Campionii FC Argeș a trecut de Vedița Colonești în Cupa României, însă nu fără emoții. Alexandru Pelici: ”Am trăit periculos până la final. E bine că ne-am calificat”

Marius ANGHEL 18 Aug. 2023, 13:41 Cupa României

Campionii FC Argeș este una dintre cele patru echipe din Liga 2 care au început noul sezon cu două remize și la mijlocul acestei săptămâni au înregistrat primul succes, nu în campionat, ci în Cupa României, în Turul 3.

Trupa alb-violetă a învins, joi după-amiază, Vedița Colonești, cu scorul de 2-1, astfel că s-a calificat în Play-off-ul Cupei, dar și-a ridicat moralul cu o victorie și înaintea celei de-a treia etape a Ligii 2.

  • Steaua (1-0 la Dunărea Călărași), Chindia Târgoviște (5-0 la CS Blejoi) și CS Mioveni (5-0 la SCM Râmnicu Vâlcea) au fost celelalte echipe din Liga 2 care în primele două runde din campionat remizaseră, iar în Cupa României au câștigat. Putea fi în această situație și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, însă aceasta a pierdut rușinos în fața echipei din Liga 3 Viitorul Șimian (scor 0-1).

Argeșul, victorie la limită cu Vedița Colonești, dar calificare în Play-off-ul Cupei României

În meciul disputat joi la Colonești, în fața echipei care în sezonul precedent al Ligii 3 a retrogradat, dar a fost invitată de FRF înapoi în competiție, Campionii FC Argeș a avut 2-0 la pauză, după reușitele lui Bogdan Rusu (21 – i-a pasat Haită și a înscris) și Valentin Buhăcianu (45 – cu șut în forță din interiorul careului).

Dacă prima repriză a fost controlată în totalitate de divizionara secundă argeșeană, parte a doua a adus și replica trupei din Olt. Vedița a prins curaj, a redus din diferență în minutul 62, prin Antonio Stan, iar apoi meciul s-a jucat pe contre. Ar fi putut egala trupa din Liga 3, dar să se desprinsă și Argeșul.

Alexandru Pelici, după succesul de la Colonești: ”Meciul ni l-am făcut noi greu”

S-a încheiat cu o victorie la limită a trupei piteștene, iar, la final, antrenorul Alexandru Pelici și-a spus nemulțumirile legate de evoluția elevitor săi în repriza secundă. Prima i-a plăcut, a lăudat evoluția jucătorilor săi, însă în a doua l-au dezamăgit din nou, ca în campionat, ratările din situațiile de gol create.

”Nu a fost un meci greu, ci o repriză mai grea față de cât ne așteptam, pentru că meciul ni l-am făcut noi greu. A fost un meci specific jocurilor de Cupă, jocuri în care orice se poate întâmpla, în care echipele din eșalon inferior încearcă se se autodepășească. Felicitări organizatorilor pentru ceea ce au făcut aici, astăzi, a fost o sărbătoare la Colonești. Pentru noi au fost două reprize distincte, o repriză în care am jucat ceea ce trebuia și am și marcat două goluri. În a doua repriză, în schimb, culmea, deși am avut mulți jucători cu maturitate în teren, în loc să închidem jocul, am avut situații să facem 3-0, să facem scor mai mare, să înscriem, am luat gol pe o contră, după care am avut momente în care ne-am pierdut capul și nu am gestionat cum trebuie finalul de joc. Din nou, chiar și după 2-1, am avut situații, a avut Buhăcianu singur cu portarul, a avut Angelov singur cu portarul. Deci au fost situații de a marca, trebuia să marcăm, nu am văzut-o”, a spus Pelici la microfonul FC Argeș TV.

”Jocul s-a jucat pe contre, de aceea nu sunt mulțumit”

În partea a doua a întâlnii, Rusu nu l-a putut învinge pe Preduț din 3 metri, când scorul era 2-0, apoi Mielea, de la Vedița, a trimis în transversală. Gazdele au redus din diferență, iar după aceea pentru Argeș a irosit o situație bună de a marca Buhăcianu, în timp ce Bessong a șutat peste poartă din 6 metri și a ratat egalarea.

Pentru acest meci, Pelici a trimis în primul 11 jucători care au evoluat mai mult sau mai puțin în primele două etape din campionat. S-au aflat la debut Bucur, Balaur, Scarlatache, chiar din primul ”11”, iar Babin, Dulcea și Mitoi au fost utilizați tot pentru prima dată, dar din postura de rezerve.

”Obiectivul era calificarea. Pentru asta și pentru prima repriză îi felicit pe băieți, mai puțin pentru repriza a doua, în care nu am jucat ceea ce trebuia. Din punctul ăsta de vedere o să discutăm, să reparăm ceea ce e de reparat.

Ei puteau egala, dar și noi puteam face 3-1 în trei situații. Jocul s-a jucat pe contre, de aceea nu sunt mulțumit, pentru că nu trebuia să jucăm pe contre. Trebuia să gestionăm mult mai bine, să fim echilibrați, să fim echipa așezată, mai matură și să înscriem când avem ocazia și, astfel, jocul s-ar fi terminat. Așa, am trăit periculos, ca să zic așa, până la final. E bine că ne-am calificat, pentru că ăsta este obiectivul”, a mai spus Pelici.

Vedița Colonești: Preduț – Costantin, Anghel (Ș. Tudose 87), Ciobanu, Cincă (cpt.) – Bessong, Mielea, A. Stan (Mălin 72), Aria – Voinescu (Gomes 87), Ct. Barbu (Neacșu 57)
Rezerve neutilizate: Calotă – Crîng, Dobra, Djikolovm
Antrenor: Mircea Stan

CFC Argeș: Bucur – Tofan(cpt), Balaur, Scarlatache, Bg. Lazăr (Rădescu 65) – Rob. Boboc (Babin 15), Mihalic – Y. Pîrvu (Dulcea 46), Haită, Buhăcianu (Mitoi 85) – Bg. Rusu (M. Angelov 65)
Rezerve neutilizate: Straton – Turda, Ciuciulete, Grigore
Antrenor: Alexandru Pelici

Meciuri cu CS Tunari și Chindia pentru CFC Argeș până la următorul joc din Cupa României

Campionii FC Argeș a obținut calificarea în faza Play-off-ului Cupei României, în care vor intra și opt echipe din SuperLigă. Jocul din acest tur va avea loc în jurul datei de 30 august.

Până atunci, echipa lui Alexandru Pelici va disputa alte două jocuri în campionat. În runda a 3-a va evolua în deplasare la nou-promovata CS Tunari (duminică, ora 11:00). Apoi, în etapa a 4-a, va evolua acasă cu Chindia Târgoviște, echipă care și-a demis antrenorul principal, pe Dragoș Militaru, după ce a câștigat cu 5-0 în Cupa României, la Blejoi.

Vedița Colonești a părăsit această ediție a Cupei României în Turul 3, după ce în fazele anterioare trecuse de Sporting Roşiori (scor 2-1), în Turul 1, și Petrolul Potcoava (scor 1-1, 3-2 după prelungiri), în Turul 2. Echipa olteană va debuta în noul sezon al Ligii 3 în jurul datei de 26 august. acasă cu nou-promovata ”FC U” Craiova 2. Echipa a fost repartizată de FRF în Seria 6.

Declarația lui Alexandru Pelici după Vedița Colonești – Campionii FC Argeș 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=3t60YXaWg9I&t=1s

Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/viitorul-pandurii-eliminata-din-cupa-romaniei-de-viitorul-simian-19280814

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-demis-de-la-chindia-targoviste-19280774

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-s-a-calificat-in-play-off-ul-cupei-romaniei-la-calarasi-19280755

Marius ANGHEL 18 Aug. 2023, 13:41 Cupa României
Pe aceeași temă