OFICIAL | ”U” Cluj, două transferuri dintr-un foc! Erik Lincar a mers la sigur și a adus doi foști elevi de la Turris Oltul

Andrei PASCU 27 May. 2021, 16:46 Liga 2

Universitatea Cluj a făcut primele transferuri pentru sezonul următor. A reușit să îi aducă pe mijlocașul central Cristian Balgiu (26 de ani), de la SCM Gloria Buzău, și pe atacantul Albert Voinea (28 de ani), ultima dată la UTA Arad.

Cristian Balgiu și Albert Voinea au fost antrenați de Erik Lincar la Turris Oltul! 

Cei doi jucători au fost luați la sigur, pentru că au fost antrenați de actualul ”principal” al Universității Cluj, Erik Lincar, pe vremea în care acesta o pregătea pe Turris Oltul. În ceea ce îl privește pe Cristian Balgiu, el a fost un fotbalist important pentru echipa din Buzău sezonul care tocmai s-a încheiat, fiind folosit în 23 de partide, dintre care în 22 ca titular.

FC Universitatea Cluj a realizat prima mutare în ceea ce privește creionarea lotului pentru sezonul viitor. Clubul nostru s-a înțeles cu mijlocașul central Cristian Balgiu.

Crescut în academia Concordiei Chiajna, mijlocașul central Cristian Balgiu a avut primul contact cu fotbalul la nivel de seniori tot la clubul ilfovean. A debutat în Liga 1 pe 15 martie 2013, într-un meci pe care echipa sa l-a disputat în compania celor de la Astra Giurgiu. În pauza competițională din sezonul 2016/2017, jucătorul bucureștean a semnat cu ASA Târgu Mureș, unde a bifat nouă prezențe. În următorul an a evoluat sub culorile celor de la Academica Clinceni. S-a întors în Liga 1 la Daco-Getica București, echipă la care a strâns 11 meciuri.

A promovat alături de Turris Turnu Măgurele în Liga a II-a, iar de la începutul sezonului 2019/2020 a devenit om de bază la Gloria Buzău. A fost titular incontestabil pe poziția sa pentru formația din „Crâng”. În cei doi ani petrecuți la Gloria, el a bifat 41 de jocuri, reușind să înscrie două goluri și să ofere patru pase decisive.

Bine ai venit la U, Cristian Balgiu!”, se arată în comunicatul emis de  FC Universitatea Cluj.

Înainte de SCM Gloria Buzău, mijlocașul central născut în București a mai jucat, la nivel de profesioniști, la Concordia Chiajna, Turris Oltul, Daco-Getica, Academica Clinceni, ASA Tîrgu Mureș, CS Afumați și Concordia Chiajna 2.

Este important de precizat faptul că despărțirea lui Cristian Balgiu de Turris Oltul, în iunie 2019, s-a produs pe baza unor disensiuni cu Erik Lincar. Potrivit surselor Liga2.ro, mijlocașul și antrenorul s-au certat, iar fotbalistul a fost dat afară. Odată cu acest transfer la ”U” Cluj, se pare că relația dintre cei doi este una bună.

Albert Voinea, experiență mai puțin reușită la UTA Arad 

Universitatea Cluj a avut ceva probleme în compartimentul ofensiv sezonul trecut, pe care speră să le rezolve acum, odată cu aducerea lui Albert Voinea. Clubul l-a luat cu gândul că acesta poate repeta isprava din stagiunea 2019/2020, când a ieșit cel mai bun marcator al Ligii a 2-a.

FC Universitatea Cluj își întărește linia de atac pentru sezonul viitor. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Albert Voinea, golgheterul ligii secunde în sezonul 2019/2020.

Vârful de atac originar din Urdari a crescut la Centrul de Copii și Juniori de la Pandurii Târgu Jiu, echipă pentru care a debutat în Liga 1 la vârsta de 18 ani. A înscris primul gol la seniori împotriva Gloriei Bistrița, formație la care a ajuns la începutul sezonului 2011/2012. A jucat în 11 meciuri pentru bistrițeni și a înscris patru goluri. După ce a fost transferat de Universitatea Craiova, unde a fost utilizat în 10 meciuri și a avut două reușite, a mai trecut pe la Metalul Reșița, Unirea Târlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea și CSM Deva.

La începutul stagiunii 2019/2020, Albert Voinea a semnat cu formația din liga secundă Ripensia Timișoara. În jumătate de an, a înscris 10 goluri în 21 de meciuri pentru Ripi. În pauza de iarnă a trecut în tabăra celor de la Turris Turnu Măgurele, unde și-a continuat ascensiunea. A luptat până în ultima etapă pentru promovare alături de echipa din Teleorman. A încheiat sezonul cu 14 goluri în cont, cucerind titlul de golgheter al ligii secunde. Începând cu a doua parte a ediției de campionat recent încheiate, noul vârf al Universității a jucat pentru UTA Arad, echipă ce a încheiat pe locul opt în Liga 1.

Bun venit la U, Albert!”, este descrierea oferită de FC Universitatea Cluj.

Voinea a jucat ultima dată la UTA Arad, unde ajunsese la începutul anului, după ce Turris Oltul s-a retras din campionat. Nu a avut un parcurs prea bun în tricoul ”Bătrânei Doamne”, pentru că nu a reușit să marheze nici măcar un gol în șapte partide în care a fost utilizat.

În stagiunea trecută a Ligii a 2-a, pentru Turris Oltul, Albert Voinea a înscris patru goluri în 11 apariții. A prins doar 667 de minute pe teren, fiindcă în cele 11 meciuri doar de șase ori a intrat titular, în acestea de patru ori fiind înlocuit.

Albert Voinea, cel mai bun marcator al Ligii a 2-a în sezonul 2019/2020 

Fotbalistul născut în Gorj (comuna Urdari) fusese transferat de teleormăneni iarna trecută, de la Ripensia, pentru 60.000 de euro, din postura celui mai bun marcator al Ligii a 2-a. Marcase 13 goluri pentru timișoreni, sezonul încheindu-l cu 15 reușite.

Celelalte formații din cariera sa au fost: Pandurii Târgu Jiu (pentru care a și debutat în Liga 1 în sezonul 2010-2011 cu doar 11 minute jucate), Gloria Bistrița, Damila Măciuca, CS U Craiova, Metalul Reșița, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Târlungeni, ACS Șirineasa (actuala Viitorul Pandurii), CNS Cetate Deva, ACS Dumbrăvița, Ripensia Timișoara și, bineînțeles, Turris Oltul Turnu Măgurele.

Foto: FC Universitatea Cluj

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 27 May. 2021, 16:46 Liga 2
Pe aceeași temă