Unirea Ungheni a prelungit împrumutul tânărului Ionuț Bârstan, după ce transferul a picat. Extrema, încă un sezon în lotul nou-promovatei

Andrei PASCU 04 Jul. 2024, 14:25 Liga 2
Unirea Ungheni a prelungit împrumutul tânărului Ionuț Bârstan, după ce transferul a picat. Extrema, încă un sezon în lotul nou-promovatei

Unirea Ungheni continuă să se întărească și a mai anunțat o mutare, fiind vorba, de această dată, de o prelungire a unui împrumut. Ionuț Bârstan, în vârstă de 20 de ani, va mai continua un sezon la nou-promovata în Liga 2, de la CFR Cluj.

Cluburile au ajuns la acord pentru o nouă cedare pe perioadă de timp a fotbalistului care evoluează pe poziția de extremă, înalt de 1.75 m.

Unirea Ungheni a obținut împrumutul lui Ionuț Bârstan, de la CFR Cluj

Unirea Ungheni a anunțat că a vrut să îl achiziționeze pe tânăr, dar CFR Cluj a refuzat transferul, mai ales că din sezonul următor, se pare, va dori să mizeze pe el din poziția jucătorului care îndeplinește criteriul regulii sub 21 de ani impuse în SuperLiga României.

Astfel, echipa din Liga 2 s-a mulțumit doar cu împrumutul lui Ionuț Barstan, până în vara anului următor. Trebuie precizat că extrema a fost de bază în echipa Unirii Ungheni în stagiunea trecută, fiind integralistă în toate jocurile Unirii Ungheni din Liga 3.

Vă anunțăm cu mare bucurie prelungirea împrumutului pentru încă 1 sezon a jucătorului Ionuț Barstan (2004), jucător legitimat la CFR Cluj, care a fost integralist în toate partidele noastre din sezonul recent încheiat!

Evoluțiile acestuia din sezonul promovării echipei noastre nu au trecut neobservate, la barajele de promovare acesta fiind urmărit în persoană de către reprezentanții unor cluburi de tradiție din fotbalul românesc, precum Universitatea Cluj și Farul Constanța, dar și de cluburi importante din Liga a II-a!

În urma intenselor negocieri cu CFR Cluj în vederea perfectării unui transfer, clubul din Gruia a refuzat cedarea definitivă a acestuia, fiind considerat o piesă de bază din garnitura tehnicianului Dan Petrescu pentru sezonul 2025/2026 atunci când Ionuț Barstan va îndeplini condiția de ‘Under’ la Liga I!

Ne bucură faptul că ‘diamantul’ feroviarilor a ales continuitatea la echipa care l-a propulsat, îi dorim multă baftă și cât mai multe reușite în tricoul C. S. Unirea Ungheni 2018!

FORZZA UNIREA! FORZZA UNGHENI!”, a transmis Unirea Ungheni.

Unirea Ungheni, activă la capitolul achiziții

Anterior, echipa din Ungheni a perfectat patru achiziții. Primul jucător cu care s-a înțeles a fost mijlocașului Dragoș Gheorghe, ex CS Tunari, iar apoi s-a înțeles și cu fundașul lateral Alin Chinteș, împrumutat de la Universitatea Cluj, mijlocașul Cosmin Bîrnoi, ultima dată la Unirea Dej, și mijlocașul Antonio Cruceru, ultima dată la Metaloglobus.

În aceeași zi în care Unirea Ungheni a anunțat prelungirea împrumutului fotbalistului de la CFR Cluj, miercuri, 3 iulie, a întâlnit ASF Pogăceaua, deținătoarea Cupei României în Mureș și clasata pe locul 3 în Liga a 4-a Mureș, într-un amical.

Însă, clubul nu a comunicat nimic în privința partidei de verificare, nici măcar care a fost scorul final sau măcar că a avut loc. Sâmbătă, 6 iulie, va urma încă o partidă test, cu Olimpic Zărnești, pe terenul echipei din Liga 3, de la ora 11:00.

Foto: Unirea Ungheni

Andrei PASCU 04 Jul. 2024, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă