OFICIAL | Dinamo are un nou acționar majoritar și anunță ceea ce urmează. Un fost rapidist e noul conducător al clubului: ”Nu promitem minuni, construim realități”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2023, 20:48 Liga 2
OFICIAL | Dinamo are un nou acționar majoritar și anunță ceea ce urmează. Un fost rapidist e noul conducător al clubului: ”Nu promitem minuni, construim realități”

Ziua de Dragobete din acest an, 24 februarie 2023, va fi o dată importantă în istoria clubului Dinamo. A doua cea mai importantă echipă din fotbalul românesc are un nou acționar majoritar și speranțe că îi va fi mai bine.

Dinamo confirmă prin administratorul său special, Vlad Iacob, printr-un comunicat intitulat ”Schimbare fundamentală la Dinamo”, informațiile publicate astăzi în exclusivitate de ProSport.

Red&White 2022 Management este noul acționar majoritar.

Dinamo are un nou acționar majoritar: Red&White 2022 Management

Noul acționar majoritat al clubului Dinamo deține începând de astăzi, 24 februarie 2023, 80,7758 la sută din acțiuni, după ce le-a preluat pe cele ale Lotus Perfect Product SRL (72,7758 la sută) și Asociația ”Peluza Catalin Hildan” (8 la sută).

Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, ”vor coordona un proiect integrat de reorganizare”, anunță Vlad Iacob, dezvoltând apoi despre ce este vorba.

”Începem astăzi un proiect care își propune, să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competență, responsabilități și obiective concrete. Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucția acestui club. Implicarea mea în acest proiect reprezintă o inițiativă personală, care nu implica nicio companie în care sunt acționar. Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate”, a transmis Eugen Gheorghe Voicu, președinte al Consiliul de Administrație al Red&White 2022 Management.

Andrei Nicolescu, președinte / director general la Dinamo

Andrei Nicolescu, în trecut implicat în proiectul actualului Rapid, își asumă responsabilitatea de a fi noul președinte / director general al clubului Dinamo.

”Pregătim acest pas de mai multă vreme și salut decizia DDB și a domnului Serdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezența determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea și știința de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu si contam pe pasiunea, expertiza și motivația lui Vlad Iacob – in calitate de administrator special, cat si pe implicarea si know-how-ul administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu – piloni de baza in proiect, și esential, pe unitatea intregii echipe. De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”, a declarat Andrei Nicolescu.

Comunicatul clubului Dinamo:

”SCHIMBARE FUNDAMENTALA LA DINAMO
Dinamo 1948 S.A., prin Administratorul Special Vlad Iacob informează:
Red&White 2022 Management a devenit acționarul majoritar al Societății, deținând 80,7758% din actiuni începând de astăzi, 24 februarie 2023. Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%).
În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale:
• elaborarea si aprobarea unui nou plan de reorganizare;
• asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare susținerii performantei sportive în vederea calificării în play-off;
• îndeplinirea procedurilor și condițiilor necesare obținerii licenței pentru sezonul următor.
În perioada imediat următoare se va stabili noua structură de management, iar până în data de 3 martie 2023 va fi organizată o conferință de presă pentru a prezenta viziunea și prioritățile noului acționariat.
24.02.2023”

  • La începutul anului, Vlad Iacob anunța public faptul că Dinamo are nevoie până la data de 30 aprilie de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru a continua să funcționeze și să obțină licența pentru sezonul viitor, de Liga 2, respectiv prima ligă, în cazul în care va promova.
  • Tot administratorul special al clubului Dinamo comunica faptul că sunt datorii de 9,5 milioane de euro, însă se speră la reducerea lor la aproximativ 3,5 milioane de euro.

Dinamo, la trei puncte de ultimele două poziții care duc în play-off, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2

În acest moment, Dinamo ocupă locul 9 în Liga 2, cu 24 de puncte acumulate după 16 etape, fiind la egalitate cu FC Brașov, clasată pe locul 8 și care are un meci în plus disputat.

Dinamo joacă luni, de la ora 17:00, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, cu Unirea Constanța, ultima clasată în Liga 2, în încheierea etapei a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

Echipa alb-roșie este la trei puncte de ultimele două poziții calificabile în play-off-ul de promovare, ocupate de Unirea Dej și Gloria Buzău, aceasta din urmă având un meci în plus disputat.

Ulterior, Dinamo mai are meciuri cu CS Comunal Șelimbăr (la Sibiu) și Poli Timișoara (acasă).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-badea-a-intermediat-vanzarea-clubului-dinamo-imagini-exclusive-de-la-negocierile-purtate-de-dorin-serdean-cu-redwhite-exclusiv-19261100

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sondajul-ddb-din-toiul-noptii-care-anunta-posibila-vanzare-a-lui-dinamo-foto-cu-cei-care-poarta-negocieri-secrete-cu-dorin-serdean-azi-pare-a-fi-ziua-decisiva-exclusiv-19261006

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-vlad-iacob-dupa-ce-peluza-catalin-hildan-i-a-propus-un-post-de-conducator-la-dinamo-lui-ionut-lupescu-ar-fi-trebuit-sa-fiu-si-eu-de-acord-19260089

Marius ANGHEL 24 Feb. 2023, 20:48 Liga 2
Pe aceeași temă