FC Brașov a dat drumul pregătirii cu 20 de jucători, dintre care mulți juniori, cu un nou președinte și fără antrenor. Printre numele noi din lot se numără un fundaș care a evoluat în Liga 1 pentru Academica Clinceni

Adi MARICA 23 Jun. 2022, 11:18 Liga 2

FC Brașov și-a reluat ieri, 22 iunie, pregătirile, iar la primul antrenament au fost prezenți 20 de jucători.

Singura noutate din lot a fost reprezentată de Ovidiu Sterian, un fundaș central de 18 ani care aparține de ACSM Codlea, iar în primăvară a jucat în Liga 1 la Academica Clinceni (6 meciuri, 262 de minute). Poreclit ”Toporul de la Codlea”, fotbalistul va fi testat de stafful tehnic al echipei brașovene.

”Toporul de la Codlea”, singura noutate de la reunirea FC Brașov. Adrian Szabo a condus primul antrenament

Prima ședință de pregătire a fost condusă de directorul tehnic Adrian Szabo, ajutat de Rareș Forika, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

Cum era de așteptat, la primul antrenament au lipsit mulți fotbaliști aflați la final de contract. La antrenamentul de la Metrom au fost prezenți și Ștefan Nicolau, Bogdan Cîrstian și George Linguraru, jucători împrumutați de FC Brașov la SR Brașov. Cei trei mai au contract cu SR Brașov până în data de 30 iunie, astfel că au nevoie de acordul clubului susținut de suporterii ”stegari” pentru a începe pregătirile cu FC Brașov.

Și portarul David Gîrniță a fost prezent la stadion, însă mai are de așteptat până să revină la antrenamente fiind în recuperare după operația suferită la genunchi.

  • Antrenorului Călin Moldovan, cel care în vara trecută promova Corona în Liga 2, ulterior locul acesteia în campionat fiind luat de nou-înființata FC Brașov Steagul Renaște, căreia primăria i-a cedat brandul FC Brașov, și care a contribuit la menținerea în Liga 2 în urma unui baraj cu Poli Timișoara nu i s-a mai prelungit contractul. În locul său e favorit să fie numit Valentin Suciu, ultima dată la FK Miercurea Ciuc, după ce discuțiile cu Dan Alexa se pare că nu au ajuns la un consens.

Lotul de jucători pe care l-a avut FC Brașov la reunire:

portari: Daniel Mutu, Andrei Chiriac (j);
fundaşi: Iulian Drăgoi, Robert Gherghe, Daniel Dumbravă, Adrian Voicu, Ovidiu Sterian (j), Cezar Ciucă (j), Alexandru Dascălu (j);
mijlocaşi: Radu Leonte, Răzvan Iorga, Eduard Lambrinoc, Alex Mitroi, Horia Popa, Vlad Mihalcea, Vlad Boția, Andrei Lascu, Dragoș Cheleș, Alexandru Toderaşcu (j),
atacant: Bogdan Roșu.

Coliban și Bădulescu nu i-au fost alături lui Marin Mitran. Noul președinte al FC Brașov s-a prezentat singur

Marin Mitran a susținut ieri, prima conferința de presă în calitate de președinte al FC Brașov.

Dacă în vara trecută, Ioan Mărginean a fost prezentat cu mult fast de primarul Allen Coliban și consilierul Sebastian Bădulescu, acum Mitran a fost singur!

”Nu mă compar eu cu domnul Mărginean, el e mult mai experimentat”, a parat Mitran. Acesta a dezvăluit cum a ajuns la FC Brașov. ”Prima oară am fost contactat telefonic de Sebastian Bădulescu. Am fost deschis la discuții. A doua oară m-a contactat primarul Allen Coliban. Am venit cu gânduri bune la Brașov și sper ca împreună cu colegii mei din club și cu cei din conducerea orașului sa îndeplinim obiectivul: accederea în play – off. Sper să rezolvăm joi si cu antrenorul și apoi vom începe sa aducem jucători. Vrem un lot de 25 – 26 de jucători dintre care trei portari”, a spus Mitran, care a precizat că Marian Ivan ar putea prelua funcția de manager general: ”Voi avea o discuție cu Marian Ivan pentru postul de manager general la FC Brașov.”

Noul președinte al FC Brașov spune că bugetul pentru sezonul viitor de Liga 2 va fi de 1,7 milioane de euro din care 300.000 de euro vor fi alocați Centrului de Copii și Juniori al clubului. Mitran a plusat și a anunțat că va aduce din sponsorizări peste 500.000 de euro.

Laurențiu Popescu și Vasile Constantin rămân la Brașov

Mitran a anunțat că a ajuns la un acord cu U Craiova, iar Vasile Constantin și Laurențiu Popescu vor continua la FC Brașov, după ce cei doi jucători se întorseseră la clubul de care aparțin contractual.

Din organigrama clubului vor face parte Vasile Dochița (vicepreședinte), Cristian Mățău (secretar general), Adrian Szabo (director tehnic), Șerban Moraru (director sportiv), Ilie Luca (delegat tehnic, organizator de competiții), iar Mugurel Buga va coordona departamentul de scouting.

FC Brașov și-a stabilit patru amicale

FC Brașov va face un cantonament local de două săptămâni, iar până acum au fost perfectate și patru meciuri amicale: cu Farul Constanța, pe 29 iunie, cu FC Hermannstadt, la Sibiu, în 9 iulie, iar pe 15 și 19 iulie, la Brașov, cu Unirea Slobozia și SC Oțelul Galați.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-i-a-luat-fata-lui-dan-alexa-si-este-favorit-sa-antreneze-fc-brasov-reactia-lui-alexa-dupa-negocieri-19235538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-s-a-prezentat-singur-la-fc-brasov-primarul-coliban-si-consilierul-badulescu-au-lipsit-de-la-prezentarea-noului-presedinte-al-clubului-de-sub-tampa-marian-ivan-manager-general-19235509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/drama-in-fotbalul-brasovean-a-murit-marian-paraschivescu-fost-fotbalist-la-fcm-brasov-si-metrom-19235455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reunire-pe-repede-inainte-fara-antrenor-si-cu-multe-absente-la-fc-brasov-19235439

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/toporul-de-la-codlea-ovidiu-sterian-debut-la-17-ani-in-liga-1-am-fost-si-eu-surprins-cand-am-aflat-19400732

Adi MARICA 23 Jun. 2022, 11:18 Liga 2
Pe aceeași temă