Marius Stan nu și-a încheiat conturile cu Petrolul. Fostul președinte va avea „un meci personal” cu finanțatorul clubului: „Nu-mi poate interzice mie nici mama multinaționalei ce să fac cu viața mea”

Marius ANGHEL 23 Jan. 2020, 14:51 Diverse
Marius Stan nu și-a încheiat conturile cu Petrolul.** Fostul președinte va avea

Adunarea Generală a Petrolul Ploiești l-a demis pe 11 ianuarie 2020 pe președintele Marius Stan (62 de ani), însă cele două părți încă nu și-au încheiat conturile. Fostul oficial al „lupilor” a fost îndepărtat imediat după ce și-a lansat candidatura pentru obținerea unui al doilea mandat la Primăria Galați, lucru neacceptat de partenerul finanțator al clubului. Modul în care Petrolul a anunțat despărțirea l-a înfuriat pe Stan, care spune că a deschis un proces pentru discriminare.

Marius Stan spune că dă în judecată Petrolul nu pentru că are ceva cu clubul, ci are „un meci personal” cu Mădălin Mihailovici, reprezentantul partenerului finanțator.

„A fost prima dată în carieră când am fost distituit. Sunt campion la demisii. Cum s-a întâmplat? Am fost anunțat telefonic, imediat după ce eu am anunțat că îmi voi da demisia, că voi fi demis la ședință. L-am rugat frumos pe finanțator, ca un gentleman: «Nu mai fă nici ședință, sunt deja pe drum, vin, semnăm demisia în alb și vedem cum facem și ce declarăm ca să nu lezăm nici demnitatea mea, nici a companiei, nici a clubului».

La nici jumătate de oră, apare comunicatul ăla care este jignitor și umilitor. Nu-mi poate interzice mie nici mama multinaționalei ce să fac cu viața mea. Mi se pare discriminare crasă și vom avea proces, bineînțeles. Am contactat deja avocatul, pentru discriminare, e un meci personal, nu am nimic cu clubul”, a spus Marius Stan la DigiSport Matinal.

Meci între Marius Stan și Mădălin Mihailovici: „Va fi frumos, de urmărit”

Imediat după ce a fost dat afară de la Petrolul, Marius Stan a spus că Mihailovici a mai încercat să îl demită în două rânduri. „E vorba de onoare. A vrut să îmi demonstreze un domn că este puternic și că face ce vrea cu cine vrea. Acum s-a transformat într-un meci, între mine și el. Va fi un meci frumos, de urmărit”, a mai declarat fostul președinte al clubului Petrolul.

Pentru moment, Petrolul a numit un director sportiv după demiterea lui Marius Stan, pe Costel Lazăr, fost la Astra.

Comunicatul finanțatorului clubului Petrolul în care solicita demiterea lui Marius Stan:

„Veolia România solicită demiterea domnului Marius Stan din funcția de președinte al clubului FC Petrolul Ploiești după aflarea din surse media a informației că acesta și-a lansat candidatura pentru obținerea unui al doilea mandat de primar al orașului Galați.

Această situație este în conflict direct cu valorile și misiunea Veolia, care este apolitică, și încalcă fragrant termenii parteneriatului încheiat în vara 2017.

Prin parteneriatul cu Veolia, FC Petrolul Ploiești și-a propus reclădirea unui club puternic, care să reprezinte cu cinste comunitatea locală și să ajungă cât mai repede acolo unde îi este locul: în prim-planul fotbalului românesc, pe baza unei creșteri sănătoase și a unui mod de lucru profesionist, fair-play și apolitic.
Onestitatea, responsabilitatea, solidaritatea, respectul, formează baza performanței pe care o așteptăm și o susținem din partea unui Președinte și a clubului pe care îl reprezintă.

De aceea, Partenerul finanțator a solicitat în regim de urgență întrunirea AGA a FC Petrolul Ploiești pentru revocarea domnului Marius Stan din funcția de președinte al clubului și stabilirea măsurilor necesare pentru următoarea perioadă. În caz contrar, Veolia România se va retrage din parteneriat.

Partenerul Finanțator continuă astfel misiunea adoptată, de a consolida încrederea în bunele practici, în etică și corectitudine pentru FC Petrolul Ploiești.”

Comunicatul în care Petrolul anunța revocarea lui Marius Stan din funcția de președinte:

„În cadrul întâlnirii Adunării Generale a FC Petrolul Ploiești de astăzi, 11.01.2020, orele 12:00, s-a decis în unanimitate revocarea dlui. Marius STAN din funcția de Președinte al Clubului, ca urmare a lansării candidaturii sale la alegerile locale 2020 pentru un al doilea mandat de primar al municipiului Galați.

Au fost prezentate propuneri pentru numirea unui director sportiv care să susțină activitatea și deciziile în plan sportiv ale clubului, urmând ca în cursul ședinței stabilită pentru luni, data de 13.01.2020, orele 15:00, Adunarea Generală să valideze mandatul noului director sportiv.

Clubul continuă să își concentreze eforturile pentru îndeplinirea obiectivelor asumate pentru acest sezon competițional 2019-2020, respectiv promovarea în Liga I de fotbal și un parcurs cât mai lung în competiția Cupei României.

Marius ANGHEL 23 Jan. 2020, 14:51 Diverse
Pe aceeași temă