Diego Longo debutează la Chindia împotriva unei echipe care nu a pierdut acasă în ultimele patru meciuri. ”Știm ce avem de făcut. Suntem pozitivi și optimiști”

Marius ANGHEL 24 Nov. 2023, 20:04 Liga 2
Diego Longo debutează la Chindia împotriva unei echipe care nu a pierdut acasă în ultimele patru meciuri. ”Știm ce avem de făcut. Suntem pozitivi și optimiști”

Diego Longo debutează sâmbătă pe banca tehnică a Chindiei Târgoviște. Italianul, fost colaborator al lui Răzvan Lucescu timp de mulți ani, dar și șase luni în stafful lui Mircea Lucescu, a preluat la începutul acestei săptămâni trupa dâmbovițeană, devenind al treilea său antrenor principal în acest sezon.

CS Tunari este adversarul fostei prim-divizionare în această rundă a 14-a a sezonului regular, penultima programată în Liga 2 în 2023. Nu va avea un joc deloc ușor, în ciuda poziționării în clasament a ilfovenilor.

Diego Longo, înainte de jocul cu CS Tunari: ”Va fi un meci dificil”

Chindia nu a câștigat ultimele două meciuri din campionat, 0-0 la Viitorul Pandurii și 0-2 acasă cu CS Mioveni, aceste rezultatele i-au adus despărțirea de Vasile Miriuță, iar înlocuitorul acestuia a fost o variantă surpriză. Diego Longo a fost anunțat luni, prezentat marți, astfel că până la acest penultim joc din acest an, cu CS Tunari, a avut la dispoziție cinci zile să își cunoască mai bine jucătorii și să-i pregătească pentru partida de sâmbătă. Înainte să accepte oferta a studiat echipa, alături de colaboratorii săi, timp ce cinci zile, după cum a declarat în conferința de prezentare a sa.

Italianul va debuta sâmbătă, de la ora 11:30, pe banca Chindiei, atunci când este programat startul jocului cu CS Tunari. Consideră că va fi o partidă grea pentru elevii săi, fiindcă ilfovenii au remizat în ultimul meci cu Concordia, dar și cu Viitorul Pandurii!

”Va fi un meci greu, foarte greu. Știm că acasă au fost conduși și au egalat Chiajna, au făcut 0-0 cu Viitorul Pandurii, așa că va fi un meci dificil. Dar, până la urmă, nu contează. Pe orice teren, contra oricărui adversar vom merge să batem. Știm ce avem de făcut, ne-am pregătit bine toată săptămâna, așa că suntem pozitivi și optimiști. Mergem să luam trei puncte, cum este normal pentru Chindia”, a spus Diego Longo despre meciul care îi va aduce debutul oficial la Chindia.

Șase puncte între Chindia și CS Tunari. Ambele echipe sunt presate să câștige

Chindia ocupă locul 10 în Liga 2, cu 17 puncte acumulate în 13 meciuri, tot atâtea puncte având și CSM Slatina și Viitorul Pandurii, situate mai joc în clasament din cauza golaverajului inferior.

CS Tunari are 11 puncte și se află pe locul 17.

Pentru ambele echipe meciul de sâmbătă este foarte important. Ilfovenii sunt în lupta pentru evitarea retrogradării, în timp ce dâmbovițeni încă speră la accederea în play-off și nu-și mai permit pași greșiți.

Chindia n-a câștigat în ultimele două jocuri, CS Tunari n-a pierdut acasă în ultimele patru meciuri

În ultimele patru meciuri disputate în deplasare, Chindia nu a câștigat, remizând cu Ceahlăul (1-1), pierzând cu FK Miercurea Ciuc (0-1) și Corvinul (1-2) și terminând la egalitate cu Viitorul Pandurii (0-0). Înainte de aceste patru partide remizase cu CSM Slatina (0-0) și câștigase cu CFC Argeș (2-0).

CS Tunari nu a pierdut acasă în ultimele patru partide, obținând următoarele rezultate: 1-0 cu FK Miecurea Ciuc, 1-1 cu Corvinul, 0-0 cu Viitorul Pandurii și 1-1 cu Concordia Chiajna. În primele trei jocuri de pe teren propriu pierduse cu CSM Slatina (1-3) și Ceahlăul (0-1) și remizase cu CFC Argeș (1-1).

”A stat lângă familia Lucescu, și dacă nici dumnealor nu știu fotbal, atunci cine să știe fotbalul românesc mai bine. Am avut, într-adevăr, de ales, dar eu consider că am făcut o alegere foarte bună. Știm cu toții că în Italia se mănâncă fotbal pe pâine, 24 din 24. Ați și văzut că a și întârziat cinci minute la conferință, tocmai din cauza aceasta, pentru că a stat mai mult la antrenament. E bine că ne dorim cu toții același lucru, să muncim și să avem rezultate”, explicația președintelui Lorin Petrescu privind motivele care l-au făcut să-l oferteze pe Diego Longo să devină antrenor la Chindia.

Captură foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-ar-putea-schimba-din-nou-presedintele-19293782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-a-explicat-motivele-care-l-au-facut-sa-l-numeasca-antrenor-pe-diego-longo-19293716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-a-fost-prezentat-ca-antrenor-principal-la-chindia-19293592

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-este-noul-antrenor-principal-al-chindiei-19293524

Marius ANGHEL 24 Nov. 2023, 20:04 Liga 2
Pe aceeași temă