”U” Cluj a avut la reunire doar 9 jucători din vechiul lot, iar Erik Lincar și-a adus încă un fost elev avut la Turris Oltul, al patrulea. Un fost portar al Rapidului este în teste

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 22:55 Liga 2

Erik Lincar a sunat adunarea la ”U” Cluj, astăzi după-amiază, 17 iunie 2021, de la ora 18:00, conducând primul antrenament din postura de antrenor principal al echipei ardelene pe care trebuie să o promoveze în Liga 1 la finalul sezonului care începe la 31 iulie.

La ședința de pregătire desfășurată pe terenul ”Remus Câmpeanu” din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” au fost prezenți 24 de jucători, doar nouă dintre ei fiind din lotul cu care s-a încheiat sezonul trecut.

Tot astăzi, ”U” Cluj a mai perfectat un transfer, al șaptelea pentru noul sezon. Și de această dată a fost adus un jucător pe care Lincar l-a antrenat la Turris Oltul, pe fundașul Florinel Mitrea, ultima dată fost la Chindia Târgoviște.

Doar 9 jucători din vechiul lot au fost prezenți la reunire. Trei dintre cele șapte achiziții au absentat de la primul antrenament

Din lotul avut în sezonul trecut, ”U” Cluj i-a avut la reunire doar pe Gorcea, Ilieș, Răuță, Taub, Telcean, Dican, Novac, Meșter și Pîrvulescu.

La 14 componenți s-a renunțat, iar Laurențiu Rus, Ioan Filip, Sergio Ribeiro și Matei Moraru au absentat la reunire, fiind învoiți. Nu au fost prezenți nici jucătorii nou-achiziționați Valentin Alexandru, Marius Ciobanu și Cristian Balgiu, învoiți la rândul lor.

Dintre cei transferați în această vară au fost prezenți Costinel Gugu, Florinel Mitrea, Dragoș Tescan și Albert Voinea.

Florinel Mitrea, a șaptea achiziție făcută de ”U” Cluj pentru noul sezon de Liga 2

Florinel Mitrea este cea mai recentă achiziție făcută de ”U” Cluj. Jucătorul a fost prezentat oficial chiar astăzi, în ziua reunirii.

Fundașul originar din Turnu Măgurele împlinește 28 de ani la data de 6 iulie și a fost adus la cerința expresă a lui Erik Lincar, sub comanda căruia a jucat cel mai bine în cariera sa la Turris Oltul.

În sezonul recent încheiat a prins 13 meciuri la Turris Oltul, în Liga 2, în care a fost integralist, iar în iarnă, după desființarea echipei, a semnat cu Chindia Târgoviște, unde a evoluat în Liga 1 doar timp de 99 de minute în șase meciuri, de fiecare dată intrând din postura de rezervă.

”FC Universitatea Cluj ajunge la al șaptelea transfer în această vară, fundașul stânga Florin Mitrea (27 de ani) fiind cel mai recent nume ce se va alătura lotului lui Erik Lincar.
Fotbalistul originar din Turnu Măgurele a început fotbalul la clubul local, care pe atunci purta numele de Voința Saelele. Alături de formația din Teleorman a reușit două promovări consecutive, inițial în Liga a III-a, după care la sfârșitul sezonului 2018 – 2019 a ajuns cu Turris în Liga 2. A bifat 37 de partide în tricoul lui Turris la nivelul celei de-a doua divizii, reușind să ofere patru pase de gol. Una dintre performanțele ce îl scot în evidență ca jucător pe Florinel Mitrea sunt cele trei assist-uri pe care le-a oferit într-un singur joc, fiind vorba de victoria celor de la Turris cu Pandurii Târgu Jiu (5-0) de la începutul stagiunii trecute.
După retragerea din campionat a echipei de pe malul Dunării, Florinel a intrat în vizorul formațiilor din Liga 1. Într-un final a făcut pe prima scenă a fotbalului românesc și a semnat cu Chindia Târgoviște în iarna acestui an. A strâns opt prezențe în tricoul Chindiei până la finalul sezonului.
Bun venit la ”U”, Florinel Mitrea!”, sună comunicatul ”U” Cluj de prezentare a lui Florinel Mitrea.

Dintre cele șapte achiziții făcute până acum de ”U” Cluj pentru noul sezon, patru au fost foști elevi ai lui Erik Lincar la Turris Oltul: Cristian Balgiu, Albert Voinea, Dragoș Tescan și Florinel Mitrea.

  • Perioada contractului semnat de Mitrea și modul transferului rămân, ca de obicei, lucruri tabu pentru cei care se ocupă de comunicare la ”U” Cluj.

Portarul Alexandru Achiriloaei e în probe. La echipă au revenit și trei jucători împrumutați sezonul trecut

În lotul avut la dispoziție astăzi de Erik Lincar (antrenor principal), Viorel Domocoș (antrenor secund), Alexandru Chirilov (antrenor portari) și Cristian Panduru (preparatorul fizic) s-au aflat mulți tineri aduși de la echipa U19 a clubului, dar și alții reveniți din împrumuturi, cât și un portar venit în probe.

Goalkeeperul Alexandru Achiriloaei (foto) împlinește 20 de ani la data de 2 iulie și ultima dată a activat în Liga 3, la SC Popești Leordeni. În cariera sa a fost și la Rapid, unde în ediția 2019/2020 a prins doar două meciuri, cu Ripensia (0-0) și Sportul Snagov (2-3).

Referitor la postul de portar, ”U” Cluj îl mai are în lot din sezonul trecut doar pe Andrei Gorcea, pe care l-a utilizat într-un singur joc. Vlad Muțiu (20 meciuri) și Iulian Anca-Trip (1 meci) se află printre cei 14 jucători la care s-a renunțat sau care și-au încheiat contractul și nu au mai dorit să continue.

Alin Văsălie (Fotbal Comuna Recea, 19 meciuri / 3 goluri), Tudor Vomir (Unirea Dej) și Mihai Forna (SCM Zalău) au revenit după împrumuturi.

Lotul avut de ”U” Cluj la reunire:

portari: Andrei Gorcea, Alexandru Bledea (junior U19), Alexandru Achiriloaei (în perioadă de testare);
fundași: Ionuț Ilieș, Costinel Gugu, Andrei Răuță, Tudor Vomir, Carol Taub, Florinel Mitrea, Tudor Telcean, Victor Dican;
mijlocași: Rareș Scocîlcă (junior U19), Daniel Novac, Andrei Vînău (junior U19), Alin Văsălie, Cosmin Meșter, Septimiu Kolbasz (junior U19), Nicolae Pîrvulescu;
atacanți: Vlad Moraru (junior U19), Albert Hofman (junior U19), Simion Pop (junior U19), Dragoș Tescan, Albert Voinea, Mihai Forna.

Au lipsit motivat: Matei Moraru, Laurențiu Rus, Valentin Alexandru, Marius Ciobanu, Cristian Balgiu, Ioan Filip și Sergio Ribeiro.

Programul de pregătire al echipei e… necunoscut

Despre programul de pregătire, ”U” Cluj comunică următoarele: ”Pentru echipa noastră urmează un cantonament pe plan local. De asemenea, „studenții” vor susține câteva jocuri de pregătire despre care vom reveni cu detalii.”

Este de-a dreptul incredibil cum un club ca ”U” Cluj nu este în stare să transmită în mod profesionist un program, cu date și adversari pe care îi va întâlni în amicale.

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 22:55 Liga 2
Pe aceeași temă