Tentația Dinamo, prea mare pentru Florentin Petre! Singura cerință a legendei ”câinilor” pentru a părăsi nou-promovata în Liga 2 Unirea Ungheni pentru a se alătura clubului bucureștean

Cătălin MUREȘANU 11 Jun. 2024, 19:02 Liga 2
Tentația Dinamo, prea mare pentru Florentin Petre! Singura cerință a legendei ”câinilor” pentru a părăsi nou-promovata în Liga 2 Unirea Ungheni pentru a se alătura clubului bucureștean

Florentin Petre (48 de ani) revine la Dinamo. Antrenorul a promovat cu Unirea Ungheni în Liga 2, însă a preferat să accepte oferta conducerii clubului la care s-a format, a jucat și antrenat.

Fostul căpitan va fi ”secundul” lui Zeljko Kopic.

Florentin Petre revine acasă, la Dinamo. Fostul căpitan a acceptat oferta acționarilor

Dinamo a schimbat liniile pe banca tehnică. Ultima mutare a acționarilor din cadrul Red&White este cooptarea lui Florentin Petre, cel care revine la echipa pentru care a jucat în 259 de partide și pe care a mai condus-o din postura de ”secund”. Post pe care îl va ocupa acum, informația fiind oferită, în premieră, de Fanatik.

După ce echipa s-a salvat în urma barajului de la retrogradare, cu multă șansă și emoții, șefii de la Red&White l-au reconfirmat în funcție pe Zeljko Kopic, însă au renunțat la mai toți colaboratorii săi. Pe rând, Sorin Colceag, antrenor secund în ultima perioadă, a fost anunțat că roș-albii renunță la serviciile tale, au urmat maseurii și chiar celălalt antrenor secund, Iulian Mihăescu, cel căruia i-a fost propusă varianta de a continua la Centrul de Copii și Juniori.

A plecat chiar și Marijo Tot, croatul adus de Zeljko Kopic în decembrie anul trecut. Se pare că între cei doi au intervenit diferențe de viziune.

Petre a avut o singură cerință, o scurtă vacanță

În locul acestora, alături de Kopic au fost aduși doi antrenori de la CCJ, Victor Petcu, cel care figurează, conform site-ului oficial al „câinilor”, la grupa Under 17 și George Marcu, de la Under 16.

Primul a mai lucrat, în urmă cu ceva timp, la Rapid, același lucru fiind valabil și în cazul nutriționistul spaniol, Javier Rodriguez Rocinau.

Pentru a echilibra banca și a puncta în fața suporterilor după ce au renunțat la Iulian Mihăescu, șefii l-au convins pe Florentin Petre să se alăture staffului, după ce au purtat discuții și cu Bogdan Lobonț.

Cine este Florentin Petre pentru Dinamo?

Fostul căpitan al ”câinilor” a antrenat în sezonul recent încheiat în Liga 3, la Unirea Ungheni, formație pe care a promovat-o în Liga 2, însă ”tentația Dinamo” a fost prea mare și, astfel, legendarul mijlocaș al ”câinilor” a acceptat oferta clubului la care s-a format și pentru care a jucat o lungă perioadă.

”Peter” a cerut un singur lucru, o scurtă vacanță în care să se odihnească după sezonul lung și greu avut la Ungheni.

Florentin Petre nu are nevoie de prezentare în fața suporterilor dinamoviști. Produs al academiei, monument de atașament față de club, mijlocașul a jucat pentru „câini”, cu o pauză de jumătate de sezon împrumut la UTA, din 1995 și până în 2006.

Recenzia incredibilă sună cam așa, trei titluri și cinci Cupe, după cum urmează: 1999/2000 – event, 2000/2001 – Cupa, 2001/2002 – titlul, 2002/2003 – Cupa, 2003/2004 – event, 2004/2005 – Cupa, 2005/2006 – Supercupa. Peste 150 de meciuri. În cupele europene, Florentin Petre a strâns toate decorațiile rezultatelor de gală reușite de Dinamo în perioada anilor 2000, eliminarea lui Șahtior Donețk cu victorie în dublă manșă (2-0, 3-2), apoi succesul cu ȚSKA Moscova. Peste toate rămâne evoluția lui din partida cu Everton (5-1 în „Ștefan cel Mare”) cu golul său de kinogramă în poarta lui Nigel Martyn.

Florentin Petre a fost și antrenor secund la Dinamo și a pregătit și a făcut parte și din stafful echipei secunde a ”câinilor”.

Foto: PIXEL ProSport și ProSport

Cătălin MUREȘANU 11 Jun. 2024, 19:02 Liga 2
Pe aceeași temă