Continuă castingul la Dinamo după despărțirea de Ovidiu Burcă. Antrenorul Corvinului a fost printre variante, însă spune că a refuzat din start

Continuă castingul la Dinamo după despărțirea de Ovidiu Burcă. Antrenorul Corvinului a fost printre variante, însă spune că a refuzat din start

Continuă castingul la Dinamo, după despărțirea de Ovidiu Burcă. Conducătorii clubului bucureștean sunt în căutarea unui nou antrenor pentru echipă, iar în cursul zilei de miercuri s-au întâlnit cu mai mulți potențiali candidați pentru a-l înlocui pe cel care a reușit în vară o promovare surpriză.

ProSport a aflat ultimul nume-surpriză care s-a întâlnit cu Eugen Voicu și Andrei Nicolescu pentru a prelua frâiele echipei aflate în acest moment pe penultimul loc în SuperLigă.

Florin Maxim este și el pe lista lărgită, iar antrenorul divizionarei secunde Corvinul Hunedoara spune că nu este interesat să preia al doilea cel mai important brand din fotbalul românesc.

Ionuț Chirilă, întâlnire cu șefii clubului Dinamo după despărțirea de antrenorul Ovidiu Burcă

După ce în cursul zilei de miercuri, atât Ionuț Badea, cât și Florin Bratu, au fost la biroul lui Andrei Nicolescu pentru a discuta o posibilă preluare a postului de antrenor principal, ultima variantă apărută pe lista ”roș-albilor” va surprinde cu siguranță.

Din sursele ProSport, miercuri seară, Andrei Nicolescu și Eugen Voicu s-au întâlnit cu Ionuț Chirilă pentru a negocia o eventuală sosire a lui pe banca lui Dinamo. Fostul antrenor de la grupele de juniori ale ”câinilor”, cu mulți ani în urmă, este o prezență constantă în ultima perioadă la jocurile dinamoviștilor, fie că se joacă acasă sau în deplasare.

Contactat de reporterul ProSport, Chirilă a refuzat să comenteze informația.

Chirilă și-a anunțat, cu ceva timp în urmă, intenția de a prelua Dinamo, în cazul în care va fi ofertat. ”Dacă aş primi o propunere, normal că merg. Problema este că Dinamo are nevoie de un om care să construiască jucătorii, să-i transforme din perspective în certitudini. Dinamo nu-şi poate permite să cumpere jucători, nu are bani, trebuie să se descurce cu jucătorii pe care îi are şi să dezvolte acea forţă colectivă care echilibrează diferenţa de valori individuale dintre ei şi Rapid, FCSB, Farul. Doar aşa se pot face puncte şi Dinamo se poate salva de la retrogradare. Nimeni nu-ţi garantează că dacă aduci şase-şapte jucători, fără să fi demonstrat că poţi ridica valoarea celor care au fost până acum aici, poţi face ceva. Este un risc major pentru acţionarii care nu stau strălucit financiar, să facă nişte investiţii care ar putea duce către faliment. Cred că jucătorii lui Dinamo pot mult mai mult până în momentul acesta”, declara Ionuț Chirilă, potrivit AntenaSport, în urmă cu o lună.

Florin Maxim, pe lista lărgită a lui Dinamo, spune că a refuzat din start discuțiile

Conducătorii clubului Dinamo doresc să cântărească toate variantele pe care le au la dispoziție cât mai bine până la o decizie finală, iar pe lista lărgită se mai află inclusiv nume precum Florin Maxim, de la Corvinul Hunedoara, dar și Liviu Ciobotariu, rămas liber de contract după ce s-a despărțit de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Dacă Ciobotariu este considerat favorit de legenda Ioan Andone ca să preia Dinamo, Florin Maxim recunoaște că a fost contactat de clubul bucureștean, însă a refuzat din start. Maxim spune că vrea să-și ducă la capăt proiect cu Corvinul, club care tocmai a primit 1 milion de lei din partea Consiliului Județean Hunedoara, dar din cauza formei sale de organizare, club de drept public, nu poate promova mai sus de Liga 2, unde se află pe locul 2 după 14 etape, din postura de nou-promovată. Echipa sa este aproape de o calificare în sferturile Cupei României.

”Da, așa este. Au fost ceva discuții cu cei de la Dinamo, dar nu am avansat, pentru că eu am spus stop din start. Am promis, încă de când am venit aici, la Hunedoara, că mă voi implica total în acest proiect și vreau să-l duc până la capăt. Mă simt foarte bine aici, am sprijinul celor din stafful administrativ, domnul primar ne-a pus la dispoziție toate condițiile, așa că mergem mai departe. Mi-ar fi greu să renunț.

Sincer, e tentant pentru orice antrenor un astfel de interes, dar nu era momentul acum. Vreau să o iau pas cu pas în această meserie. Îmi doresc să ajung un nume în antrenorat, dar nu mă grăbesc. Cât despre situația de la Dinamo, pe mine nu mă speria. Sincer, o situație grea a fost și când am venit la Corvinul și echipa era în Liga 3, avea alt nume (n.r. – se numea CS Hunedoara). Dar am știut ce vreau și am adus lucrurile pe făgașul bun până în acest moment. Le mulțumesc celor de la Dinamo pentru că s-au gândit la mine și le doresc să-și atingă obiectivul din acest sezon”, a spus Florin Maxim pentru DigiSport.

O altă variantă propusă celo de la Dinamo este Constantin Gâlcă. Fostul stelist a rămas de curând fără angajament, după despărțirea la Radomiak Radom, din prima ligă poloneză. Antrenorul care a adus ultimul titlu la FCSB este, însă, scump, zvonindu-se că solicită peste un milion de euro anual pentru el și ceilalți membri ai staffului pe care îl conduce.

Cel mai probabil, conform surselor noastre, o decizie finală va fi luată în zilele următoare, iar noul antrenor de la Dinamo va fi anunțat până la finalul acestei săptămâni.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mai-multi-bani-publici-pentru-corvinul-19294625

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/ioan-andone-si-a-numit-favoritul-pentru-postul-de-antrenor-al-lui-dinamo-19784314

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/asa-a-plecat-ovidiu-burca-de-la-dinamo-intalnirea-cu-andrei-nicolescu-si-gabi-glavan-din-care-au-iesit-scantei-si-reprosuri-si-o-demisie-prezentata-a-doua-zi-lui-eugen-voicu-miercuri-tehnicianul-19783882

Pe aceeași temă