A cincea achiziție a Universității Cluj, un jucător ”under” care a contribuit din plin la menținerea Unirii Slobozia în Liga 2. Mama sa i-a povestit despre ”Șepcile roșii”: ”Echipa are o galerie de Champions League”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2021, 10:07 Liga 2
A cincea achiziție a Universității Cluj, un jucător ”under” care a contribuit din plin la menținerea Unirii Slobozia în Liga 2. Mama sa i-a povestit despre ”Șepcile roșii”: ”Echipa are o galerie de Champions League”

A cincea achiziție a Universității Cluj pentru noul sezon de Liga 2 este un jucător polivalent în flancul drept care ultima dată a evoluat la Unirea Slobozia. Marius Ciobanu-Vanghele a semnat cu echipa ardeleană, forma transferului și durata contractului fiind ținute secret de oficialii u-iști.

Ciobanu este primul transfer de jucător ”under” făcut de ”U” Cluj pentru noul campionat, acesta încadrându-se la regula sub 19 ani.

Marius Ciobanu s-a despărțit de Unirea Slobozia și a semnat cu ”U” Cluj

Marius Florian Ciobanu-Vanghele are 18 ani, împliniți la 31 martie, a fost la juniorii FCSB, iar apoi a ajuns la Academica Clinceni, unde în ediția 2019/2020 a prins 18 minute în Ligii 1 în patru jocuri, debutul său consemnându-se într-un joc cu Dinamo, pierdut la Clinceni cu 1-3.

În sezonul recent încheiat a început în lotul Academicii, însă nu a prins niciun meci. Ulterior, în ianuarie 2021 a devenit liber de contract și a semnat cu Unirea Slobozia, unde a prins 725 de minute în Liga 2, în 13 meciuri, în opt intrând ca titular, și a înscris un gol, pentru 3-0, în minutul 90+5, în returul barajului cu Fotbal Comuna Recea, joc care a asigurat formației ialomițene rămânerea în eșalonul secund și evitarea unor prelungiri.

Recent, Ciobanu a fost în locul României U18 în stagiul de pregătire din Serbia, unde tricolorii au cedat cu 0-1 ambele teste cu selecționata semilară a țării vecine. În primul joc a fost titular ca fundaș dreapta și a fost înlocuit în minutul 60, iar în al doilea a intrat în minutul 64, tot pe același post.

Ciobanu, primele impresii după ce a ajuns la ”U” Cluj: ”Primii pași pe stadion au fost unii foarte emoționanți”

Ciobanu-Vanghele e încrezător că va reuși să promoveze cu ”U” Cluj la finalul acestui sezon.

”Primii pași pe stadion au fost unii foarte emoționanți, dar cu foarte mare încredere că anul acesta vom promova și vom aduce Universitatea acolo unde îi este locul”, a declarat noul jucător al Universității pentru fcucluj.ro.

Acesta s-a descris ca fiind ”un fotbalist muncitor, ambițios și care dă totul pe teren”, dar a dezvăluit și faptul că a participat la mai multe meciuri ale echipei și că galeria l-a impresionat: Mama este din Cluj, a crescut aici și mi-a povestit foarte multe lucruri și chiar am fost la destule meciuri și am văzut că echipa are o galerie de Champions League. Îmi place foarte mult atmosfera și simt că îi voi face pe suporteri fericiți în acest an și vom promova.”

  • Ciobanu nu va putea fi folosit de ”U” Cluj în primele trei meciuri oficiale, după ce la ultimul meci la Unirea Slobozia a primit cartonaș roșu și a fost eliminat, fază care a declanșat o bătaie generală pe gazon. Gesturile sale de instigare a jucătorilor adverși n-au rămas pedepsite. A primit o suspendare de trei etape și o amendă de 2.500 de lei.

 

Cum îl prezintă ”U” Cluj pe Marius Ciobanu:

”FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Marius Ciobanu-Vanghele, un internațional de juniori în vârstă de 18 ani ce poate evolua atât în compartimentul median ca mijlocaș dreapta, dar și pe poziția de fundaș dreapta.

Marius a fost crescut de academia celor de la FCSB până în 2017, după care a ajuns în curtea formației Academica Clinceni. La începutul acestui sezon a debutat pentru echipa mare a ilfovenilor în Liga 1, într-o partidă cu Dinamo București. A bifat patru prezențe pentru Academica Clinceni până la finalul turului de campionat. În iarnă, Marius a ajuns în a doua divizie la Unirea Slobozia, unde a strâns 13 jocuri. A contribuit decisiv la salvarea de la retrogradare a echipei ialomițene prin golul marcat în minutele de prelungire ale returului din barajul cu ACSF Comuna Recea. Reușita din jocul cu Recea a fost primul său gol la nivel de seniori.

Tânărul mijlocaș a intrat și în circuitul loturilor naționale de juniori, evoluând prima dată sub tricolor la echipa de juniori U16 a României. Pe parcursul acestui sezon, Marius a fost convocat la două dintre acțiunile naționalei U18 a României pentru care a bifat patru jocuri.

Îi urăm bun-venit și sperăm să ne bucurăm împreună de cât mai multe reușite, aici, la FC Universitatea Cluj! Mult succes la ”U”, Marius!”

  • Marius Ciobanu este al doilea jucător care se desparte în această perioadă de Unirea Slobozia. Primul a fost Bogdan Vasile.

Foto: Universitatea Cluj și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-dican-desemnat-de-u-cluj-cel-mai-bun-jucator-al-sau-u21-in-editia-2020-2021-a-ligii-2-a-fost-un-an-in-care-am-avut-multe-lucruri-de-invatat-19188588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-plecare-neprogramata-de-la-unirea-slobozia-bogdan-vasile-si-clubul-nu-prelungesc-contractul-mijlocasul-si-a-stabilit-urmatoarea-destinatie-19188650

Marius ANGHEL 11 Jun. 2021, 10:07 Liga 2
Pe aceeași temă