Corvinul și Chindia, meci direct la Hunedoara pentru a doua oară în mai puțin de o lună. Florin Maxim a comentat depunctarea echipei din Târgoviște: ”E frustrant, pentru că ei au şi un obiect clar”

Marius ANGHEL 20 Oct. 2023, 15:17 Liga 2
Corvinul și Chindia, meci direct la Hunedoara pentru a doua oară în mai puțin de o lună. Florin Maxim a comentat depunctarea echipei din Târgoviște: ”E frustrant, pentru că ei au şi un obiect clar”

Etapa a 10-a a Ligii 2 aduce față în față pentru a doua oară în acest sezon două echipe importante din campionat. Nou-promovata Corvinul primește din nou vizita retrogradatei din prima ligă Chindia Târgoviște, la mai puțin de o lună distanță de la jocul lor direct din etapa 1 a fazei grupelor Cupei României.

Superioară în clasamentul Ligii 2 atât la momentul jocului din Cupă, când s-a impus în fața propriilor spectatori cu scorul de 2-0, Corvinul vrea să repete rezultatul și în campionat.

Partida este programată duminică, 22 octombrie, de la ora 11:00, pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara.

Chindia joacă la Hunedoara după penalizarea primită din partea FRF. Florin Maxim: ”Presiune există şi pentru ei, cum există şi pentru noi”

Înaintea debutului etapei a 10-a, cea care face trecerea în partea a doua a sezonului regular, unul care nu are meciuri tur și retur, Corvinul ocupă ultima poziție calificabilă în play-off, 6, cu 15 puncte, la fel ca CSC Dumbrăvița, care are un golaveraj mai bun. Până acum, echipa hunedoreană nu a lipsit din Top 6, spre deosebire de Chindia, care nu a prins niciodată acest top, cu toate că s-a bătut cu pumnul în piept că își dorește promovarea și s-a considerat una dintre cele mai puternice formații din campionat.

Mai mult, Chindia a primit o lovitură în această săptămână, din cauza litigiului cu fostul său portar Cătălin Căbuz, Comisia de Disciplină și Etică a FRF aplicându-i o scădere de două puncte pentru neachitarea datoriei către acesta. Astfel, trupa dâmbovițeană a căzut trei poziții în clasament în urma acestei depunctări.

Despre această situație pe care o traversează fosta prim-divizionară din ultimele patru sezoane a vorbit și antrenorul adversarei din acest weekend, Florin Maxim. Acesta consideră că există o presiune pe jucătorii Chindiei, însă presiune au și jucătorii Corvinului, cu toate că ei nu ar trebui să aibă, din moment ce echipa nu are drept de promovare și probleme privind retrogradarea nimeni nu crede că vor exista.

”Sunt lucruri interne pe care noi nu le ştim, am aflat din presă despre această decizie. Cred că nu e uşor pentru un jucător să îţi fie luate din punctele pe care le-ai obţinut pe teren, e frustrant, pentru că ei au şi un obiect clar: promovarea. Presiune există şi pentru ei, cum există şi pentru noi, pentru că ne dorim să scoatem maximum din fiecare meci. Va fi un meci cu încărcătură, pentru că şi noi venim după trei meciuri fără victorie, ei la fel, cu toate luptele interne, cu schimbările avute la nivel administrativ… dar totul depinde de jucători şi de cum se exprimă pe teren”, a spus Maxim.

Corvinul a învins Chindia în Cupa României, în urmă cu mai puțin de o lună

În urmă cu mai puțin de o lună, la 27 septembrie, Corvinul și Chindia se întâlneau în etapa 1 a fazei grupelor Cupei României. Hunedorenii se impuneau pe teren propriu cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Marius Coman (4) și Alexandru Neașca (61 – penalty – foto), joc în care târgoviștenii au evoluat în inferioritate numerică după al doilea gol primit, când portarul Iustin Popescu a fost eliminat pentru proteste. După acel meci, Maxim a avut ceva înțepături pentru adversar.

De atunci, Corvinul și-a continuat pasa neagră în campionat, fără să câștige (0-2 acasă cu CS Mioveni și 1-1 la CS Tunari), în timp ce Chindia a înregistrat un eșec (0-1 la FK Miercurea Ciuc) și o victorie (3-0 acasă cu Progresul Spartac).

În weekendul trecut, când în primele două ligi a fost pauză pe perioada meciurilor echipelor naționale, Corvinul a preferat să nu joace niciun amical, în timp ce Chindia a întâlnit-o pe teren propriu pe colega Campionii FC Argeș, cu care a remizat după ce a egalat in extremis, scor 1-1.

Florin Maxim, înainte de meciul din Liga 2 cu Chindia: ”Ştiu doar că nu va fi un meci simplu”

Antrenorul Corvinului consideră că jucătorii săi vor avea parte acum, contra Chindiei, de un meci cu totul diferit faţă de cel din Cupa României.

”Am mai jucat o dată, dar după cum a declarat antrenorul lor, la acea vreme, au menajat mai mulţi jucători la partida din Cupă. A fost strict decizia lor, nu ne priveşte strategia aleasă. Ştiu doar că nu va fi nici acum un meci simplu. Formează o echipă agresivă, au încercat la fiecare meci să pună presiune pe adversar, fac un presing foarte bun, au calitate şi experienţă pe linia de fund. O echipă bună, o echipă formată clar pentru a promova, din nou, în SuperLigă. Dar au slăbiciuni, de care sper să profităm. Am avut o săptămână cu antrenamente bune, ne-a prins bine pauza după jocul de la Tunari, i-am simţit bine pe băieţi, motivaţi şi hotărâţi să arate că am avut doar o perioadă puţin mai dificilă, dar că nu această este adevărata faţă a echipei”, e de părere Florin Maxim.

Înainte de debutul etapei a 10-a, care are startul vineri seară, Corvinul ocupă locul 6, cu 15 puncte, iar Chindia se află pe poziția a 11-a, cu 11 puncte, în urma penalizării primite din partea FRF.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-reactie-a-chindiei-dupa-ce-echipa-a-fost-depunctata-19288929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-depunctata-de-frf-19288910

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-care-face-trecerea-in-partea-a-doua-a-sezonului-regular-al-ligii-2-inregistreaza-o-premiera-in-privinta-meciurilor-televizate-programul-rundei-a-10-a-19288802

Marius ANGHEL 20 Oct. 2023, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă