S-a vândut Dinamo: Dorin Șerdean a acceptat oferta celor de la Red&White | EXCLUSIV

UPDATE 15.00: Așa cum ProSport a anunțat în această dimineață, interesul firmei Red&White pentru Dinamo s-a certificat.

Din sursele noastre, principalul acționar al clubului, Dorin Șerdean, a acceptat oferta, iar mâine, 25 februarie 2023, într-o conferință de presă sau printr-un comunicat, Red&White o să anunțe parafarea înțelegerii.

”Nu pot să confirm sau să spun mai multe pe marginea acestui subiect. Am semnat un acord de confidențialitate. E tot ce pot să spun în acest moment”, a declarat Dorin Șerdean pentru ProSport.


Textul inițial:

Sondajul DDB, din toiul nopții, care anunță posibila vânzare a lui Dinamo. FOTO cu cei care poartă negocieri secrete cu Dorin Șerdean. Azi pare a fi ziua decisivă | EXCLUSIV

De mai bine de o săptămână, în spatele cortinei, reprezentanții firmei Red&White 2022 Management SRL și Dorin Șerdean au intensificat negocierile secrete pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni deținut de omul de afaceri ardelean prin firma Lotus la clubul Dinamo.

Red&White intenționează să cumpere și o parte din pachetul deținut de Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”.

În acest sens, fanii din programul Doar Dinamo București (DDB) au fost invitați să voteze în cadrul unui sondaj postat în miez de noapte.

Sondaj în miez de noapte pentru membrii din programul Doar Dinamo București

În toiul nopții, miercuri spre joi, dinamoviștii din programul Doar Dinamo București au fost invitați să voteze pe platforma programului:

”Sunteți de acord ca, în cazul în care un investitor / grup de investitori preia pachetul majoritar de acțiuni de la LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL, Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” să cedeze, la același preț/acțiune, un procent, dar fără scăderea participației Asociației sub 10%? Banii se vor întoarce în club ca aport la capitalul social.”

Fanii se puteau exprima în două variante: ”Da” sau ”Nu”.

Sondajul postat, în miez de noapte, pentru membrii programului Doar Dinamo București

Sondajul, lansat de liderii APCH, asociație care, în acest moment, deține 20,06 la sută din SC Dinamo 1948 SA, are în spate negocieri intense purtate de mai multe zile între Dorin Șerdean, administratorul Lotus Perfect Products SRL, și firma Red&White 2022 Management SRL.

  • 72,8 la sută din acțiuni deține Dorin Șerdean, prin Lotus Perfect Products SRL.

”Red&White” a fost înființată în octombrie 2022 și, conform Oficiului Național al Registrului Comerțului, are drept asociați pe Andrei Nicolescu, cu 60 la sută, respectiv Eugen Gheorghe Voicu, cu 40 la sută. Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special de la Dinamo, figurează ca administrator al societății.

 

Dacă pe Andrei Nicolescu, bun prieten cu antrenorul Ovidiu Burcă, fanii îl știu în urma implicării sale la Academia Rapid, Eugen Voicu este fondatorul și acționarul majoritar al firmei Certivest, cea mai mare societate independentă din România de administrare a investițiilor. De altfel, Certinvest și Red &White au sediul în aceeași clădire din București.

Negocieri aprinse și deschise. Se semnează în acest final de săptămână?

Dar să revenim la negocierile cu Dorin Șerdean. Din informațiile noastre, în ultima săptămână, între fostul președinte executiv al ”câinilor” și Andrei Nicolescu, Vlad Iacob, Dorin Iacob și Eugen Voicu au existat mai multe runde de negocieri, față în față sau prin intermediul internetului.

La începutul lunii februarie, Șerdean a primit o ofertă de 400.000 euro din partea ”Red&White”, de atunci discuțiile pentru parafarea înțelegerii fiind deschise și aprinse pe marginea unor puncte/solicitări din contractul propus de ”potențialii investitori”. Mai mult, așa cum este menționat și în sondajul din DDB, cei de la ”Red&White” doresc să cumpere și 10 la sută din acțiunile APCH.

Nicolescu, Voicu și familia Iacob au fost, împreună, la meciul de handbal

Reporterul ProSport i-a surprins, joi, în tribunele de la Sala Polivalentă, acolo unde s-a disputat meciul de handbal din Champions League dintre Dinamo și GOG, pe oamenii care se află în mijlocul acestor negocieri. Andrei Nicolescu, Dorin și Vlad Iacob și Eugen Voicu au urmărit, împreună, partida ”dulăilor”. Imediat după meci, mai precis la ora 22:30, pe pagina DDB a fost postat sondajul în care se poate vota până în această seară, mai precis la simbolica oră 19:45.

Sursele ProSport spun că, în spatele Red&White 2022 s-ar afla și alți oameni de afaceri care, pentru moment, doresc să rămână discreți, printre ei fiind și doi dintre cei trei asociați ai firmei One, societate care a negociat, în vara anului trecut, prin intermediul familiei Iacob, preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dorin Șerdean.

În acest context, Red&White pare mai mult un paravan pentru alți oameni de afaceri strânși în jurul lui Nicolescu și Voicu. De notat că, în luna august 2022, Andrei Nicolescu a creditat SC Dinamo 1948 SA cu aproximativ 100.000 euro, sumă virată în două tranșe, 415.000 lei, respectiv 15.000 euro.

Pe aceeași temă