E Alexa! FC Brașov și-a ales noul antrenor. Dan Alexa a câștigat ”bătălia” indirectă cu Valentin Suciu

Adi MARICA 23 Jun. 2022, 23:55 Liga 2
E Alexa! FC Brașov și-a ales noul antrenor. Dan Alexa a câștigat ”bătălia” indirectă cu Valentin Suciu

”Finala” dintre Dan Alexa (42 de ani) și Valentin Suciu (41 de ani) pentru banca tehnică a echipei FC Brașov a fost câștigată de ”Chirurgul” Alexa, antrenor care în sezonul recent încheiat a pregătit echipe din Liga 3 CSM Reșița, pe care nu a reușit să o promoveze în Liga 2.

Dan Alexa, ales să conducă FC Brașov

Alexa a ajuns la un acord cu șefii clubului brașovean, iar mâine, vineri, 24 iunie, va fi prezentat oficial ca antrenor principal la FC Brașov.

”Am avut de ales între Alexa și Suciu. A fost o alegere dificilă, pentru că ambii sunt antrenori buni. Mergem pe mâna lui Alexa”, a declarat noul președinte al FC Brașov, Marin Mitran.

Din stafful lui Alexa vor face parte Ștefan Grigorie, pe care l-a avut antrenor secund și la CSM Reșița, Cătălin Voicu, ca preparator fizic, și Andrei Șanta, ca antrenor cu portarii.

Alexa a câștigat ”bătălia” cu Valentin Suciu

FC Brașov, echipă care s-a menținut în Liga 2 in extremis, în urma unui baraj cu Poli Timișoara, s-a reunit ieri, 22 iunie, cu un lot de 20 de jucători și sub conducerea directorului tehnic Adrian Szabo, ajutat de Rareș Forika, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

În aceeași zi, Marin Mitran s-a prezentat singur drept noul președinte al FC Brașov.

Ieri, Valentin Suciu părea să-i fi luat fața lui Dan Alexa în alegerea noului antrenor al echipei de sub Tâmpa.

Antrenorul cu care FC Brașov a încheiat sezonul 2021-2022 de Liga 2, Călin Moldovan, a fost lăsat liber de contract, după ce i-a expirat înțelegerea cu clubul.

  • Antrenorii care au condus FC Brașov în sezonul 2021-2022 de Liga 2: Ilie STAN (et. 1-9, 9 jocuri) / Andrei ȘANTA (et. 10-13, 4 jocuri) / Călin MOLDOVAN (et. 14-19 / 1-7out / 2baraj, 14 jocuri) – în etapa 6 a play-out-ului, FC Brașov a stat.

Alexa a ratat promovarea în Liga 2 cu CSM Reșița, însă va antreant în Liga 2

Dan Alexa revine, astfel, ca antrenor în Liga 2, unde în cariera sa le-a mai condus pe ACS Poli Timișoara, Rapid, Dunărea Călărași, din nou Rapid și ASU Poli Timișoara.

Ultima dată, Alexa a fost ”principal” la echipa din Liga 3 CSM Reșița, alături de care a ratat lamentabil promovarea în Liga 2, chiar dacă nu a pierdut niciun meci tot sezonul. În jocul deciziv de baraj, trupa din Valea Domanului a pierdut la lovituri de departajarea contra formației comunale CSC Dumbrăvița.

Ca antrenor principal, Dan Alexa a reușit în cariera sa promovări din Liga 2 în Liga 2 cu echipele ACS Poli Timișoara (2015) și Rapid (2016). În cariera sa a condus echipele ACS Poli Timișoara, Rapid, FCM Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, din nou Rapid, Poli Timișoara și CSM Reșița.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-dat-drumul-pregatirii-cu-20-de-jucatori-dintre-care-multi-juniori-cu-un-nou-presedinte-si-fara-antrenor-printre-numele-noi-din-lot-se-numara-un-fundas-care-a-evoluat-in-liga-1-pentru-ac-19235542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-i-a-luat-fata-lui-dan-alexa-si-este-favorit-sa-antreneze-fc-brasov-reactia-lui-alexa-dupa-negocieri-19235538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-s-a-prezentat-singur-la-fc-brasov-primarul-coliban-si-consilierul-badulescu-au-lipsit-de-la-prezentarea-noului-presedinte-al-clubului-de-sub-tampa-marian-ivan-manager-general-19235509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-fost-la-brasov-sa-si-prezinte-planurile-chirurgul-are-un-contracandidat-pentru-postul-de-antrenor-la-fc-brasov-19235368

Adi MARICA 23 Jun. 2022, 23:55 Liga 2
Pe aceeași temă