Valentin Suciu i-a luat faţa lui Dan Alexa şi este favorit să antreneze FC Brașov. Reacția lui Alexa după negocieri

Adi MARICA 23 Jun. 2022, 01:09 Liga 2
Valentin Suciu i-a luat faţa lui Dan Alexa şi este favorit să antreneze FC Brașov. Reacția lui Alexa după negocieri

Valentin Suciu (41 de ani) este ca și instalat ca antrenor principal la FC Brașov, echipă care a dat, miercuri, start pregătirii noului sezon de Liga 2 cu un nou președinte, în persoana lui Marin Mitran, și cu o primă ședință de antrenamente condusă de directorul tehnic Adrian Szabo.

Valentin Suciu a devenit principalul favorit să antreneze FC Brașov

Suciu, ultima dată antrenor la FK Miercurea Ciuc, tot în Liga 2, a ajuns miercuri seară la Brașov și a purtat o primă rundă de discuții cu șefii clubului, iar astăzi, joi, cele două părți ar putea bate palma.

În cariera de antrenor, Valentin Suciu a mai condus FC Zagon, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FK Miercurea Ciuc. Cu Sepsi a promovat din Liga 4 până în Liga 1 în ani consecutivi (2013-2017), iar cu Miercurea Ciuc a bifat o promovare din Liga 3 în Liga 2 (2019).

De ciucani s-a despărțit la jumătatea lunii martie a acestui an, la finalul sezonului regular al Ligii 2, după ce echipa a ratat accederea în play-off. A stat patru ani pe banca formației din Miercurea Ciuc.

Dan Alexa nu a ajuns la un acord cu șefii Brașovului

Suciu îi ia, astfel, fața lui Dan Alexa (42 de ani), ultima dată la CSM Reșița, cu care a ratat promovarea în Liga 2 în această vară.

Dan Alexa a fost luni la Brașov și a purtat negocieri pentru preluarea postului de antrenor la FC Brașov. Cele două părți nu au ajuns la un acord.

”În cinci ani de Liga a 2-a ca antrenor am trei promovări și două play-off-uri jucate. La Brașov nu a fost vorba de pretenții exagerate, asta vă spun cu siguranță”, a declarat Dan Alexa după ce nu a ajuns la un acord să preia banca tehnică a FC Brașov.

  • Antrenorii care au condus FC Brașov în sezonul 2021-2022 de Liga 2: Ilie STAN (et. 1-9, 9 jocuri) / Andrei ȘANTA (et. 10-13, 4 jocuri) / Călin MOLDOVAN (et. 14-19 / 1-7out / 2baraj, 14 jocuri) – în etapa 6 a play-out-ului, FC Brașov a stat.

Antrenorului care a reușit menținerea echipei în Liga 2, în urma unui baraj cu Poli Timișoara, conducerea FC Brașov i-a ”mulțumit” prin neprelungirea contractului. Călin Moldovan a fost și cel care a promovat Corona Brașov în eșalonul secund, în vara trecută, club care avea să îi cedeze locul în Liga 2 nou-înființatei FC Brașov Steagul Renaște, căreia primăria i-a cedat apoi brandul FC Brașov.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Adi MARICA 23 Jun. 2022, 01:09 Liga 2
Pe aceeași temă