Dinamo a retrogradat, Cosmin Matei continuă în Liga 1! Mijlocașul și-a luat bagajul, a plecat și deja a fost prezentat de noua echipă

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2022, 14:17 Liga 2
Dinamo a retrogradat, Cosmin Matei continuă în Liga 1! Mijlocașul și-a luat bagajul, a plecat și deja a fost prezentat de noua echipă

Cosmin Matei a scăpat de Liga 2 și de Dinamo. Mijlocașul de 30 de ani și-a găsit un nou contract, semnând un angajament cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, astfel că va continua în Liga 1. Clubul a anunțat joi, 2 iunie, durata acordului: doi ani.

Cosmin Matei nu se afla pe lista fotbaliștilor care au anunțat conducerea că sunt dispuși să continue la Dinamo în Liga 2. Din informațiile Liga2.ro, mijlocașul era în discuții cu formația din Sfântu Gheorghe încă anterior returului cu Universitatea Cluj din barajul pentru Liga 1, poate și anterior acestui moment, și iată că mutarea s-a parafat chiar după ce ”câinii” au căzut în Liga 2.

Cosmin Matei a plecat de la Dinamo și a semnat cu Sepsi OSK

Matei nu a fost doar pe lista formației din Sfântu Gheorghe, el mai fiind dorit și de UTA Arad conform surselor noastre. În cele din urmă, a decis să meargă la Sepsi OSK, poate și pentru că salariul oferit a fost unul mai bun comparativ cu clubul arădean.

Sepsi OSK are un nou mijlocaș

Vă informăm că Sepsi OSK a perfectat un nou transfer, cel al mijlocașului Cosmin Matei, care ultima oară a jucat la FC Dinamo, dar a mai evoluat în carieră și la FC Farul, Genclerbirligi (Turcia), NK Istra 1961 (Croația), Atromitos (Grecia), Astra Ploiești, precum şi la FCSB.

Jucătorul, în vârstă de 30 de ani, a semnat un contract valabil pe doi ani cu clubul nostru.

Îi urăm mult succes alături de Sepsi OSK!”, a anunțat Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pe pagina de Facebook.

Cosmin Matei, 22 de partide pentru Dinamo în Liga 1, în sezonul 2021/2022

Cosmin Matei a fost fotbalist important pentru Dinamo într-un sezon deloc fericit pentru istoria clubului. A evoluat în 22 de partide și a marcat de trei ori. Anterior experienței din ”Ștefan cel Mare”, care a durat un singur sezon, mijlocașul născut la Târgoviște a mai evoluat pentru fosta Viitorul Constanța, actuala Farul, Astra sau FCSB. În afara României, Matei a jucat în Turcia, la Genclerbirligi, Grecia, la Atromitos Atena, și Croația, la NK Istra.

Trei trofee a cucerit Matei de-a lungul carierei, Cupa României cu FCSB (2011) și cu Dinamo (2012) și Supercupa României cu Dinamo (2013).

Dinamo, salarii de 2.500 de euro în Liga 2. Datoriile, de 8 milioane de euro

Dinamo se pregătește de cel mai greu sezon din istorie! Va juca în Liga 2, dar acest detaliu extrem de important este accentuat de un altul, contextul financiar în care se află clubul, în insolvență și cu datorii de ordinul milioanelor de euro. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al ”câinilor”, a făcut mai multe precizări.

Dinamo a mai reușit, poate, să stingă din datorii de când a intrat în insolvență, dar cu toate acestea și acum e serios pe minus, iar venirea unui investitor pare imposibilă. În jur de 8 milioane de euro sunt datoriile lui Dinamo, iar, în mare parte, situația a fost cauzată de venirea și ”țeapa” spaniolilor.

Dinamo va scădea serios din bugetul de salarii, fotbaliștii urmând să încaseze, în medie, în jur de 2.500 de euro pentru fiecare lună. Astfel, remunerațiile sunt la cel puțin jumătate din plățile care se făceau în Liga 1. Poate și din acest motiv a decis Matei să plece de la Dinamo, mai mult ca sigur la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe urmând să ia mult mai mult decât plafonul ”câinilor” pentru Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și Dinamo

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sase-dintre-fotbalistii-care-au-retrogradat-dinamo-au-anuntat-ca-vor-sa-ramana-in-liga-2-cu-unul-s-a-semnat-prelungirea-iar-printre-surprize-se-numara-si-gabriel-torje-19233833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/datoria-totala-cu-care-dinamo-intra-in-liga-2-minusul-e-urias-dar-conducerea-e-optimista-nu-e-cazul-de-faliment-nici-nu-ma-gandesc-la-asa-ceva-19233748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-steaua-dinamo-asteptat-cu-mare-nerabdare-in-ghencea-daniel-oprita-e-sigur-vor-fi-meciuri-spectaculoase-si-stadionul-se-va-umple-parerea-antrenorului-despre-ret-19233762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-prunea-incepe-sa-vorbeasca-dupa-retrogradarea-lui-dinamo-in-liga-2-nereguli-la-care-au-fost-implicati-si-fanii-stateam-cu-danciulescu-nu-ne-baga-nimeni-in-seama-la-balanescu-erau-s-19233699

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2022, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă