Dinamo riscă să ajungă o echipă de pluton în Liga 2. Alexandru Răuță și-a găsit angajament în Liga 1, iar ”interimarul” Gică Mihali s-a săturat să aștepte: ”Sunt antrenor, mă gândesc la viața mea”

Andrei PASCU 28 Jun. 2022, 14:07 Liga 2
Dinamo riscă să ajungă o echipă de pluton în Liga 2. Alexandru Răuță și-a găsit angajament în Liga 1, iar ”interimarul” Gică Mihali s-a săturat să aștepte: ”Sunt antrenor, mă gândesc la viața mea”

Dinamo anunță prin toate mijloacele că își dorește să revină cât mai repede în Liga 1, dar cu toate acestea pierde jucători cu experiență, pe care s-a bazat sezonul trecut, și nu aduce prea multe variante de un nivel cât de cât apropiat până acum. Mai mult, doar o mutare a făcut formația din București la capitolul veniri.

Alexandru Răuță a plecat de la Dinamo! Mijlocașul, acord cu FC Hermannstadt

După cum Liga2.ro a anunțat de mai bine de o lună, și căpitanul Alexandru Răuță a părăsit ”corabia scufundată” a lui Dinamo. Mijlocașul de 30 de ani va continua în Liga 1, el ajungând la un acord cu nou-promovata FC Hermannstadt.

A fost prezentat luni seară, 27 iunie, și va încerca să-i mențină pe sibieni în Liga 1 stagiunea următoare, ceea ce n-a reușit mijlocașul în precedenta, cu Dinamo. Asta deși a fost fotbalist important în ”Ștefan cel Mare”, bifând 29 de meciuri în campionat și fiind, teoretic, o voce importantă în vestiar.

Mijlocașul în vârstă de 30 de ani a semnat un contract pentru următoarele două sezoane, din postura de jucător liber. În sezonul trecut, Alex a evoluat pentru Dinamo București în 30 de partide în toate competițiile (Liga 1&Cupa României), fiind căpitanul echipei pentru care a oferit un assist. Mijlocașul defensiv este cotat la suma de 300.000 euro pe siteurile de specialitate, iar în cariera sa a mai evoluat pentru echipe ca F.C.Argeș(club la care s-a format), C.S.Mioveni, Pandurii Tg.Jiu, Poli Iași și F.C.Voluntari, echipă alături de care a câștigat Super Cupa României în sezonul 2017 – 2018. Alex va purta tricoul cu numărul 55 în sezonul următor de Liga 1.

Îi spunem bun venit lui Alex Răuță și îi dorim (și) pe această cale mult succes la A.F.C.Hermannstadt!”, l-a prezentat FC Hermannstadt pe Alexandru Răuță.

Ricardo Grigore, Antoni Ivanov și Jonathan Rodriguez, și ei pe picior de plecare de la Dinamo

Multe plecări importante au avut loc de la Dinamo în această vară. Cosmin Matei a semnat cu Sepsi OSK, iar apoi Gabriel Torje a parafat un contract cu Farul. Au urmat plecările lui Vlad Morar, care s-a înțeles tot cu Farul, și Mirko Ivanovski, care a semnat cu Petrolul, dar, în același timp, Steliano Filip nu mai rămâne nici el și are șanse să ajungă în Ungaria.

Cu semnul întrebării e Ahmed Bani, dorit de mai multe cluburi din Liga 1, printre care și FC Botoșani, iar Ricardo Grigore este și el ca și plecat. În același timp, Antoni Ivanov și Jonathan Rodriguez au șanse să părăsească și ei ”Ștefan cel Mare”.

În privința venirilor, la Dinamo a ajuns doar Bogdan Gavrilă la nivel oficial, dar sunt discuții avansate cu Nicolae Mușat, care sezonul trecut a evoluat pentru Campionii FC Argeș.

Gheorghe Mihali, gata să plece de la Dinamo! S-a săturat să aștepte contractul de ”principal”

Dinamo nu are nici antrenor principal până acum, chiar dacă a reluat de câteva zile bune pregătirile. ”Interimarul” Gheorghe Mihali a anunțat că nu poate aștepta la nesfârșit o ofertă clară din partea ”câinilor”, dorind ca acum să pregătească o echipă de profesioniști.

Deși i s-a garantat că va antrena cel puțin echipa sub 19 ani a clubului, la fel ca sezonul trecut, Mihali nu mai este dispus să accepte condițiile, vrând să facă un pas în față în cariera de antrenor.

Avem de toate, în afară de bani. Restul, avem ce nu au alții în țara asta: teren, medicamentație… În afară de bani și conducere administrativă, avem tot ce ne trebuie. Nu avem un un președinte. Nu pot să aștept până la infinit.

Se poate ca peste o săptămână sau înainte de sezon să vină cineva care că aduce antrenorul lui. Am stat doi ani la U19 și nu m-aș mai întoarce acolo, acum. Sunt în discuții cu altcineva și nu pot aștepta.

Nu știu dacă Ivanov și Rodriguez vor continua, dar îmi pun o mare întrebare: Cum au putut sta acești băieți pe banca de rezerve. Acești doi băieți m-au uimit pur și simplu. L-am anunțat pe domnul Zăvăleanu că nu mai pot aștepta. Sunt antrenor și mă gândesc la viața mea.

Nu pot aștepta la infinit. Dacă într-o săptămână nu-mi spune dacă rămân sau nu ca antrenor, eu am plecat. Dar nu vreau ca suporterii să mă acuze că am fugit la greu. Eu sunt aici și rămân, dar nu pot aștepta atât. Domnul Zăvăleanu mi-a spus că nu-mi garantează postul. Totul depinde de noul investitor și noul președinte. Mi-a promis, în schimb, că rămân la U19, doar că eu nu mai vreau asta.

La Dinamo nu este Apocalipsa, așa cum se scrie în presă. Am jucători excepționali și care se pregătesc cum rar am văzut. Dacă vine un investitor și apare scânteia speranței, pot fi căutate lucruri marețe la Dinamo”, a declarat Gheorghe Mihali la Realitatea Sportivă.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-la-primul-transfer-dupa-retrogradarea-in-liga-2-bogdan-gavrila-s-a-intors-in-stefan-cel-mare-dupa-sase-ani-19235850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-anunta-ca-are-bani-sa-se-inscrie-in-liga-2-dinamo-de-astazi-respira-pentru-ca-ddb-traieste-pentru-acest-club-echipa-din-stefan-cel-mare-are-un-singur-gand-19235893

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-promovate-in-liga-3-in-urma-meciurilor-de-baraj-surpriza-mare-la-sibiu-unde-noul-fc-inter-a-ratat-obiectivul-cs-dinamo-a-castigat-si-in-retur-iar-scorul-zilei-a-fost-inregistrat-de-campio-19235709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-are-interzis-sa-joace-acasa-in-colentina-zavaleanu-nu-poate-intra-la-noi-in-baza-nici-macar-cu-rachetele-lui-vladimir-putin-nu-mi-distruge-mie-pch-arena-19235681

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-crunta-pentru-dinamo-ionut-negoita-i-a-dat-afara-pe-jucatori-de-la-saftica-falimentul-incepe-sa-prinda-contur-in-stefan-cel-mare-exclusiv-19235659

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 28 Jun. 2022, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă