privată echipa și partidele incriminate

Andrei PASCU 03 Oct. 2023, 16:18 Liga 2
CFC Argeș, memoriu la CCA după ultimele arbitraje. Managerul Răzvan Tunaru, ieșire publică: ”Am fost viciați în cel puțin trei meciuri”. De câte puncte ar fi fost privată echipa și partidele incriminate

Campionii FC Argeș este la un nivel bun în ultimele meciuri de Liga 2, dar conducerea și stafful tehnic contestă, în ultimele zile, tot mai vehement arbitrajul. Clubul din Pitești a luat atitudine și înaintea partidei cu Steaua, din etapa a 9-a, după ce a avut ceva de spus și în urma duelului cu CSC Șelimbăr.

De această dată, în față a ieșit managerul sportiv al Campionii FC Argeș, Răzvan Tunaru, în cadrul conferinței de presă în care Eugen Beza a prefațat duelul cu Steaua.

Campionii FC Argeș acuză arbitrajul din ultimele meciuri de Liga 2!

Conducătorul trupei recent-retrogradate din SuperLiga României a declarat că echipa pe care o reprezintă a depus memoriu la CCA în urma prestațiilor arbitrilor, trimițând chiar și imaginile video cu fazele incriminate de Campionii FC Argeș.

Răzvan Tunaru a punctat, public, și meciurile în care consideră că argeșenii au fost nedreptățiți, remarcând, în principal, anumite lovituri de pedeapsă de care echipa sa a fost privată.

Partidele incriminate sunt cele cu CS Tunari (1-1), Viitorul Pandurii (0-0), CS Mioveni (0-0) și CSC Șelimbăr (0-0). Răzvan Tunaru a tras un semnal de alarmă public față de cei care fac delegările și cere mai multă atenție în privința deciziilor luate de ”centrali” în special, simțind, deja, că este o conduită contra piteștenilor în urma deciziilor pe care el le consideră greșite.

Răzvan Tunaru, poziție fermă după ultimele arbitraje din meciurile disputate de Campionii FC Argeș în Liga 2

În plus, oficialul a povestit și un episod surprinzător din partida cu CS Mioveni, când Bogdan Rusu a cerut penalty pe final. ”Centralul” Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov) i-ar fi spus atacantului că nu poate da lovitură de pedeapsă în ultimul minut.

Meciul cu Șelimbăr m-a convins să ies, am zis că a fost cum a fost cu Pandurii. A fost o eroare, cu Mioveni am zis că au fost oameni fără experiență. Dar și la Tunari s-a întâmplat ce s-a întâmplat, a dat gol dintr-un fault neacordat. A înscris și ne-a condus. Balgiu l-a aruncat în aer pe jucătorul nostru, în cap.

Arbitrajele de până acum au fost clar în defavoarea noastră. Vreau să trag un semnal de alarmă, am făcut memoriu scris și vizual, să se uite pe filmările pe care le avem, luate de la Digi. Am fost viciați în cel puțin trei meciuri. 11 metri cu Pandurii și Mioveni! Arbitrul i-a spus lui Rusu la partida cu Mioveni: «ce, vrei 11 metri, în minutul 90?». Nu cred că asta contează, se dă când e.

La meciul cu Șelimbăr au fost trei 11 metri nedate. Două sunt clare, iar arbitrul întotdeauna a zis «continuă, continuă». Unde eram acum cu aceste penaltiuri? Am fost viciați de cel puțin șase puncte. Nu aș vrea să cred că suntem vânați și nu știu ce, pentru că suntem un club de tradiție. Promovarea Argeșului în Liga 1 e bună pentru toată lumea, chiar și pentru cei din Liga 1.

Dar, în acest ritm nu se poate. Sper ca de acum să nu mai fie așa greșeli. Am crezut că este accident la început, dar se cam țin, se țin de noi. Dacă analizăm alte arbitraje, din alte meciuri, nu mai dau exemple, încep să cred că anumite echipe sunt favorizate. Nu mă scund că ratările au făcut să fie unde suntem, dar sunt 11 metri pe care nu le-am primit.

Trebuie să îi fac pe jucători să înțeleagă că trebuie să uităm ce s-a întâmplat, pentru că au valoare, au meciuri multe în Liga 1 (…). Dar, nu pot să tac! Voi vorbi dacă vor fi arbitraje în defavoarea noastră. Am pierdut șase puncte, aveam alt moral. Nu vreau să cred că se fluieră într-un singur sens, să fie tirul pe noi! De aceea vreau să atragem atenția CCA-ului. Fraților, 11 metri se dă în orice minut! Nu vine să îmi spună un arbitru abia intrat în Liga 2 că nu se dă penalti în minutul 90. S-a câștigat meci în ultima secundă.

Rog CCA-ul să analizeze fazele, noi am făcut memoriu, să se uite și să vadă fazele. Unde nu am avut dreptate, nu e problemă, dar avem dreptate! Poate ne înșelăm la un penalti din trei cu Șelimbăr, dar nu cred! Am avut un penalti cu Mioveni, un penalti cu Viitorul Pandurii, nu se poate așa ceva!

Suntem FC Argeș, chiar dacă am retrogradat din Liga 1. În acest ritm, dacă se vor comporta la fel față de noi, mă fac să cred că s-ar putea să avem un tir asupra noastră. Sper ca de la meciul cu Steaua tirul să fie oprit”, a spus Răzvan Tunaru în cadrul conferinței de presă.

https://www.youtube.com/watch?v=6mQLr0MN3Ro

Campionii FC Argeș, meci cu Steaua în etapa a 9-a de Liga 2

Campionii FC Argeș, cu 11 puncte, se află pe locul 9 în Liga 2 și este la egalitate cu Concordia Chiajna și Viitorul Pandurii, fiind chiar între cele două. În etapa a 9-a, Argeșul va juca pe teren străin, contra Stelei, în Ghencea.

Apoi, piteștenii vor avea și alte meciuri cu formații care vor primele locuri în Liga 2. Vor întâlni, în următoarea ordine, CSM Slatina (acasă), Gloria Buzău (deplasare), Concordia Chiajna (deplasare) și Unirea Slobozia (acasă).

Au patru rezultate pozitive la rând elevii lui Eugen Beza, două victorii și două remize.

Foto: Gabriel Neacșu / Sport Pictures
Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-duel-cu-steaua-in-etapa-9-de-liga-2-19287540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristinel-termure-antrenor-chindia-19287535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-corvinul-cs-mioveni-0-2-19287529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aventura-lui-andrei-cordos-ca-presedinte-la-chindia-e-aproape-de-final-19287523

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-constantin-schumacher-dupa-corvinul-cs-mioveni-0-2-19287517

Andrei PASCU 03 Oct. 2023, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă