”Fără să stea pe gânduri”. Florentin Petre, prezentat de noua sa echipă după despărțirea de Unirea Ungheni: ”Un model! Înseamnă loialitate, respect și mentalitate de învingător”

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 21:23 Liga 2
”Fără să stea pe gânduri”. Florentin Petre, prezentat de noua sa echipă după despărțirea de Unirea Ungheni: ”Un model! Înseamnă loialitate, respect și mentalitate de învingător”

Motivul despărțirii antrenorului Florentin Petre (48 de ani) de echipa pe care tocmai a promovat-o în Liga 2 a devenit oficial de astăzi, 12 iunie 2024.

Fostul internațional român și-a încheiat colaborarea cu Unirea Ungheni, unde era antrenor principal și putea antrena din nou în Liga 2, pentru a fi antrenor secund la Dinamo, clubul său de suflet.

Bucureștenii au anunțat cooptarea în stafful tehnic condus de Zeljko Kopic.

Florentin Petre, prezentat de Dinamo după despărțirea de Unirea Ungheni

Florentin Petre a fost numit pe banca echipei din Ungheni la finalul lunii octombrie 2023 și a reușit să o promoveze în premieră în Liga 2 după barajele cu SCM Zalău (3-0 acasă și 1-1 în deplasare) și Gloria Bistriţa Năsăud (2-2 în deplasare și 2-1 acasă).

La cinci zile distanță de la accederea istorică în eșalonul secund, Unirea Ungheni a anunțat despărțirea de antrenorul Florentin Petre, fără a și explica motivul rupturii. S-a aflat însă rapid faptul că legenda dinamovistă se întoarce la clubul alb-roșu.

Anunțul oficial al celor de la Dinamo privind acordul cu Petre a fost făcut miercuri, 12 iunie.

”Florentin Petre revine la Dinamo după aproape 9 ani de carieră în antrenorat.
Micuț, 1.66 m, dar imens ca jucător, Florentin Petre este creația Centrului de Copii și Juniori din cadrul clubului nostru și reprezentantul unui spirit de dinamovist din ce în ce mai greu de găsit în lumea de astăzi.
A promovat în urmă cu câteva zile în Liga 2, ca antrenor principal al Unirii Ungheni.
Le-a mulțumit mureșenilor și, fără să stea pe gânduri, a acceptat propunerea de a face parte din staff-ul tehnic al echipei noastre, ca antrenor secund al lui Željko Kopić.
Un model pentru toate generațiile de dinamoviști, atât în teren, cât și pe bancă, Florentin Petre înseamnă loialitate, respect și mentalitate de învingător, valori uitate în fotbalul nostru de zi cu zi.
Jucătorul Petre
12 sezoane la Dinamo, din 1994 în 2006
9 trofee în tricoul alb-roșu
» Campion al României (2000, 2002, 2004)
» Cupa României (2000, 2001, 2003, 2004, 2005)
» Supercupa României (2005)
278 jocuri / 46 goluri în Liga 1
53 de selecții / 6 goluri pentru echipa națională
Cu România a participat la Euro 2000 și 2008
39 de jocuri / 7 goluri în cupele europene
5 este numărul echipelor la care a evoluat în carieră: Dinamo, UTA, CSKA Sofia, Terek Groznyi și Victoria Brănești
» Campion al Bulgariei, cu CSKA Sofia (2008)
Antrenorul Petre
» Dinamo 2 – secund (2012)
» Dinamo – secund (2013)
» FC Brașov – secund (2014)
» Dinamo – secund (2015)
» Dinamo 2 – principal (2015)
» Dinamo – scouting (2016)
» FC Brașov – secund (2017)
» Luceafărul Oradea – secund (2017)
» Foresta Suceava – principal (2017-2018)
» Dacia Unirea Brăila – principal (2018-2021)
» Ceahlăul Piatra Neamț – principal (2022)
» Unirea Ungheni – principal (2023-2024)
Promovare Liga 2 2021 Dacia Unirea Brăila
Promovare Liga 2 2024 Unirea Ungheni”, sună anunțul clubului Dinamo, însoțit de următătorul colaj:

Schimbări în stafful tehnic condus de Zeljko Kopic

Luni seară, Dinamo anunța modificări în stafful tehnic condus de Zeljko Kopic, însă în el nu era menționat și Florentin Petre, chiar dacă antrenorul Unirii Ungheni acceptase oferta la acel moment.

”Vacanța de două săptămâni, anunțată de antrenorul principal Željko Kopić, s-a sfârșit.
Dinamo și-a reluat astăzi pregătirile pentru un nou sezon de SuperLigă cu un singur obiectiv, revenirea echipei în elita fotbalului.
Prima zi de fotbal a început dimineață, la ora 8:00, la vizita medicală și a continuat, la ora 18:00, cu un antrenament pe terenul central al bazei de pregătire de la Săftica.
Reunirea dinamoviștilor a venit cu schimbări în staff-ul tehnic și medical al echipei.
Le mulțumim pe această cale celor trei antrenori secunzi Marijo Tot, Iulian Mihăescu și Sorin Colceag pentru profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului, pentru atașamentul demonstrat față de club.
Au plecat tehnicieni experimentați, au venit antrenori tineri, licențiați, formați în Academia Dinamo, Victor Petcu de la U17 și Adrian Marcu de la U16.
Antrenorul de portari Alessandro Caparco, „preparatorii” Aleksa Boskovic și Mădălin Udrea, precum și medicul Haj Kanameh Talal au fost confirmați în funcții.
Staff-ul medical a suferit modificări pentru noul sezon competițional.
Îi mulțumim lui Constantin Covaciu, lui Dănuț Covaciu și suntem bucuroși să-i avem alături de noi pe maseurii Bogdan Ionescu, Alin Grosu și Andrei Brăteanu.
Lotul dinamoviștilor va avea din acest sezon un nutriționist, specializat în Spania, Javier Rodriguez Rocinau.
Aceste schimbări în staff-ul tehnic și medical sunt doar primii pași pentru a forma o echipă competitivă, pentru a vorbi despre performanță la Dinamo”, a sunat anunțul clubului Dinamo, salvat de la retrogradare în urma unui baraj câștigat în fața divizionarei secunde CS Mioveni.

Foto: PIXEL ProSport și Dinamo București 

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 21:23 Liga 2
Pe aceeași temă