Dusan Uhrin, despre situația pe care o are cu Dinamo, club căruia i-a cerut falimentul: ”Totul depinde de avocatul meu.” Răzvan Zăvăleanu, răspuns pentru antrenorul ceh | VIDEO

Dusan Uhrin, despre situația pe care o are cu Dinamo, club căruia i-a cerut falimentul: ”Totul depinde de avocatul meu.” Răzvan Zăvăleanu, răspuns pentru antrenorul ceh | VIDEO

Dinamo a intrat, în teorie, într-o nouă eră! Clubul a fost preluat, în proporție de puțin de peste 80 la sută, de către Red&White Management. Totuși, problemele vechi persistă pentru formația din ”Ștefan cel Mare”.

Dusan Uhrin jr. (55 de ani), antrenorul care a fost la cârma ”câinilor” pe finalul sezonului retrogradării istorice în Liga 2, a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre situația actuală pe care o are cu clubul.

Bucureștenii sunt nevoiți să-i achite acestuia restanțe salariale, reprezentând datorii curente. Cehul a recunoscut că a avut o discuție cu Vlad Iacob, administratorul special al alb-roșiilor, în cursul săptămânii trecute.

Dusan Uhrin: ”Am bani de primit de la Dinamo. M-au sunat pentru a amâna restanțele”

Timpuri noi, obiceiuri vechi pentru Dinamo. Intrați, în teorie, într-o nouă eră, pe ”câini” îi ”bântuie” trecutul.

Bucureștenii au datorii peste datorii către foști jucători sau angajați. Din sursele noastre, au bani de luat, pentru sezonul trecut, Mirko Ivanovski, Cătălin Carp, Alexandru Răuță, Andreas Mihaiu, Andrei Radu sau Răzvan Grădinaru. Sumele de bani pe care trebuie să le primească unii dintre ei reprezintă datorii curente.

Conform ”Buletinului de insolvență” pe luna ianuarie 2023, și Dusan Uhrin jr. apare cu o sumă în tabel. Aici intervine, însă, o problemă. Antrenorul își cere drepturile pe două luni, mai și iunie 2022, adică 12.800 de euro. În caz contrar, a cerut intrarea în faliment a clubului.

În schimb, RTZ, administratorul judiciar, încearcă să demonstreze că cehul nu a mai fost la muncă în luna iunie. Astfel, dacă li s-ar da câștig de cauză în acest sens, bucureștenii ar trebui să plătească doar 6.400 de euro.

Actualul antrenor al celor de la Viagem Pribram, liga secundă din Cehia, a vorbit, pentru ProSport, despre situația curentă a sa cu Dinamo: ”Da, am bani de primit de la Dinamo. M-a sunat Vlad Iacob, săptămâna trecută, pentru a amâna plata restanțelor până la vară. Nu știu dacă pot intra în faliment sau nu. I-am dat numele avocatului eu. Va trebui să vorbească cu el, eu nu pot să zic nimic altceva. Totul depinde de avocatul meu, practic, el va lua decizia pentru mine, sigur, după ce vom discuta. Până acum am vorbit doar prin telefon. Sunt mai degrabă trist decât supărat pe ceea ce se întâmplă, pe întreaga situație.”

”N-am urmărit Dinamo în acest sezon”

Antrenorul care a stat pe banca tehnică inclusiv la barajul de retrogradare/promovare cu ”U” Cluj a vorbit și despre meciul cu ”Șepcile roșii”: ”Nu știu nimic de zvonurile legate de barajul cu U Cluj sau despre vreun blat. Întrebați jucătorii. Pentru mine este istorie, rămâne în trecut, eu am făcut tot ceea ce am putut pentru a încerca să salvez clubul de la retrogradare.”

Dinamo are, în acest moment, soarta în propriile mâini pentru a prinde play-off-ul în liga secundă. Totuși, antrenorul din Cehia nu este la curent cu rezultatele sportive sau schimbările care s-au produs la club.

”Nu i-am urmărit în acest sezon de Liga 2. Nu am avut timp, m-am concentrat pe clubul meu. Nu prea sunt la curent cu ceea ce se întâmplă la Dinamo. Nu știam nici despre noii proprietari ai clubului”, a spus Dusan Uhrin jr, care a fost antrenor la Dinamo în trei rânduri: 2019-2020, 2021 și 2022.

Răzvan Zăvăleanu: ”A doua zi după retrogradare, domnul Uhrin, fără să lase măcar un program de pregătire, aflat sub contract pentru încă o lună, a plecat acasă”

Învitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, a fost, printre altele, despre conflictul cu Dusan Uhrin jr..

Zăvăleanu a explicat de ce nu consideră corect ca antrenorul ceh să primească toți banii pe care îi solicită, 12.800 euro, adică ultimele două salarii din contract.

(n.r. cei care fac cereri pentru plata datoriilor sunt ignorați și cer falimentul) În ceea ce privește jucătorul Andrei Radu, aveți perfectă dreptate. În ceea ce îl privește pe domnul Uhrin, aș vrea să precizez că nu l-a ignorat nimeni, dar înainte de a face cererile pe care le-a făcut nu ne-a căutat, nu ne-a contactat.

Iar pe de altă parte, noi nu avem o problemă cu banii pe care trebuie să îi plătim pentru perioada în care a lucrat la Dinamo, dar vreau să vă reamintesc că a doua zi după retrogradare, domnul Uhrin, fără să lase măcar un program de pregătire, aflat sub contract pentru încă o lună, a plecat acasă. Nu găsesc că ar trebui plătiți acești bani, nu mi se pare nici moral corect, dar nici legal. Asta a fost discuția între noi și domnul Uhrin: nu vă plătim pentru perioada în care ați plecat. Așa ar trebui, așa ar fi logic.

(n.r. Uhrin spune că a fost sunat de către Vlad Iacob pentru a accepta amânarea plății datoriilor) Nu știu, nu mi-a zis Vlad că a făcut lucrul ăsta. Cert e că există un litigiu pe rol, partea asta financiară ne aparține și nu am fost de acord să îi plătim pentru perioada în care nu a mai lucrat efectiv la Dinamo. Îi recunoaștem datoria până la data retrogradării, dar ulterior a plecat fără să ne zică la revedere”, a spus Răzvan Zăvăleanu la ProSport LIVE.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-radu-s-a-saturat-sa-si-astepte-banii-si-ameninta-dinamo-cu-falimentul-reactia-lui-vlad-iacob-19261716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-de-parere-ca-dinamo-va-fi-din-ce-in-ce-mai-bine-19261705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-marcatorii-lui-dinamo-in-meciul-cu-unirea-constanta-luat-prin-surprindere-de-un-suporter-a-primit-o-prima-chiar-pe-gazon-19261693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-a-avut-lipici-la-gol-si-contra-unirii-constanta-mi-as-fi-dorit-sa-se-pastreze-echipa-din-prima-parte-a-sezonului-fostul-stelist-si-a-declarat-admiratia-pentru-suporteri-19261668

Pe aceeași temă