Decizie șoc la Ripensia! Cosmin Petruescu a plecat de la echipa timișoreană cu o zi înainte de meciul cu Concordia

Anda DELIU 25 Sep. 2021, 16:07 Liga 2

Șoc la Ripensia cu o zi înainte de meciul cu Concordia Chiajna din etapa a 8-a a Ligii 2. Clubul timișorean și antrenorul Cosmin Petruescu s-au despărțit.

Un astfel de episod s-a mai petrecut în luna aprilie, culmea, tot când Ripensia avea meci într-o zi de duminică, cu ”U” Cluj. Atunci, ”Conferențiarul” a fost întors din drum, după jocul echipei cu ardelenii.

Cosmin Petruescu, sătul de atmosfera de la club

Din informațiile Liga2.ro, Cosmin Petruescu a fost cel care a inițiat despărțirea, după ce a avut mai mult discuții cu patronul-președinte Dumitru Mihu, pe tema prestației unor jucători.

Comunicatul clubului pare să dea de înțeles că a fost o demitere, dar informațiile noastre sunt că nu s-au petrecut lucrurile așa.

”Astăzi, 24 septembrie, clubul Ripensia Timișoara și-a încheiat colaborarea cu antrenorul principal Cosmin Petruescu. Îi mulțumim lui Cosmin pentru toată activitatea depusă la Ripensia, una care s-a derulat la un nivel profesional excelent. Din păcate însă, rezultatele și jocul echipei din ultima perioadă nu au fost la parametrii așteptați. Îi urăm mult succes mai departe în carieră! Staff-ul tehnic, constituit din ”secunzii” Iulian Muntean și Călin Mada, antrenorul cu portarii Călin Frunză și prepatorul fizic Bogdan Ungureanu, se va ocupa de pregătirea partidei de duminică, 26 septembrie, ora 11:00, cu Concordia Chiajna”, a transmis Ripensia.

În primavară s-a răzgândit

În primavară, substratul plecării lui Petruescu pentru câteva zile a fost cam același, discuțiile cu patronul.

Până la urmă, cei doi s-au așezat la masă și s-au înțeles. Din informațiile Liga2.ro, salariul lui Petruescu a și fost mărit atunci.

Acum, șansele revenirii asupra deciziei par mai mici.

Ripensia, pe locul 12 în Liga 2 după 7 etape

Ripensia are meci cu Concordia Chiajna mâine, duminică, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2.

Echipa bănățeană ocupa locul 12 înainte de debutul rundei, cu 9 puncte acumulate în șapte meciuri, din două victorii și trei remize. Ripensia a avut în această săptămână meci și în 16-imile Cupei României, unde a pierdut cu 0-1 în fața celor de la Dinamo.

Iată ce spunea Petruescu înaintea meciului Ripensiei cu Concordia: Ne așteaptă o partidă foarte dificilă. Chiajna, chiar dacă a jucat 120 de minute (n.r. – în meciul cu Gaz Metan Mediaș, pe teren propriu, tot în 16-imile Cupei României), are o zi în plus de odihnă. Iar în momentul în care se joacă din trei în trei zile, fiecare detaliu contează. Eu sunt adeptul acestor jocuri, din trei în trei zile. A nu se înțelege că mă plâng de program. Îmi convin astfel de partide. Cu siguranță, vor primi șansă și cei care nu au jucat în partida cu Dinamo”

Petruescu a antrenat Ripensia aproape un an și jumătate

Cosmin Petruescu semna cu Ripensia, la 8 iunie 2020, un contract pe trei sezoane și revenea în fotbalul de seniori după aproape nouă luni de pauză, cât a trecut de când pleca de la ASU Politehnica, cealaltă echipă a Timișoarei prezentă în Liga 2 și pe care o conducea în perioada iunie 2018 – septembrie 2019.

Antrenorul spunea pentru Liga2.ro că finanțatorul-președinte Dumitru Mihu nu i-a cerut promovarea în următorii trei ani, ci accentul pus pe consolidarea clubului și creșterea juniorilor.

În cariera sa a mai fost angrenat până acum doar în proiecte pe termen lung. A început ca antrenor principal la Auxerre Lugoj, iar apoi a trecut la AC Recaș (”strămoașa” celor de la ACS Poli), cu care a promovat până în Liga 2. Când echipa s-a mutat la Timișoara, a rămas o vreme ”secund”. Ulterior, a redevenit principal la CSM Lugoj. În 8 iunie 2018, Petruescu a fost prezentat oficial de ASU Politehnica, de care s-a despărțit în 2019, în septembrie.

Ripensia a condus-o în perioada iunie 2020 – septembrie 2021. În campionatul trecut, echipa încheia sezonul regular pe locul 15 din 20, cu 22 de puncte în 19 meciuri, iar în Grupa A de play-out termina pe locul 4 din 7, cu un total de 36 de puncte, la cele 19 jocuri punându-se în plus altele șase.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 25 Sep. 2021, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă