OFICIAL | ”U” Cluj a anunțat un nou transfer! Ardelenii au ajuns la a treia mutare pentru sezonul următor

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2021, 14:50 Liga 2
OFICIAL | ”U” Cluj a anunțat un nou transfer! Ardelenii au ajuns la a treia mutare pentru sezonul următor

Universitatea Cluj continuă seria transferurilor și a ajuns deja la a treia mutare. Luni, 31 mai, ardelenii au oficializat aducerea fundașului central Costinel Gugu (28 de ani), care a evoluat ultima dată la U Craiova 1948 SA. Apărătorul s-a despărțit zilele trecute de olteni.

Costinel Gugu, al treilea transfer parafat de ”U” Cluj pentru sezonul următor 

Deși ”FC U” Craiova a promovat în Liga 1, iar Costinel Gugu a fost un jucător destul de important în Bănie, el nu a mai fost păstrat, iar ProSport a anunțat în exclusivitate încetarea colaborării dintre cele două părți. Iată că Gugu nu a stat mult pe bară, semnând, deja, cu o nouă echipă.

Universitatea Cluj îl prizintă pe fundașul central drept un jucător cu experiență, care poate ajuta echipa sezonul următor, sub comanda antrenorului Eik Lincar.

Costinel Gugu, născut la Craiova, pe 20 mai 1992, a evoluat sezonul trecut în 22 de meciuri de Liga 2, iar dintre acestea, în 21 a fost titular. În dreptul său mai este trecut și un meci în Cupa României. El a mai jucat până acum la echipe precum Campionii FC Argeș, CS Mioveni, ASA Târgu Mureș, în România, dar a avut și o experiență în Franța, în perioada 2015-2016, unde a prins opt meciuri, trei pentru prima echipă a celor de la Le Havre și cinci pentru Le Havre 2.

FC Universitatea Cluj bifează un nou transfer pentru sezonul 2021-2022. Al treilea nume care se alătură lotului condus de Erik Lincar este Costinel Gugu (28 de ani), un fundaș central cu mare experiență la nivelul primelor două ligi, ce a jucat sub tricolor la naționalele de juniori.

Costinel Gugu și-a început perioada junioratului la FC U Craiova, echipă pentru care a debutat în prima ligă, în sezonul 2010-2011, fiind titularizat într-un duel cu Rapid București. A fost selecționat în naționala de juniori U19 a României în calificările pentru EURO 2011. A jucat în trei partide pentru „tricolori”.  În același an a fost chemat și la naționala U21 a României, jucând în șase partide la această categorie de vârstă. În acel prim sezon ca profesionist, a strâns nouă prezențe pentru craioveni în Liga 1. În campania de transferuri a semnat cu FCM Târnu Mureș, unde a bifat 11 meciuri și un total de 812 minute pe teren. După ce a jucat sub formă de împrumut la CS Turnu Severin în prima parte a stagiunii 2012-2013, fundașul oltean s-a întors la ASA Târgu Mureș, formație ce evolua în Liga 2. A reușit să înscrie primul gol la nivel de seniori într-un succes al echipei sale cu FC Maramureș (3-1). În următoarea ediție de campionat din al doilea eșalon fotbalistic, Costinel Gugu a jucat în 11 partide și a pus umărul la promovarea celor de la ASA Târgu Mureș în prima ligă.

A făcut pasul în străinătate, fiind transferat de cei de la Le Havre în liga a doua franceză, unde a fost utilizat în trei partide. S-a întors în România în pauza de iarnă a sezonului 2015-2016 la CS Mioveni. A devenit titular pe postul de fundaș central pentru argeșeni. În două sezoane a bifat 60 de partide în galben-verde și a marcat 3 goluri pentru CS Mioveni. A urmat un an la FC Argeș, iar la începutul sezonului 2019-2020 a ajuns la FC U Craiova. A promovat alături de olteni în Liga 2. A fost căpitanul alb-albaștrilor în sezonul recent încheiat, conducând formația craioveană spre a doua promovare consecutivă, de această dată pe prima scenă a fotbalului românesc. În ediția de campionat recent încheiată a strâns 24 de partide și un total de 2095 de minute pe teren.

Îi urăm bun-venit și sperăm să ne bucurăm împreună de cât mai multe reușite, aici, la FC Universitatea Cluj! Mult succes la ”U”, Costinel Gugu!, se arată în comunicatul de prezentare emis de FC U Cluj, cu privire la transferul fundașului central.

”U” Cluj i-a mai adus pe Cristian Balgiu și Albert Voinea

Universitatea Cluj este la a treia mutare după finalul sezonului. Zilele trecute, pe 27 mai mai exact, ”studenții” i-au mai legitimat pe  mijlocașul central Cristian Balgiu (26 de ani), de la SCM Gloria Buzău, și pe atacantul Albert Voinea (28 de ani), ultima dată la UTA Arad.

Este de așteptat ca venirile să continue și în perioada următoare, dar să fie anunțate și primele plecări. Până acum, Universitatea Cluj nu a anunțat nimic cu privire la despărțiri, deși foarte mulți fotbaliști își termină contractele în vigoare, lucru recunoscut și de fostul antrenor, Costel Enache, înainte să plece de la echipă.

Foto: FC Universitatea Cluj

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2021, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă