Prima achiziție a Unirii Ungheni pentru Liga 2, un jucător fost la Astra, Petrolul și Steaua: ”E preocupat de fotbal.” Mureșenii au și o primă plecare din lot

Marius ANGHEL 18 Jun. 2024, 13:03 Liga 2
Prima achiziție a Unirii Ungheni pentru Liga 2, un jucător fost la Astra, Petrolul și Steaua: ”E preocupat de fotbal.” Mureșenii au și o primă plecare din lot

Jucătorul cu care Unirea Ungheni își începe campania de achiziții pentru prima participare în Liga 2 vine de la una dintre cele patru retrogradate în Liga 3 în această vară.

Dragoș Gheorghe, mijlocaș în vârstă de 25 de ani ultima dată fost la CS Tunari, semnează cu clubul din județul Mureș unde antrenor a fost numit Eusebiu Tudor.

Totodată, trupa echipată în roșu și albastru are și o primă plecare.

Dragoș Gheorghe, prima achiziție a Unirii Ungheni pentru Liga 2

Prima achiziție a Unirii Ungheni după promovarea în Liga 2 este Dragoș Gheorghe (foto). Micuțul mijlocaș ploieștean a evoluat ultima dată la CS Tunari, echipă care a retrogradat în Liga 3.

Pentru ilfoveni, fotbalistul crescut de Astra a jucat în 19 meciuri (1073 minute), 11 ca titular, și a înscris 4 goluri.

Gheorghe are pentru Astra 7 meciuri jucate în prima ligă și 15 în Liga 2, apoi a trecut la Petrolul, pentru care a apucat să evolueze doar în 4 partide de Liga 2, fiindcă mult timp a fost accidentat. Între Petrolul și CS Tunari a fost la Steaua, al cărui tricou l-a îmbrăcat în 11 jocuri din liga secundă.

”O să semnăm cu Dragoș Gheorghe. A fost la Petrolul Ploiești, a jucat la Astra. E un jucător de bandă, de 25 de ani, căsătorit, cu familie, preocupat de fotbal. Antrenorul îl cunoaște, dar, oricum, toți jucătorii care vin, – exact cum am procedat cu toți antrenorii pe care au fost aici – , trec prin filtrul lui în primul rând și după aia o să ajungă la noi, la conducere, ca să vedem dacă ne putem înțelege pe partea financiară. Dacă el dă ok-ul pentru jucător, atunci noi trecem mai departe și îl analizăm”, a spus președintele Adrian Pop, invitat la ”Arena Sport”, o emisiune a postului local M9TV.

Bruno Vasiu nu mai continuă cu echipa din Ungheni, Ionuț Bârstan ar putea pleca și el

Din informațiile Liga2.ro, o primă plecare de la Unirea Ungheni este cea a lui Bruno Vasiu, fundaș care va împlini 27 de ani luna viitoare și care în cariera sa a mai evoluat în Liga 2 pentru CSM Reșița, 20 de meciuri în două sezoane, în 2019 și 2020.

Acesta a fost în locul de 20 al Unirii în cele două baraje de promovare din această vară, însă s-a aflat pe banca de rezerve.

Totodată, din informațiile noastră, Ionuț Bârstan, mijlocaș în vârstă de 19 ani, care este împrumutat de la CFR Cluj, are oferte de la Farul și ”U” Cluj.

”În proporție de, să zic, 80 la sută, nucleul de jucători o să rămână, pentru că le-am prelungit contractele încă din iarnă, pe un an, pe doi, poate chiar pe trei sau cinci ani, în cazul jucătorilor mai tineri.

Astafei, Fulop, Horșia, sută la sută rămân, mai au contract un an cu noi și cu siguranță o să le propunem să rămână mai departe cu noi, pentru că ne dorim să avem oameni din județul Mureș, oameni aproape de sufletul nostru, pentru că știm că trag, au două lucruri pentru care își doresc ca echipa să meargă. Odată, prin faptul că sunt de aici, îi cunoaște lumea, îi știe, și au o responsabilitate în plus, față de un jucător care vine din exterior și sâmbăta pleacă.

Când am plecat la drum, ideea era să încercăm să aducem cât mai mulți jucători din județul Mureș, să-i aducem lângă noi, ca să putem să reușim să ne atingem obiectivul”, a mai spus Adrian Pop la M9TV.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 Jun. 2024, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă