Alegere surpriză la Chindia: noul antrenor principal este un fost preparator fizic timp de 15 ani în stafful lui Răzvan Lucescu, inclusiv la naționala României. A activat și alături de Mircea Lucescu

Marius ANGHEL 20 Nov. 2023, 20:16 Liga 2
Alegere surpriză la Chindia: noul antrenor principal este un fost preparator fizic timp de 15 ani în stafful lui Răzvan Lucescu, inclusiv la naționala României. A activat și alături de Mircea Lucescu

Chindia Târgoviște va aborda cel puțin ultimele două etape de Liga 2 din 2023 cu un nou antrenor principal pe banca tehnică, al treilea în acest sezon 2023-2024, din care au trecut 13 runde.

Alegerea dâmbovițenilor este una surprinzătoare. Italianul Diego Longo (47 de ani), preparator fizic și, ulterior, antrenor secund care a lucrat 15 ani cu Răzvan Lucescu, dar și alături de Mircea Lucescu, este opțiunea Chindiei.

  • Pe noul antrenor al Chindiei îl prezintă marți, 21 noiembrie, de la ora 14:00, președintele Lorin Petrescu, într-o conferință de presă organizată la stadionul ”Eugen Popescu”.

Diego Longo, noul antrenor principal al Chindiei

Chindia Târgoviște s-a despărțit săptămâna trecută de Vasile Miriuță (55 de ani), cel care a condus echipa în etapele 3-13 și a lăsat-o pe locul 10 în Liga 2, după ce sezonul l-a început cu Dragoș Militaru (33 de ani) pe banca tehnică, acesta fiind ”principal” în primele două etape și între timp s-a întors la Unirea Dej.

Antrenamentele din ultimele zile au fost conduse de team-manager Irinel Voicu, inclusiv echipa în amicalul de sâmbătă cu Progresul Spartac (scor 1-1), după ce clubul s-a lovit de refuzul mai multor antrenori români, inclusiv de cea a vicepreședintelui Chindiei, antrenorul Nicolae Croitoru. Noua săptămână a început-o în forță, anunțând numirea în funcția de antrenor principal a italianului Diego Longo.

”Bine ai venit, Diego Longo!
Diego Longo este noul antrenor principal al echipei Chindia Târgovişte. Tehnicianul in vârstă de 47 de ani a fost antrenor principal al echipelor: KF Teuta, FC Flamurtari, FK Kukësi si antrenor secund: Dinamo Kiev, Al-Hilal, PAOK Salonic si Skoda Xanthi.
Mult succes la Chindia Târgovişte şi cat mai multe reuşite la clubul nostru!”, a comunicat Chindia.

  • Diego Longo a absolvit cursurilor licenței UEFA PRO, generația 2018, în România, obținând nota 9,36.

15 ani de colaborare cu Răzvan Lucescu, șase luni petrecute alături de Mircea Lucescu. A fost antrenor principal doar în Albania

Diego Longo nu este deloc străin de fotbalul românesc. A mai activat la Rapid (2005-2007), FC Brașov (2007–2009) și Petrolul (2014), inclusiv la naționala României (2009–2011). La toate a colaborat cu Răzvan Lucescu. La FC Brașov a activat inclusiv în Liga 2.

”Diego este ca un frate pentru mine. A fost mâna mea dreaptă în fotbal. Avem un raport de prietenie, de amiciție, pe lângă cel profesional. Diego este pasionat de ceea ce face și tot timpul se informează şi caută metode noi de pregătire. Este un tip care suportă înjurăturile jucătorilor, pentru că programul de pregătire nu este unul lejer, însă o face cu zâmbetul pe buze. Pentru mine a contat foarte mult că a acceptat să mă urmeze la FC Brașov în Liga a 2-a, deşi lucrase la un nivel înalt atât în prima ligă, cât şi în Cupa UEFA”, spunea Răzvan Lucescu, citat de Monitorul Expres.

Alături de român a colaborat și la El Jaish (Qatar, 2012–2014), Xanthi (Grecia, 2014–2017) și Al Hilal (Arabia Saudită, 2019-2020).

În vara anului 2020 a dorit să înceapă o carieră ca antrenor principal, s-a întors acasă, însă nu a semnat cu nicio echipă. A primit un telefon din partea lui Mircea Lucescu și a colaborat alături de acesta, o jumătate de an, la Dinamo Kiev. ”Am acceptat pe loc, cum să-l refuzi pe Mircea Lucescu? Trebuie să fii nebun! Este vorba de Dinamo Kiev, un club mare în fotbalul european. Am plecat la Kiev, am semnat contractul și am început treaba. Puțini credeau în noi, pentru că Șahtior a dominat clar fotbal din Ucraina în ultimii ani. După doar o lună de pregătire am reușit să câștigăm primul trofeu: Supercupa Ucrainei chiar în fața rivalilor de la Șahtior!”, a mai povestit, la începutul anului 2021, Diego Longo.

Atunci s-a despărțit de echipa din Kiev și a condus primele echipe în calitate de antrenor principal, pe FK Kukesi, Flamurtari FC și FK Teuta Durres, toate trei din Albania.

  • Diego Longo devine al patrulea antrenor italian care activează în fotbalul românesc în acest moment, după Cristiano Bergodi (Rapid), Andrea Mandorlini (CFR Cluj) și Giovanni Costantino (FCU Craiova FC).

Chindia mai are în 2023 meciuri cu CS Tunari și Concordia Chiajna

În campionatul Ligii 2, după 13 etape, Chindia Târgoviște ocupă locul 10, cu 17 puncte, câte au și CSM Slatina și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, situate mai prost în clasament din cauza golaverajului inferior.

În etapa a 14-a, Chindia joacă în deplasare la CS Tunari (locul 17, 11 puncte), sâmbătă, de la ora 11:30, atunci când va avea loc și debutul lui Diego Longo. Ulterior, în runda a 15-a, ultima din acest an, trupa târgovișteană va juca acasă cu Concordia Chiajna (locul 6, 20 puncte), la data de 3 decembrie, de la ora 11:30.

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-progresul-spartac-egale-intr-un-test-jucat-la-targoviste-19293361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-nu-mai-este-antrenorul-chindiei-19293179

Marius ANGHEL 20 Nov. 2023, 20:16 Liga 2
Pe aceeași temă