CSM Alexandria, achiziție de ultim moment în poartă, a unui câștigător de Cupă și Supercupă! A debutat la jocul din Cupa România cu FC Botoșani

Marius ANGHEL 02 Nov. 2023, 15:58 Cupa României

CSM Alexandria a perfectat o nouă achiziție, cu șase meciuri rămase de disputat în 2023, patru în campionat și două în Cupa Românei. Teleormănenii și-au luat încă un portar, unul cu experiența primei ligi, ultima dată fost la UTA.

Este vorba despre Dragoș Balauru, goalkeeper originar din Poroschia, un sat aproape lipit de Alexandria, care la 11 noiembrie împlinește 34 de ani.

Balauru a debutat chiar astăzi la CSM Alexandria, în meciul din Cupa României cu FC Botoșani, disputat la Turnu Măgurele și câștigat in extremis cu scorul de 2-1.

Iosif Cristică s-a accidentat în meciul cu FK Miercurea Ciuc

CSM Alexandria l-a pierdut la ultimul joc, pentru o perioadă mai lungă, pe Iosif Cristică (30 de ani), jucător cu care a promovat în vară din Liga 3 și care a fost titular în acest sezon. La meciul de sâmbătă cu FK Miercurea Ciuc (scor 1-2), Cristică s-a accidentat și a fost înlocuit în minutul 82 cu Achiriloaei.

Cristică (30 de ani) a fost titular în toate cele 11 meciuri din acest sezon de Liga 2.

În lotul echipei antrenate de Alin Pînzaru se aflau încă trei portari, Alexandru Achiriloaei (22 ani), Ianoș Brînză (25 ani) și Ciprian Groza (18 ani), însă conducerea clubului a decis că e nevoie de un goalkeeper cu experiență, astfel că s-a ajuns la Balauru.

Dragoș Balauru, legitimat de CSM Alexandria, a debutat în meciul de Cupă cu FC Botoșani

Ultima dată la UTA, cu care a promovat în prima ligă în 2020, Dragoș Balauru era liber de contract din vară, când și-a încheiat conturile cu echipa arădeană pentru care a evoluat în 23 de meciuri de SuperLigă în ultimele trei sezoane. Din acest motiv a putut fi legitimat încă de acum și a și debutat în meciul cu FC Botoșani.

Teleormăneanul Balauru, care peste o săptămână va împlini 34 de ani, a mai jucat în cariera sa pentru AFC Filipeștii de Pădure, Petrolul Videle, FC Snagov, FCM Târgu Mureș (în două rânduri), Universitatea Cluj, Rapid, Viitorul Constanța, FC Voluntari, Daco-Getica București, Levadiakos (Grecia) și SCM Gloria Buzău.

În vara anului 2017 a câștigat Cupa României și Supercupa alături de FC Voluntari, în ambele partide fiind titular cu Astra (1-1, 5-3 la l.d.d.), respectiv Viitorul Constanța (1-0).

  • În campionatul trecut, 2022-2023, Balauru a evoluat în 9 meciuri pentru UTA în SuperLigă, cele mai multe într-un sezon de când activa pentru arădeni, și în 4 în Cupa României.

Foto: Răzvan Păsărică și Tudi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-argea-a-mai-luat-un-fundas-esteban-orozco-19291244

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/joi-au-loc-3-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291216

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenor-nou-la-avantul-reghin-19291224

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-dan-stupar-si-danut-coman-dupa-progresul-pecica-fc-hermannstadt-0-6-19291189

Marius ANGHEL 02 Nov. 2023, 15:58 Cupa României
Pe aceeași temă